کارت شبکه یکی از قطعات سختافزاری کامپیوتر است که انواع مختلفی دارند:
*بسیاری از کامپیوترهای جدید دارای تراشههای کارت شبکه بیسیم built-in هستند (کارت شبکه بخشی از مدار برد اصلی هستند).
*کارت شبکه USB توسط یک پورت استاندارد USB برای برقراری اتصالات شبکه های کامپیوتری استفاده میشود. (بهصورت Wi-Fi یا Ethernet)
*کارت شبکه بیسیم بازی (گاهی اوقات کارت شبکه رسانه نامیده میشود) به کنسول بازی ایکس باکس یا پلیاستیشن یا سایر گجت های سرگرمی خانگی متصل میشود و قابلیت bridge را برای شبکه بیسیم Wi-Fi فراهم میکند.
*در رایانههای شخصی قدیمیتر، کارت شبکه PCI (اغلب به نام NIC نامیده میشود) به کامپیوترهای شخصی اضافه میگردد. وکارت شبکه PCMCIA در کامپیوترهای نوت بوک قرار میگیرد تا قابلیت مشابهی را ارائه دهد.
کارت شبکهها یک قطعه موردنیاز در شبکههای کامپیوتری میباشد. هرکارت شبکه معمولی از استانداردهای Wi-Fi (بیسیم) یا اترنت (سیمی) پشتیبانی میکند. کارت شبکههای خاص که از پروتکلهای بسیار تخصصی پشتیبانی میکنند نیز وجود دارند، اما این نوع از کارت شبکه ها در شبکههای خانگی و شبکههای تجاری استفاده نمی شود.
چگونه نوع کارت شبکهها را تشخیص دهیم؟
در حال حاضر تمام کامپیوتر های جدید دارای کارت شبکه هستندو حال برای اینکه بدانیم کارت شبکه از کدام نوع میباشد:
*در کامپیوترهای رومیزی جک ۴۵-RJ را در پشت کامپیوتر جستجو کنید. جک ۴۵-RJ مانند یک جک خط تلفن، اما کمی بزرگتر از آن میباشد.
*در رایانههای نوت بوک، یک دستگاه نازک و قابل جابجا فلزی بهاندازه کارت اعتباری، اما ضخیمتر وجود دارد.
*برای نوت بوک هایی که سیستم عامل انها ویندوز می باشد،می توانیداز قسمت Windows Device Manager مشخصات کارت شبکه مشاهده کنید. Device Manager را میتوان از Hardware tab بخش System Properties از Windows Control Panel پیدا کنید.
*در هر نوع دستگاه محاسباتی و پردازشی، یک دستگاه خارجی کوچک با چراغهای LED متصل به یک پورت USB را جستجو کنید.
خریدکارت شبکه:
کارت شبکه را میتوان از اکثر فروشندگان روتر و انواع تجهیزات شبکه خریداری کنید.
هنگام خرید یک کارت شبکه، برخی ترجیح میدهند نام تجاری کارت شبکه با روتر متفاوت باشد.
بعضی از تولیدکنندگان گاهی اوقات یک یا دوکارت شبکه را با یک روتر در یک بسته نرمافزاری به نام کیت شبکه خانه به فروش میرسانند.
ازلحاظ فنی، همه کارتهای شبکه از استاندارد اتر نت یا Wi-Fi پشتیبانی میکنند.
نصب کارت شبکه:
نصب کارت شبکه شامل دو مرحله است:
- اتصال سختافزار کارت شبکه به کامپیوتر
- نصب نرمافزار موردنیاز کارت شبکه
برای کارت شبکههای PCI، ابتدا کامپیوتر را خاموشکنید و قبل از شروع نصب، سیم برق را جدا کنید. یک کارت شبکه PCI کارتی است که به یک شکاف بلند و باریک داخل کامپیوتر متصل میشود.
بایدکیس کامپیوتر باز شود و کارت شبکه را در اسلات مخصوص کارت شبکه قرار دهید.
سیستمعاملهای جدید کامپیوتری بهطور خودکار سختافزار متصل شده را شناسایی کرده، ادامه نصب را بایدبهصورت نرمافزاری ادامه داد.
نصب یک کارت شبکه دشوار نیست و اغلب یک ویژگی “plug and play” ساده سیستمعامل کامپیوتر است.
بااینحال، برخی ازکارت های شبکه نیاز به نصب نرمافزارهای سفارشی دارند. چنین کارت شبکههایی اغلب همراه با یک CD-ROM حاوی رسانه نصب است. میتوانید نرمافزار لازم را بهصورت رایگان از وبسایت سازنده دانلود کنید.
نرمافزار نصب کارت شبکه شامل درایور دستگاه است که اجازه میدهد تا سیستمعامل با سختافزار ارتباط برقرار کند.
علاوه بر این، یک ابزار مدیریت نرمافزاری نیز ارائه میشود که رابط کاربری را برای پیکربندی پیشرفته و عیبیابی سختافزار فراهم میکند.
کارتهای شبکه بهطورمعمول میتوانند از طریق نرمافزار خود غیرفعال شوند.
به دلایل امنیتی، کارتهای شبکه بیسیمی که استفاده نمیشوند بهتراست غیرفعال شوند.
کارت شبکههای مجازی:
انواع خاصی از کارتهای شبکه دارای قطعه سختافزاری نیستند، بلکه فقط به صورت نرم افزاری می باشندکه اصطلاحا کارت شبکههای مجازی نامیده میشوند.کارت شبکههای مجازی معمولاً در شبکههای خصوصی مجازی (VPN ها) استفاده میشوند.
برای تست کانکشن VPN و نصب برخی نرم افزار ها به وجود کارت شبکه ای فعال در سیستم نیاز می باشد از این رو در صورتی که کارت شبکه ای در دسترس نداشته باشیم یا مشکل داشته باشد، کارت شبکه مجازی بسیار کارآمد خواهد بود این کارت شبکه که جزء امکانات ویندوز می باشد بنام Microsoft loopback adapter معروف است که پس از نصب همانند یک کارت شبکه فعال می توانید با آن کار کنید.