درمان خانگی کم کردن ورم صورت بعد از ایمپلنت

چگونه التهاب لثه بعد از ایمپلنت را درمان کنیم و کاهش دهیم؟ ورم صورت پس از ایمپلنت چند روز به طول می‌انجامد؟ دوران بهبودی بعد از تمامی جراحی‌های دهانی نخستین و مهم‌ترین مسئله‌ای است که باید توجه زیادی به آن داشته باشید.

دستورالعمل‌ها و روش‌هایی هستند که بعد از جراحی و کاشت ایمپلنت‌های دندانی، دندان‌پزشک متخصص به شما پیشنهاد می‌دهد که با رعایت آن‌ها از دچار شدن به انواع مختلف عفونت‌ها و همین‌ طور از ضربه زدن به قسمت جراحی، جلوگیری به عمل‌آورید. در ادامه با ما همراه باشید تا به درمان التهاب لثه و دلایل وقوع آن بپردازیم.

معرفی کاشت ایمپلنت دندان

از جمله جراحی‌های زیبایی مخصوص دندان کاشت ایمپلنت است. ایمپلنت همان ریشه مصنوعی است که داخل استخوان فک قرار داده می‌شود و تاج دندان مصنوعی که شبیه به سایر دندان‌های طبیعی شما است روی آن نصب می‌شود. در میان راهکارهای زیبایی دندان، کاشت ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش‌ها برای جایگزین کردن دندان افتاده و از دست‌ رفته است.

به علت اینکه جراحی کاشت ایمپلنت، کمی دشوار و پیچیده است، بعد از پروسه کاشت تا چند وقت باید مسائلی را برای ترمیم آن قسمت و جوش خوردن درست ایمپلنت رعایت نمود.

التهاب لثه بعد از ایمپلنت

پس از ایمپلنت، برای حداکثر 2 تا 3 روز امکان دارد بعضی از افراد مقداری احساس ناراحتی و درد داشته باشند. همان‌طور که پس از عمل جراحی پزشکی تا چند روز خوردن داروهای مسکن ضروری است، درد پس از ایمپلنت هم با مسکن‌های ساده‌ای مانند ژلوفن از بین می‌رود.

مدت‌ زمان استفاده از مسکن بعد از جراحی بسیار کوتاه است و در خیلی از مواقع تنها یک روز احتیاج به مصرف این مسکن‌ها وجود دارد. بالاترین میزان درد بعد از ایمپلنت را اغلب بیمارانی گزارش می‌کنند که هم‌زمان دندان آن‌ها برداشته شده و دقیقاً پس ‌از آن ایمپلنت نصب می‌شود.

به ‌خصوص در مواقعی که انتهای ریشه دندان مقداری عفونت وجود داشته باشد، دندان‌پزشک شما ممکن است ترجیح دهد در آغاز دندان را بکشد و پس از دو تا سه ماه که ناحیه به ‌خوبی ترمیم شد اقدام به جایگذاری ایمپلنت کند.

التهاب لثه بعد از ایمپلنت مشکل مهمی نیست

التهاب لثه بعد از ایمپلنت مسئله مهمی نیست و به ‌راحتی و با گذشت زمان این مسئله برطرف خواهد شد. بیمار پس از کاشت ایمپلنت ملزم به رعایت مسائل خاص مخصوصاً در ناحیه کاشت شده است. البته باید توجه داشته باشید که عمل کاشت ایمپلنت یک عمل مخصوص است که احتیاج به جراحی دارد و به همین خاطر خونریزی ناحیه و یا عفونت‌های پس ‌از آن مسئله عجیبی نیست اما با رعایت برخی مسائل می‌توان این عوارض را کاهش داد.

دو مسئله مهم مؤثر بر ورم و خونریزی‌های احتمالی در ناحیه کاشت، عبارت است از: سن فرد و وسعت موضع جراحی ایمپلنت. هر چه موضع کاشت دندان دارای وسعت بیشتری باشد مقدار ورم موضع هم بیشتر است. همین ‌طور درباره بیماران که سن بیشتری دارند، لثه ضعیف‌تر است و مقدار ورم لثه بیشتر خواهد بود.

درمان‌های خانگی التهاب لثه بعد از ایمپلنت

برخی از مسائلی که پس از جراحی کاشت ایمپلنت باید رعایت کنید و به بهبود شما کمک می‌کنند عبارت‌اند از:

 سرما درمانی

گذاشتن کیسه آب سرد روی موضع جراحی ‌شده موجب کم شدن تورم ناشی از ایمپلنت دندان می‌شود. سرما موجب تنگ شدن عروق خونی خواهد شد و به همین خاطر از تراوش خون و مایعات به داخل بافت جلوگیری خواهد شد.

باید بعد از ایمپلنت دندان به شکل دوره‌ای از کیسه آب سرد برای کم کردن تورم استفاده نمود تا عروق خونی تنگ شوند. می‌توان به ‌اندازه ۲۰ دقیقه کمپرس آب سرد را مورد استفاده قرار داد. پس ‌از آن به مدت ۲۰ دقیقه موضع باید استراحت کند و دوباره به مدت ۲۰ دقیقه کمپرس را روی موضع مورد نظر قرار داد.

باید ۱۲ ساعت بعد از جراحی تقریباً یک ساعت کمپرس آب سرد را مورد استفاده قرار داد. در ۳۶ ساعت نخست به ‌هیچ ‌وجه نباید از کمپرس آب گرم استفاده نمود. باید یخ را داخل کیسه کائوچویی ریخت و روی موضع مورد نظر گذاشت. درصورتی ‌که کیسه کائوچویی نداشته باشید می‌توانید از کیسه پلاستیکی نیز استفاده نمایید. می‌توان به شکل مستقیم یک قطعه یخ را روی ناحیه جراحی قرار داد.

