ویروس کرونا به ایران رسید ! این جمله ترسناکتر از آن چیزی بود که فکرش را هم میکردیم. متاسفانه در طی روزهای گذشته اخبار و شایعاتی پیرامون مشاهده چند نمونه از ابتلا به ویروس خطرناک کرونا در ایران منتشر شد. پس از کش و قوسهای فراوان بالاخره منابع دولتی و رسمی کشور نیز مشاهدهی ابتلا به ویروس کرونا را تایید کردند و جامعه ایران در یک ترس فراگیر و مبهم فرو رفت. ویروس کرونا یک تهدید بسیار جدی در زمینه سلامت افراد به شمار میرود و داشتن اطلاعات کافی در زمینه علائم ویروس کرونا بسیار مهم و ضروری میباشد. در ادامه مهمترین علائم این ویروس را معرفی کرده و به بیان روشهایی برای جلوگیری از ابتلا به آن خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.
در اواخر ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ و در شهر ووهان چین، علائمی از یک بیماری ناشناخته رویت شدند که بی شباهت به ذاتالریه نبودند. بعد از انجام تحقیقات محلی مشخص شد که یک ویروس از خانواده کرونا ویروس در این شهر شیوع پیدا کرده است. برای آشنایی بیشتر با این ویروس و تاریخچه و مشخصات آن خواندن مطلب ویروس کرونا چیست؟ توصیه میشو.د. از روزی که این ویروس برای اولین بار مشاهده شد تا امروز در حدود ۷۷ هزار نفر در کشور چین و سایر نقاط جهان به این ویروس مبتلا شده و بیش از ۲ هزار نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
با ورود ویروس کرونا به کشور عزیزمان، آگاهی از علائم این ویروس بسیار ضروری به نظر میرسد. در صورت مشاهدهی این علائم سریعا باید به پزشک مراجعه کرده و تحت مراقبت قرار بگیرید. بر اساس آمار و اطلاعات منتشر شده بیشتر مواردی که بر اثر این ویروس جان خود را از دست دادهاند افراد مسن و دارای مشکلات قبلی ریوی بودهاند. علاوه بر علائم این ویروس، آگاهی از راههایی که به پیشگیری از آلوده شدن به آن کمک میکنند نیز مهم و ضروری به نظر میرسد.
فهرست مطالب
مهمترین علائم ویروس کرونا
مرکز مراقبت و پیشگیری از بیماریها در کشور چین بعد از بررسی و مطالعه در زمینه تعداد زیادی از مبتلایان به ویروس کرونا گزارشی در رابطه با علائم این ویروس ارائه کرده است. در این گزارش تاکیده شده که در ۸۱ درصد از افراد آلوده، علائم به صورت خفیف نمایان میشوند. ۱۴ درصد از بیماران با علائم سخت دست و پنجه نرم میکنند و تنها ۵ درصد از مبتلایان دچار علائم حاد و بحرانی میشوند. به عبارتی دیگر بسیاری از مبتلایان دچار علائم خفیف شده و بعد از مدتی بهبود مییابند.
این ویروس ابتدا با تب اعلاک حضور میکند. بعد از مدت کوتاهی سرفههای خشک هم مهمان شما خواهند شد و در نهایت بعد از گذشت یک هفته مشکلات تنفسی نیز راه خواهند رسید. لزومی به وحشت کردن نیست؛ خواب و خوراک را بر خود و خانواده حرام نکنید! این ویروس در بسیاری از موارد حتی بدون مراجعه به پزشک نیز بهبود مییابد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که بیشتر از قبل مراقب سلامتی خود باشید و هوشیاری خود را بالاتر ببرید.
مهمترین علائم ویروس کرنا به ترتیب: تب، سرفه،تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی میباشند. نشانههای این بیماری شباهت زیادی به سرماخوردگی دارند و تنها در موارد حاد و بحرانی ممکن است بیمار به مشکلات گوارشی و انعقادی نیز دچار شود.
اگر احساس بیماری میکنید بهتر است در خانه بمانید و استراحت کنید. اما اگر علائمی مانند تب شدید، مشکلات حاد تنفسی و سرفههای خشک دارید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
همانطور که گفته شد این بیماری تنها در ۲ درصد موارد منجر به فوت میشود. بنابراین حتی در صورت ابتلا به ویروس کرونا هم خیلی نگران نباشید؛ به احتمال زیاد با مراقبتهای پزشکی بهبود خواهید یافت.
راه های انتقال ویروس کرونا
به طور قطع این ویروس از طریق حیوانات به انسان منتقل شده است. البته هنوز به صورت قطعی مشخص نشده است که این ویروس از کدام حیوان منتشر شده است. حدسهایی در رابطه با انتقال ویروس کرونا از طریق خوردن گوشت خفاش در استان ووهان زده شدهاند اما هنوز هیچکدام ثابت نشدهاند. در کنار خفاش، خوردن گوشت مار، خرگوش و حتی مورچهخوار نیز به عنوان راههای احتمالی منتقل شدن ویروس کرونا به انسان مطرح شدهاند.
