آیا کاشت مو درد دارد؟ بررسی مدت زمان + 6 ترفند کاهش درد
در پاسخ به این سوال که ایا کاشت مو درد دارد می توان گفت که در روش جدید FUE، موها به صورت تار به تار و با استفاده از پانچ های تخصصی برداشت می شوند و برخلاف روش قدیمی FUT، هیچگونه برش نوار پوستی و جراحی وجود ندارد. بنابراین، درد احساس شده در طی فرایند کاشت با استفاده از بی حسی و مسکن ها کاملا قابل کنترل است و می توان شدت آن را به درد احساس شده در پروسیجرهای دندانپزشکی تشبیه کرد. همچنین، سوزش و درد پشت سر بعد از کاشت مو نیز تا 5 الی 7 روز کاملا طبیعی است و به تدریج از بین می رود. ما در این مقاله به بررسی جامع تمامی این موارد خواهیم پرداخت. تا انتها با ما همراه باشید.
آیا فرایند کاشت مو درد دارد؟
برای پاسخگویی به این سوال، بهتر است بدانید که کاشت مو شامل دو روش اصلی است: FUT (روش قدیمی کاشت) و FUE (تکنیک مدرن کاشت مو).
روش قدیمی FUT مستلزم برداشتن نواری از پوست پشت سر و سپس بخیه زدن است و همین امر می تواند منجر به درد و احساس ناراحتی در طول عمل و بعد از کاشت مو شود. همچنین، جای اسکار و بخیه باقی می ماند که برای بسیار از مراجعین نامطلوب است.
در مقابل، روش FUE (با نام FIT نیز شناخته میشود) یک رویکرد جدیدتر و کم تهاجمی است که در آن با استفاده از یک ابزار پانچ کوچک و اتوماتیک، گرافت های مو به صورت تار به تار برداشت می شوند و سپس به نواحی کم تراکم و طاس سر انتقال می بایند. این تکنیک به طور قابل توجهی درد کاشت مو را کاهش می دهد و نیازمند بخیه و برش پوستی نیست. بنابراین، با روش کاشت FUE، بیماران معمولاً حداقل ناراحتی را تجربه می کنند و احساس درد آن ها با بی حسی های تزریقی و موضعی تا حد زیادی رفع و کنترل می شود. بیشتر درد در این روش مربوط به تزریق بیحسیها هست.
نکته مهم: با توجه به کم تهاجمی بودن FUE، برای افرادی که به دنبال بهبودی سریعتر و درد کمتر کاشت مو هستند، انتخابی ارجح است. با این حال، در برخی از مراکز برای افرادی که بانک مو مناسبی ندارند روش FUT به کار گرفته می شود تا از حداکثر ظرفیت فولیکول های مو استفاده گردد.
آیا درد پشت سر بعد از کاشت مو طبیعی است؟
در فرآیند کاشت مو، فولیکولها از ناحیه بانک مو در پشت سر برداشت شده و به نواحی کم تراکم یا طاس در جلو و بالای سر منتقل میشوند. درد احتمالی در پشت سر به مرحله برداشت فولیکولها از بانک مو بستگی دارد.
در روش قدیمی FUT، یک نوار از پوست سر به همراه فولیکولهای مو به صورت یکپارچه برداشته میشود. این نوع برداشت باعث ایجاد زخم خطی و التهاب بیشتری در ناحیه بانک مو میگردد و نیاز به دوره نقاهت طولانیتر و مراقبت بیشتر دارد. به دلیل برش پوستی گسترده در این روش، افراد ممکن است درد بیشتری در روزهای اول بعد از کاشت مو تجربه کنند و نیاز به مسکنهای قویتر داشته باشند.
اما در روش جدید میکروگرافت (که نوع پیشرفته از تکنیک FUE) است، از ابزارهای پانچ میکروسکوپی برای استخراج تکتک فولیکولهای مو استفاده میشود. این روش، آسیبی به ناحیه بانک مو وارد نمی کند و به دلیل عدم نیاز به برش نوار پوستی، حداقل درد محل برداشت مو احساس خواهد شد. در نتیجه، این روش بهبودی سریعتری داشته و ناراحتی کمتری به همراه دارد. به علاوه، احتمال بروز عفونت بعد از کاشت مو نیز بهطور قابل ملاحظهای کاهش مییابد و افراد معمولاً پس از 5 الی 7 روز قادر به بازگشت به فعالیتهای روزمره خود خواهد بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر، راهنمای جامع کاشت مو به روش میکروگرافت در شیراز را مطالعه نمایید.
