قرص ریتالین ساندوز چیست ؟
متیل فنیدات هیدروکلراید که در قرص ریتالین ساندوز یافت میشود، یک محرک خفیف سیستم عصبی مرکزی است که دارای تاثیرات برجستهای بر فعالیتهای مغزی است. نحوه عملکرد دارو در انسان کاملا درک نشده است، اما تاثیرات محرک آن کاملا قابل مشاهده است.
تصور میشود اثرات تحریک کننده آن ناشی از تحریک قشر مغز و احتمالا تحریک سیستم فعال کننده شبکیه است. هیچ شواهد خاصی وجود ندارد که به روشنی مکانیسمی را تعیین کند که به موجب آن متیل فنیدات اثرات ذهنی و رفتاری خود را روی بیماران داشته باشد.
در این مقاله از مجله اینترنتی ایده آل مگ به بررسی قرص ساندوز خواهیم پرداخت و عملکرد آن را در بدن بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
معرفی قرص ریتالین ساندوز
شواهد قطعی در مورد چگونگی ارتباط اثرات مصرف متیل فنیدات هیدروکلراید با وضعیت سیستم عصبی مرکزی وجود ندارد. هیدرو کلراید متیل فنیدات به سرعت پس از مصرف داروهایی مثل قرص ریتالین ساندوز جذب میشود.
قرص ساندوز که یکی از بهترین برندهای قرص ریتالین است، توسط پزشک برای درمان بیماریهایی نظیر بیش فعالی و کمبود توجه یا ADHD و نوع خاصی از اختلال خواب مورد استفاده قرار میگیرد.
ریتالین میتواند تاثیر متفاوتی روی افراد داشته باشد. میزان تاثیر ریتالین بر روی افراد مختلف متناسب با شرایط آنها متفاوت است. دوز مصرفی دارو از اهمیت بالایی برخوردار است.
اگر دوز مصرف ریتالین از دستتان در رفت و بیشتر از دوز تجویزی پزشک مصرف کردید، حتما با پزشک خود تماس حاصل کنید و موضوع را با او در میان بگذارید. سوءمصرف ریتالین ممکن است خسارات جبران ناپذیری به شما بزند. در این مقاله قصد داریم تا با قرص ریتالین ساندوز بیشتر آشنا شویم.
استفاده از قرص ساندوز برای درمان بیماری ADHD
ملاحظات تشخیصی ویژه علل اختصاصی ADHD را ناشناخته میداند و هیچ آزمایش تشخیصی درباره شناخت این بیماری وجود ندارد. تشخیص کافی، نه تنها مستلزم استفاده از منابع پزشکی است، بلکه نیاز به مراجعه به منابع ویژه روانشناختی، آموزشی و اجتماعی نیز دارد. تشخيص بايد براساس تاريخچه و ارزيابي کامل بيمار باشد.
نیاز به برنامه جامع درمان
قرص ریتالین ساندوز به عنوان بخشی از برنامه درمانی کلی برای ADHD ذکر شده است. ممکن است اقدامات ديگر روانشناختی، آموزشی، اجتماعی برای بیماران مبتلا به این بیماری در نظر گرفته شود.
در صورتي كه اقدامات درمانی به تنهایی کافی نباشد، پزشک معالج پس از بررسی شرایط بیمار تصمیم به تجویز ریتالین و یا داروهای مشابه برای درمان میگیرد. دوز مصرف دارو بسته به بیماری و سن فرد مبتلا متفاوت است.
پزشک در ابتدای دارو درمانی از دوز کم شروع میکند. به مرور و با توجه به شرایط بیمار پزشک تصمیم به تغییر دوز میگیرد.
مصرف طولانی مدت قرص ریتالین
تاثیر قرص ریتالین ساندوز برای استفاده طولانی مدت، یعنی بیش از 4 هفته به طور سیستماتیک در آزمایشات کنترل شده با دارونما ارزیابی نشده است. در حقیقت پزشک باید در دوره طولانی مدت مصرف دارو، مرتبا شرایط بیمار را ارزیابی کند و از تاثیر دارو بر روند بهبود اطمینان حاصل کند.
مرگ ناگهانی، سکته مغزی و انفارکتوس میوکارد در بزرگسالان که داروهای محرک را با دوزهای معمول برای ADHD مصرف میکنند نیز گزارش شده است. بزرگسالان احتمال بیشتری از کودکان دارند که ناهنجاری های ساختاری قلبی جدی مانند کاردیومیوپاتی، ناهنجاری های جدی در ریتم قلب، بیماری عروق کرونر یا سایر مشکلات جدی قلبی داشته باشند.
بزرگسالان با چنین ناهنجاریهایی نیز به طور کلی نباید با داروهای محرک درمان شوند. سوء مصرف محرکهای CNS، از جمله هیدروکلراید متیل فنیدات، ممکن است با مرگ ناگهانی و سایر عوارض جانبی جدی قلبی عروقی همراه باشد.
اثرات استفاده بیرویه از قرص ساندوز
متیل فنیدات هیدروکلراید در بیمارانی که فشار خون متوسط تا شدید دارند نباید استفاده شود. داروهای سمپاتومیمیک میتوانند باعث افزایش متوسط فشار خون و متوسط ضربان قلب شوند.
ممکن است تغییرات به تنهایی عواقب کوتاه مدت نداشته باشد، پزشک معالج موظف است بیمارانی را که برای آنها قرص ریتالین ساندوز تجویز کرده است مرتبا مورد بررسی قرار دهد.
بیمارانی با سابقه ناهنجاریهای CNS، مانند آنوریسم مغزی و یا سایر ناهنجاریهای عروقی مانند واسکولیت یا سکته مغزی نباید با هیدروکلراید متیل فنیدات درمان شوند.
مصرف قرص ساندوز باید کاملا زیر نظر پزشک باشد. تهیه ریتالین از جمله قرص ساندوز بدون نسخه پزشک از داروخانهها ممکن نیست. از دادن دارو به افراد مختلف حتی در صورتی که دارای ویژگیهای مشابه بودند خودداری کنید.
سخن پایانی
قرص ریتالین ساندوز که از آن برای درمان بیماریهای مثل بیش فعالی و یا اختلال نارکولپسی استفاده میشود، باید کاملا زیر نظر پزشک مصرف شود.
تهیه این دارو بدون نسخه پزشک ممکن نیست. ساندوز یکی از معروفترین برندهای داروی ریتالین است. ریتالین به خاطر ساختار خود پتانسیل بالایی در وابستگی افراد به خود دارد. از مصرف این دارو بیش از دوز تجویزی توسط پزشک خودداری کنید.