در حال حاضر چگونگی پیدایش ویروس کرونا در درجه دوم اهمیت قرار دارد. آنچه که بیش از هرچیزی اهمیت دارد؛ راههای انتقال این ویروس در بین انسانها میباشد. بر اساس اعلام متخصصان، این ویروس زمانی که به خوبی بدون فرد آلوده را تحت تاثیر قرار دهد؛ به راحتی به افراد دیگر سرایت پیدا میکند. مهمترین راههای انتقال ویروس کرونا عبارتند از:
- پخش ویروس از طریق ذرات هوا در اثر سرفه یا عطسهی فرد آلوده شده
- لمس سر و صورت و یا دست دادن با فردی که به این ویروس آلوده شده است
- دست زدن یا لمس کردن سطوحی که با این ویروس آلوده شدهاند
همانطور که میبینید این ویروس بسیار فراگیر است و به راحتی هرچه تمامتر میتواند منتقل شود. برای حفظ سلامت فردی خود، لازم است که بهداشت فردی را به بهترین نحو ممکن رعایت کنید. علاوه بر این در ارتباط با دیگران و حضور در اماکن عمومی نیز مراقبتهای لازم را به عمل آورید.
پیشگیری از ابتلا به کرونا
برای اینکه به این ویروس مزمن و کله شق دچار نشوید لازم است موارد زیادی را رعایت کنید. مهمترین کارهایی که برای در امان ماندن از شر کرونا باید انجام دهید عبارتند از:
- به طور مکرر دستهای خود را با آب و صابون بشوئید
- هنگام سرفه و عطسهی دیگران دهان و بینی خود را بپوشانید
- از تماس بدنی با افرادی که علائمی شبیه به آنفولانزا دارند بپرهیزید
- از روبوسی و دست دادن با دیگران بپرهیزید
- سعی کنید فاصله یک متری خود را با کسانی که علائم بیماری دارندغ حفظ کنید.
همانطور که مشاهده میکنید برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس، تقریبا همان کارهایی را انجام میدهیم که برای سرما نخوردن انجام میدهیم. در صورتی که احساس میکنید که به این ویروس دچار شدهاید؛ بهتر است به مدت ۱۴ روز خود را قرنطینه کرده و از حضور در اماکن عمومی و برقراری تماس با دیگران خودداری کنید. با این کار کمک فراوانی به ارتقای سطح سلامت اجتماعی خواهید کرد. در این ۱۴ روز سعی کنید در یک اتاق که از گردش مناسب جریان هوا برخوردار است؛ به صورت جدا از سایر افراد خانواده زندگی کتید. وسایل مورد نیاز را از افراد نزدیک بگیرید ولی به آنها اجازهی ورود به اتاق را ندهید.
برای جلوگیری از شیوع و انتشار بیشتر این ویروس نیز میتوانیم اقداماتی انجام دهیم. عوامل زیر در کاهش انتشار و شیوع این ویروس موثرند:
- پوشاندن دهان و دماغ در هنگام عطسه یا سرفه به کمک ماسک پزشکی یا دستمال و یا حتی آرنج دست
- اجتناب از تماس نزدیک با افرادی که بیمار هستند
- آموزش نحوه صحیح استفاده از ماسکها و وسایل پزشکی شخصی
- شستن مرتب دستها با صابون
برای ماسک زدن به آب و آتش نزنید
بر اساس گفته پزشکان و محققان، استفاده از ماسک تاثیر آنچنانی در زمینه عدم ابتلا به این ویروس نخواهد داشت. ماسکها تمام صورت را نمیپوشانند و بعد از گذشت مدتی بر اثر عرق کردن مرطوب شده و کیفیت خود را از دست میهند. استفاده از ماسک برای افرادی توصیه میشود که به این ویروس آلوده شدهاند نه کسانی که میخواهند از آلوده شدن جلوگیری کنند. در واقع در افرادی که به ویروس کرونا دچار شدهاند؛ استفاده از ماسک سبب میشود که ویروس از طریق سرفه و عطسه به سایر افراد منتقل نشود.
لطفا خودتان را با خوردن سیر و محلول دهان شویه خسته نکنید! شما با این کارها فقط وقت خود را تلف خواهید کرد؛ چون هیچ کمکی به پیشگیری از آلوده شدن به ویروس کرونا نخواهند کرد.
حیوانات را آزار ندهید! آنها ناقل این ویروس نیستند
هنوز هیچ مدرکی مبنی بر اینکه این ویروس از طریق لمس حیواناتی مانند سگ و گربه به انسان منتقل میشود ارائه نشده است. متاسفانه در کشور ما به اندازه کافی شاهد آزار و اذیت این موجودات بیپناه هستیم؛ پس لطفا باور کنید که سگها و گربههای بیپناه خیابانی هیچ نقشی در انتشار و گستردگی این ویروس نداشته و ندارند. البته بعد از هر بار لمس حیوانات، لازم است که دستهای خود را با صابون بشوئید.