تفاوت سیتالوپرام و فلوکستین
سیتالوپرام و فلوکستین
سیتالوپرام و فلوکستین هر دو داروی ضد افسردگی هستند که برای درمان افسردگی و سایر اختلالات روان شناختی مورد استفاده قرار می گیرند. این دو دارو سطوح سروتونین را درمغز افزایش می دهند که باعث تغییرات در خلق و خوی می شود. سیتالوپرام و فلوکستین به صورت راکتومت هستند، این به این معنی است که دارای دو فرم فیزیکی متفاوت هستند اما ترکیب شیمیایی این دو دارو مشابه است.
Fluoxetine چیست؟
Fluoxetine به طور گسترده برای درمان افسردگی استفاده می شود. علاوه بر این، برای درمان اختلال وسواسی-اجباری، بولیمیایی (اختلال خوردن)، اختلال هراس و اختلال استرس مورد استفاده قرار می گیرد. دوزاین دارو با توجه به شرایط متفاوت است. عوارض جانبی این دارو عبارتند از تهوع، تحریک، بی خوابی ، خواب آلودگی، لرزش، خشکی دهان و اختلال عملکرد جنسی. این دارو به صورت خوراکی جذب می شود. به دلیل وجود متابولیت در این دارو اثرات آن طولانی است و (تا 16 روز) ادامه می یابد. Fluoxetine توسط کبد متابولیزه می شود و توسط ادرار دفع می شود.
سیتالوپرام چیست؟
سیتالوپرام، عمدتا برای افسردگی استفاده می شود .برای علائم اختلال وسواسی-اجباری، بولیمیا (اختلال خوردن) و اختلال هراس استفاده می شود. این دارو عوارض جانبی مشابه فلوکستین دارد. این دارو توسط کبد متابولیزه می شود و از طریق ادرار دفع می شود.
تفاوت بین سیتالوپرام و فلوکستین
فرمول مولکولی:
سیتالوپرام: C20H21FN2O
فلوکستین: C17H18F3NO
اوج غلظت پلاسمایی
سیتالوپرام: اوج غلظت پلاسمایی 4 ساعت پس از تجویز رخ می دهد.
فلوکستین: اوج غلظت پلاسمایی 6-8 ساعت پس از تجویز رخ می دهد.
تعاملات دارویی
سیتالوپرام: سیتالوپرام تأثیرات منفی روی آنزیم های CYP دارد، بنابراین تداخلات دارویی در آن کمتر اتفاق می افتند.
Fluoxetine و متابولیت آن چندین آنزیم CYP را مهار می کند. بنابراین این دارو با سایر داروهای متابولیزه شده ارتباط دارد.
سیتالوپرام گزینه ای مناسب برای بیماران مبتلا به اضطراب یا مشکلات خواب است.
علائم برداشت
این نشانه ها وقتی برخی داروها به طور ناگهانی متوقف می شوند رخ می دهد. نشانه های ترک داروهای ضد افسردگی رایج هستند و به عنوان علائم ترک اعتیاد در نظر گرفته می شود.
سیتالوپرام: توقف متناوب معمولا ضروری است. از قطع ناگهانی این قرص باید اجتناب شود. علائم سندرم متابولیک سیتالوپرام عبارتند از سرگیجه، پاراستام، سردرد، اضطراب و حالت تهوع.
فلوکستین: متوقف کردن تدریجی معمولا ضروری نیست. این به دلیل متابولیت طولانی مدت اثرفلوکسستین است.
مزایای فلوکستین نسبت به سیتالوپرام
موثر برای بیماران مبتلا به هیپوخاندری (اختلال اضطراب بیماری) و اختلال سوپراستاری.
فلوکستین انرژی بیشتری نسبت به سیتالوپرام دارد. بنابراین برای بیمارانی بیش از حد خواب آلودگی دارند و یا احساس خستگی می کنند مناسب تر است.
Fluoxetine برای درمان اختلال افسردگی در کودکان و نوجوانان 8 سال به بالا مجاز است.