باند فشاری برای درمان التهاب لثه بعد از ایمپلنت

می‌توان برای کم کردن التهاب لثه بعد از ایمپلنت به شکل زیر از باند فشاری استفاده کرد:

  • درصورتی‌که تورم در بخش جلویی دندان به وجود آمده باشد باید باندهای تا شده را در بخش بیرونی لب گذاشت و به‌وسیله چسب محکم کرد.
  • درصورتی‌که تورم در بخش انتهایی دهان به وجود آمده باشد، باید باندهای تا شده را از سطح پوست صورت روی ورم گذاشت و به ‌وسیله باندکشی محکم کرد.

کمپرس آب گرم

اغلب طی یک یا دو روز بعد از ایمپلنت دندان، ورم به بیشترین میزان خود می‌رسد. در این مرحله به کار بردن کمپرس سرد مفید نخواهد بود. باید یک یا دو روز پس از ایمپلنت دندان کمپرس مرطوب و گرم مورد استفاده قرار داد.

این مسئله موجب باز شدن عروق خونی و بیشتر شدن جریان خون می‌شود. باید تنها به مقدار نیم ساعت از کیسه گرم و مرطوب استفاده نمود. برای پیشگیری از سوختگی پوست می‌توان ژل‌های بی‌حس‌کننده را مورد استفاده قرار داد.

استفاده از یخ درمانی

مراقبت‌های مخصوص برای کاهش التهاب لثه بعد از ایمپلنت

در ادامه قصد داریم به مراقبت‌های پس‌از انجام جراحی ایمپلنت بپردازیم:

تغذیه و خوردن غذا برای کاهش التهاب لثه بعد از ایمپلنت

از واردکردن هر نوع فشار اضافی بر قسمت پانسمان شده جلوگیری نمایید. این نکته بسیار حائز اهمیت است. به مدت 2 هفته باید تنها مواد مغذی نرم بخورید. از خوراکی‌هایی که چسبنده هستند و جویدنشان دشوار است خودداری نمایید. از رژیمی با پروتئین زیاد و بسیار نرم پیروی نمایید.

در مدت حداقل 2 تا 4 هفته از فشردن زبان بر روی موضع جراحی ‌شده باید خودداری کنید.

دارو برای درمان التهاب لثه بعد از ایمپلنت

داروهای آنتی‌بیوتیک و مسکن که توسط دندان‌پزشک برای شما تجویزشده است را در زمان مقرر مصرف کنید. دوره‌ی مصرف آنتی‌بیوتیک را باید به ‌طور کامل به انتها برسانید. اگر به دارویی آلرژی دارید به دندان‌پزشک خود اطلاع دهید. فقط در صورت لزوم داروهای مسکن را مورد استفاده قرار دهید.

بهداشت دهان و دندان

از مسواک زدن روی موضع کاشت ایمپلنت خودداری نمایید. دهان خود را حداقل روزی دو بار با دهان‌شویه‌ی کلرهگزیدین بشویید. با این کار موضع جراحی ایمپلنت تمیز و فاقد مشکل باقی خواهد ماند.

بهداشت دهان و دندان

فعالیت بدنی و ورزش برای کاهش التهاب لثه بعد از ایمپلنت

از فعالیت‌های سخت بدنی (مانند ورزش، بلند کردن اجسام سنگین و غیره) پس از کاشت ایمپلنت خودداری نمایید. امکان دارد این فعالیت‌ها موجب باز شدن بخیه ایمپلنت و خونریزی در موضع جراحی شما شوند. برای کاهش التهاب لثه بعد از ایمپلنت بهتر است مدتی استراحت کنید.

مصرف الکل

حداقل 2 هفته از نوشیدن مشروبات الکلی خودداری نمایید؛ زیرا امکان دارد روی بهبود بافت‌های پیرامون جراحی تأثیر بگذارد.

مصرف سیگار

3 روز پیش از جراحی ایمپلنت و تا 2 هفته بعد از آن به‌ هیچ ‌عنوان از سیگار استفاده نکنید. چون ممکن است رویه بهبودی موضع پیرامون جراحی را مختل کند.

خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ممنوعه برای کاهش التهاب لثه بعد از ایمپلنت

از نوشیدنی‌های داغ و خوردن غذاهای تند و اسیدی اجتناب کنید. مواد غذایی سخت و خشک نخورید. چون امکان دارد باعث فشار زیاد روی قسمت جراحی ایمپلنت شود.

سخن آخر التهاب لثه بعد از ایمپلنت

به همین خاطر اگر دچار التهاب لثه بعد از ایمپلنت و یا ورم لثه پس از ایمپلنت شدید به‌ هیچ‌ عنوان نگران نباشید و این مسائل را با متخصص دندان‌پزشک خود در میان بگذارید. پس از کاشت ایمپلنت احتیاج به مراقبت ایمپلنت و رعایت مسائل تغذیه‌ای دارید. با انجام عمل کاشت ایمپلنت در کلینیک تخصصی دکتر محمد نیکزاد می‌توانید دوره بهبودی کوتاه‌تر و ایمپلنتی قوی‌تر داشته باشید.

سلب مسئولیت: ایده آل مگ صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
4 | (2)
ممکن است شما دوست داشته باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x