در استانبول کجارو ببینیم

استانبول، پایتخت فرهنگی ترکیه، با وجود جاذبه‌های تاریخی و تفریحی متعدد، سالانه میلیون‌ها گردشگر داخلی و خارجی را به‌سمت خود می‌کشاند.

استانبول با نام پیشین قسطنطنیه، یادگاری از دوران امپراتوری روم، بیزانس و پس از آن امپراتوری عثمانی است؛ شهری که آثار تاریخی بسیاری نظیر آب‌انبارها، مساجد، کلیساها، کاخ‌ها، پل‌ها و موزه‌ها را در خود جای داده است و سالانه میزبان میلیون‌ها گردشگر داخلی و خارجی است.

مکان های دیدنی استانبول از جاذبه‌های تاریخی گرفته تا مراکز خرید مدرن، بازارهای قدیمی، مراکز تفریحی و جاذبه‌های طبیعی نظیر پارک‌ها، جزایر و تنگه بسفر، آن‌قدر متعدد هستند که قطعا در یک سفر نمی‌توان از همه آن‌ها دیدن کرد.

استانبول، از برترین مقاصد گردشگری ترکیه، شهری است که در دو قاره آسیا و اروپا قرار دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با برخی از مشهورترین جاهای دیدنی استانبول آشنا کنیم.

میدان تکسیم

میدان تکسیم در منطقه بی‌اوغلو، به‌عنوان قلب استانبول مدرن و نماد جمهوریت مدرن ترکیه شناخته می‌شود. هتل‌ها، مراکز خرید و رستوران‌های بسیاری در حوالی این میدان و خیابان استقلال وجود دارند و بسیاری از گردشگران، این منطقه را برای اقامت انتخاب می‌کنند. جالب است بدانید که ورود خودرو به این میدان ممنوع است و تنها تراموای  نوستالژیک شهر مجوز عبور از آن را دارد.

بنای یادبود جمهوری در قلب میدان تکسیم قرار دارد و از زمان ساخت آن، این میدان به محلی برای برگزاری رویدادهای ملی همچون سالگرد استقلال ترکیه و سایر جشن‌ها (جشن شب سال نو، جشن‌های ملی ) تبدیل شده است. معماری این منطقه کاملا متنوع و منحصربه‌فرد و آمیزه‌ای از بناهای تاریخی قرن نوزدهم و مساجد کوچک در کنار ساختمان‌های مدرن است.

تکسیم و خیابان‌های آن همیشه پر از مسافران و افراد محلی است و فضایی شلوغ و پرسروصدا دارد. سفر به استانبول بدون بازدید از میدان تکسیم کامل نمی‌شود؛ میدانی که شکم‌گردی، خرید و پیاده‌روی از جمله تفریحات رایج در آن هستند.

بازار ادویه استانبول

بازار ادویه استانبول

بازار ادویه استانبول یا بازار مصری‌ها، واقع در میدان امینونو در منطقه فاتح استانبول، یکی از بزرگ‌ترین بازارهای سنتی این شهر با قدمتی از سال ۱۶۶۰ میلادی است که پس از بازار بزرگ استانبول، بزرگ‌ترین مجموعه‌ سرپوشیده‌ استانبول به شمار می‌آید.

در بازار ادویه همان طور که از نام آن مشخص است، انواع ادویه‌های رنگارنگ به فروش می‌رسند. این بازار مکان مناسبی برای آشنایی با اهالی استانبول و همچنین خرید سوغات است؛ پس بازدید از آن را به‌هیچ‌وجه از دست ندهید.

بازار L شکل ادویه استانبول ۸۵ مغازه دارد و بخشی از درآمد آن صرف حفظ مسجد «ینی والده» می‌شود. راحت‌الحلقوم و دیگر شیرینی‌های سنتی ترکی، بهترین ادویه‌جات، شیرینی‌های سنتی، خشکبار، خاویار، پنیر ترکی، آجیل، موم عسل، چای و قهوه، حوله، دمپایی، سبد و قوطی‌های عجیب‌وغریب از جمله کالاهایی هستند که در بازار ادویه عرضه می‌شوند.

ایاصوفیه

ایاصوفیه در نگاه بسیاری، نماد ترکیه و استانبول است؛ بنایی در منطقه سلطان احمد استانبول با قبه‌ها و مناره‌های بلند که از کلیساهای مسیحیت شرق محسوب می‌شد. این کلیسا در دوره امپراتوری بیزانس در سال ۵۳۲ میلادی، به دستور امپراتور کنستانتین اول ساخته شد و در قرن ۶ میلادی توسط جاستنیانوس مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت.

ایاصوفیه پس از فتح استانبول توسط محمد دوم، به مسجد تبدیل شد و تا زمان اعلام جمهوریت ترکیه، مسجد باقی ماند. ایاصوفیه در زمان آتاتورک به موزه تبدیل شد؛ اما در سال ۲۰۲۰ میلادی به دستور اردوغان این بنا دوباره به مسجد تغییر کاربری داد.

