انتشار قطعه ی در گذر سکوت از پرژام پارسی
هر یک از ما در زندگی روزنهای برای فرار از احساسات منفی پیدا میکنیم. بعضیها خودشان را سرگرم کار کردن میکنند، بعضی دیگر ورزش را یک راه رهایی میدانند و برخی دیگر، برای مدتی از همه چیز فاصله میگیرند. در این بین یک وجه اشتراک میان همه ما وجود دارد و آن هم «موسیقی» است. همین که چند نت در کنار هم قرار میگیرند و آوای دلنشینی خلق میشود، زمینه پرواز روح انسان هم فراهم خواهد شد. کافیست از جان و دل به موزیکها گوش کنید تا معنای نهفته در هر نت را بفهمید. به راستی موسیقی زبان احساسات است.
سبکی نو در موسیقی بیکلام ایران
آنچه در این مطلب به آن میپردازیم، قطعه «در گذر سکوت» از «پرژام پارسی» است. پیش از آن بد نیست نگاهی به وضعیت فعلی موسیقی ایران و اهمیت قطعات ارزشمند و حرفهای در چنین اوضاعی داشته باشیم. حقیقت این است که در برهه زمانی کنونی تحولات گستردهای در سلیقه موسیقایی عموم جامعه ایجاد شده و این تغییر نه در جهت مثبت، بلکه در مسیر افول است. آنچه که در گذشته خوراک گوش مردم بود، با آنچه امروز میشنویم تفاوتهای بسیاری دارد.
نکته اینجاست که سالها قبل، موسیقی اگرچه به قشر خاصی از مردم اختصاص داشت؛ اما از کیفیت به مراتب بالاتری برخوردار بود. این روزها اما سرعت انتشار ترکها بسیار بالا رفته و تعداد موزیکهای بیارزش هم روز به روز بیشتر میشود. همین موضوع باعث شده که قطعات حرفهای مانند قطعه در گذر سکوت از پرژام پارسی کمتر شنیده شوند. در دریایی از موزیکهای بیارزش، پیدا کردن موزیک خوب هم به مرور زمان سخت و سختتر میشود.
پرژام پارسی کیست؟
اگر تاکنون موسیقی بیکلام ایران را بهخصوص در نسل جوان پیگیری کرده باشید، قطعا نام پرژام پارسی را شنیدهاید. این موزیسین حرفهای متولد سال ۱۳۶۷ بوده و چندین سال است که فعالیت حرفهای خود را آغاز کرده است. با اینحال به تازگی موفق به کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد شده و قطعه در گذر از سکوت نیز بهعنوان یک ترک رسمی به انتشار رسیده است. پرژام پارسی تحصیلات خود را در کنسرواتوار تهران تکمیل کرده است.
نکته جالب توجه درباره این موزیسین موفق این است که تاکنون بهعنوان آهنگساز و تهیهکننده با چندین گروه مستقل در آلمان و روسیه همکاری کرده است. او یک پیانیست و گیتاریست موفق است و در نواختن برخی سازهای دیگر نظیر ویولنسل و گیتار باس نیز دستی بر آتش دارد. سبک اصلی موسیقایی این موزیسین را میتوان پراگرسیو متال، امبینت و جز دانست. البته که او در سبک پاپ نیز فعالیتهایی داشته است. پرژام پارسی تا کنون ۶ آلبوم مستقل منتشر کرده که همه آنها از ترکهای ارزشمندی تشکیل شدهاند. آخرین موزیک این آهنگساز به نام در گذر سکوت را میتوان یکی از برترین آثار او دانست.
تفاوت موسیقی بیکلام پرژام پارسی با سبک غالب ایران
چیزی که در کشور ما کمتر به آن پرداخته میشود، موسیقی بیکلام است. این در حالی است که در همه جای دنیا موزیک بیکلام اهمیت ویژهای دارد و سیل گستردهای از جمعیت برای گوش دادن به ترکهای بیکلام راهی سالنهای کنسرت میشوند. از سوی دیگر موزیک بیکلام نیز بیشتر بر بستر موسیقی کلاسیک ساخته میشود و خلاقیت چشمگیری در آنها وجود ندارد. اگرچه سبک اصیل و سنتی ایرانی و همچنین سبک کلاسیک غربی تا همیشه جایگاه ویژهای در این صنعت خواهند داشت؛ اما باید پذیرفت که موسیقی همواره به پویایی نیاز دارد و باید خلاقیت را در آن به اوج رساند. این دقیقا همان کاریست که پرژام پارسی در قطعه اخیرش انجام داده است.
در حالی که موسیقی غرب دائما در حال پیشرفت است، ما با کنار گذاشتن سبک سنتی و اصیل و اقتباس ناآگاهانه از غرب، به نتیجه مطلوبی دست پیدا نکردهایم. در میان آهنگهای مدرن که بیشتر بر پایه سمپلهای کامپیوتری هستند، «در گذر از سکوت» را میتوان پیشرفتی قابل توجه در این عرصه دانست. به نظر میرسد با ترویج چنین ترکهایی، موزیک ایران چند قدم به سطح جهانی نزدیکتر میشود.
حال و هوای قطعه در گذر سکوت
قطعه در گذر سکوت را میتوان ترکی مملؤ از احساسات متناقض دانست. نخستین احساسی که در وجود شما شکل میگیرد، حس آرامش است؛ به نحوی که انگار در دشتی سرسبز با هوای ابری قدم میزنید. رفتهرفته احساسات متناقضی در وجودتان پدیدار میشوند. احساسی شبیه برانگیخته شدن روحیه جنگجویی و پیشرفت که از دل آرامشی بیبدیل جوانه میزند. هر قدر بیشتر پیش میرویم، حال و هوای موسیقی بیشتر به یک جنگل بارانی با بارقهای از نور خورشید تبدیل میشود. نوری که از لابهلای شاخ و برگ درختان، نوید امید میدهد. باید به این موسیقی گوش دهید تا آن چه میگوییم را با بند بند وجودتان احساس کنید. چینش نتها با دستان هنرمند پرژام پارسی به نحوی انجام شده که لذت روحافزایی را به شما القا خواهد کرد. قطعه در گذر سکوت، ۴ دقیقه آرامش خالص است که در وجودتان جاری میشود.
قطعه در گذر سکوت را از کجا گوش کنیم؟
بسیاری از قطعات تولید شده توسط پرژام پارسی برای علاقمندان به سبکهای گفته شده آشنا هستند؛ علیرغم این که ممکن است نام خالق اثر را نشناسند. اگر علاقمند به شنیدن آثار متفاوت و جذاب این آهنگساز موفق هستید، میتوانید به صفحه او در اپلیکیشن SoundCloud مراجعه کنید. در این صفحه ترک در گذر سکوت و سایر ترکهای این آهنگساز جوان را میتوانید مشاهده کنید. همچنین گوش دادن به موسیقی خوب از مرجع آن میتواند به نوعی حمایت از هنرمند محبوب شما باشد. همین حالا وارد صفحه ساند کلاد شوید و به موسیقی ناب این موزیسین حرفهای گوش دهید.
کلام آخر
در نهایت حرفی جز این نکته باقی نمیماند که شنونده خوب میتواند به پیشرفت موسیقی کمک کند. برای آن که بتوانید بیش از پیش شنونده موسیقی ارزشمند باشید، لازم است از آثار موزیسینهای موفق مانند پرژام پارسی حمایت کنید. به این ترتیب قدمی مثبت در جهت پیشرفت این صنعت در کشورمان برمیدارید. به امید موفقیت روزافزون موزیسینهای جوان و آیندهدار کشورمان.