درمان درد پشت سر بعد از کاشت مو
● وضعیت صحیح خواب: برای کاهش تورم و التهاب، بهتر است در هنگام خواب سر بالاتر از سطح بدن قرار گیرد. معمولاً توصیه میشود که در روزهای اولیه پس از عمل، بر روی پشت خوابیده و دو بالش زیر سر قرار دهید یا از بالشهای مخصوص برای حمایت از گردن استفاده کنید.
● مصرف مسکن های تجویزی: تا زمانی که زخمها در ناحیه بانک مو بهبود نیافتهاند، میتوان از مسکنهایی مانند استامینوفن استفاده کرد. استامینوفن میتواند در تسکین دردهای خفیف تا متوسط بعد از کاشت مو موثر باشد.
نکته مهم: داروهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن که خاصیت ضد التهابی دارند، ممکن است اثرات رقیقکننده خون داشته باشند و باید تنها تحت نظر پزشک مصرف شوند.
● استعمال موضعی موپیروسین: این پماد به جلوگیری از عفونت در ناحیه بانک مو کمک میکند. هر روش کاشت مو که انتخاب شود، معمولاً زخمهایی در ناحیه بانک مو ایجاد میکند. در روش FUT، برشها گستردهتر هستند، اما در روش میکروگرافت FIT، برشهای بسیار ریز و کوچکی ایجاد میشود که احتمال عفونت را کاهش میدهد. استفاده از پماد موپیروسین، خطر پخش شدن عفونت در این ناحیه را کاهش میدهد.
● مصرف قرص آناهیل: داروهای ضد التهابی مانند آناهیل میتوانند در کاهش التهاب و ورم در قسمت بانک مو و نواحی گیرنده موثر باشند. مصرف این دارو باید با تجویز پزشک و طبق دوز مشخص انجام شود.
● آبرسانی و تغذیه مناسب: نوشیدن آب کافی و رعایت یک رژیم غذایی متعادل که حاوی مواد ضد التهابی باشد، میتواند روند بهبودی را تسریع کند. ویتامینهای گروه B مانند B7 و B12 در ساختار و رشد موها نقش حیاتی دارند و باید پس از کاشت مو به رژیم غذایی اضافه شوند.
● اجتناب از فشارهای محیطی: استرس و اضطراب میتوانند باعث ایجاد یا تشدید سردرد در بیماران شوند. شناسایی و اجتناب از عواملی که میتوانند این وضعیت را بدتر کنند، مانند نورهای شدید، سر و صدای زیاد یا بوهای قوی، میتواند به کاهش علائم کمک کند.
کلام آخر
احتمالا شما هم ادعاهایی همچون کاشت مو بدون درد و خونریزی را به وفور شنیده اید. روش های جدید کاشت از پانچ های میکروسایز استفاده می کنند و بدون برش و جراحی انجام می شوند؛ در نتیجه میزان درد و خونریزی حین و بعد از کاشت مو تا حد زیادی کاهش می یابد. با این حال، حتی در جدیدترین تکنیک کاشت مو دنیا (یعنی میکروگرافت Fit) میزان اندکی احساس درد و خونریزی جزئی طبیعی است و پاسخ طبیعی بدن به تروما و فرایند کاشت است.
این احساس درد، قرمزی و سوزش بعد از کاشت مو می تواند با راهکارهایی مانند مصرف مسکن، نحوه صحیح خوابیدن، خوردن آنتی بیوتیک یا داروهای ضدالتهابی کنترل شود که در طی این مقاله به آن ها پرداختیم.
سوالات متداول
درد آمپول بی حسی کاشت مو چقدر است؟
درد آمپول بی حسی کاشت مو را می توان به بی حسی دندانپزشکی تشبیه کرد. در ابتدا ممکن است سوزش یا فشار از تزریق امپول بی حسی کاشت مو احساس شود، اما بعد از مدتی درد از بین میرود و سر کاملا بیحس میشود.
درد بعد از کاشت مو چند روز طول میکشد؟
اگر از روش های جدید کاشت (که مشتق شده از تکنیک FUE هستند) استفاده کنید، در طی 3 الی 5 روز بعد از کاشت میزان درد شما تا حد زیادی کاهش خواهد یافت و بدون هیچگونه ناراحتی می توانید به روال عادی خود بازگردید.
علت درد پشت سر بعد از کاشت مو چیست؟
درد بعد از کاشت مو عمدتا در ناحیه بانک مو احساس می شود که ناشی از تروما و آسیب جزئی است که در طی فرایند برداشت مو ایجاد می گردد. البته در روش جدید fue این درد و آسیب حداقل است اما در تکنیک قدیمی fut ، درد جای بخیه کاشت مو نیز وجود دارد.