از جذابیت‌های معماری بنای ایاصوفیه می‌توان به نقشه صلیبی یونانی با دیوارهای آجری طرح‌دار به‌شکل پیچ‌دار، مشبک یا هفت و هشت، گنبد بزرگ روی نیم‌گنبدهای معلق، نمای خارجی ساده، ستون‌های ردیفی، سرستون‌های حجاری شده سبدی شکل و راهروهای پوشیده از مرمر رنگی و موزاییک‌های پردانه در طبقه فوقانی اشاره کرد. بازدید از مسجد ایاصوفیه رایگان است.

مسجد آبی

مسجد سلطان احمد درست روبه‌روی ایاصوفیه قرار دارد؛ مسجدی با معماری جذاب و خیره‌کننده که به‌علت وجود کاشی‌های آبی رنگ در طراحی داخلی به «مسجد آبی» نیز شهرت دارد و کماکان کاربری خود را حفظ کرده و روزانه میزبان نمازگزاران و مسلمانان بسیاری علاوه بر گردشگران است.

مسجد سلطان احمد از زیباترین مساجد جهان، چشمگیرترین مسجد تاریخی ترکیه، آخرین مسجد بزرگ دوره کلاسیک و اولین مسجد ۶ مناره ترکیه است که ساخت آن در سال ۱۶۰۹ میلادی و به دستور سلطان احمد اول (چهاردهمین پادشاه عثمانی) آغاز شد.

قرار بود مسجد سلطان احمد نمادی از قدرت و اعتبار امپراتوری عثمانی و رقیبی جدی برای ایاصوفیه باشد؛ با این وجود، معمار («سدفکار آقا محمد بیچاکچو» (Sedefkar Mehmed Agha Biçakçiu))، موفق به ساخت گنبد‌هایی بزرگ‌تر از گنبد عمارت ایا صوفیه نشد و تلاش کرد تا با تنظیم دقیق موقعیت گنبد‌ها، شبه گنبد‌ها و مناره‌ها جلوه‌ای زیبا خلق کند.

مسجد سلطان احمد دارای پنج گنبد اصلی، ۶ مناره و هشت گنبد فرعی است. ورودی‌های مجموعه سلطان احمد، حیاط با یک آب‌خوری ۶ ضلعی و مسقف، شبستان، پنجره‌های رنگی و سقف باشکوه، محربا، لوسترها، خوش‌نویسی‌ها، کاشی‌کاری‌ها، غرفه پادشاهی و مدرسه ابتدایی تاریخی از دیگر جذابیت‌های مجموعه سلطان احمد هستند.

جزیره بیوک آدا

جزیره بیوک آدا

جزیره بیوک آدا یا جزیره شاهزاده، از زیباترین جزایر استانبول، در مجموعه جزایر پرنس (۹ جزیره در دریای مرمره استانبول) در مجاورت منطقه آدلار قرار دارد؛ جزیره‌ای با طبیعت بسیار زیبا و تماشایی و هوایی پاک که در آن هیچ خودرویی تردد نمی‌کند.

وسعت جزیره بیوک آدا حدود پنج کیلومتر مربع است و بیش از ۷,۰۰۰ نفر در آن زندگی می‌کنند؛ اما به‌دلیل حضور گردشگران در این منطقه به‌خصوص در فصول داغ گردشگری، تعداد ساکنان جزیره تا چندین برابر افزایش پیدا می‌کند.

برای بازدید از جزیره بیوک آدا باید از اسکله‌های شهر استانبول با کشتی به‌سمت جزایر پرنس بروید و در آنجا با پای پیاده یا با دوچرخه به گشت‌وگذار بپردازید. جزیره بیوک آدا متشکل از دو تپه شمالی و جنوبی است که «ماناستیر تپه» و «یوجه تپه» نام دارند.

پلاژهای ساحلی، رستوران‌های متنوع، موزه بیوک آدا (موزه آدالار)، ویلاهایی با سبک معماری قرن نوزدهم میلادی روی شیب و در میان بوته‌های گل‌های رنگارنگ، عمارت‌های تاریخی، کلیسا و صومعه سنت جورج کودوناس، یتیم خانه یونانی پرینکیپو، کلیسای آیا یورگی، کلیسای آگوس دیمیتریوس، کلیسای آیروس نیکولاس والدگریک، مسجد حمیدیه، جنگل کاج بیوک آدا و اسکله قدیمی از دیدنیهای این جزیره هستند که قدمت آن به دوره روم شرقی بازمی‌گردد.

سلب مسئولیت: ایده آل مگ صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد
1 | (1)
ممکن است شما دوست داشته باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x