مراحل انجام پایان نامه

یکی از دوره‌های اصلی تحصیل دانشجو، چه در مقطع کارشناسی و چه در مقطع‌های بالاتر از آن، انجام پایان نامه است. در هنگام شروع کار بیشتر دانشجوها راه ‌و‌ روش نوشتن پایان نامه جامع و تاثیرگذار را نمی‌دانند، برای همین انجام آن برایشان خسته کننده و استرس‌زا می‌شود و به دنبال راه‌هایی برای تایپ فوری پایان نامه و حتی سفارش تایپ هستند‌. پایان نامه شما، نباید از نظر موضوع و محتوا تکراری باشد، تا بتوانید به راحتی آن را به نام خود ثبت نمایید. اگر فکر نگارش و تهیه پایان نامه شما را دچار سردرگمی کرده است، می‌توانید با خواندن این مقاله راه حل مناسبی را برای نوشتن پایان نامه پیدا کنید. ما سعی کردیم صفر تا صد مراحل مهم انجام پایان نامه را به شما آموزش دهیم پس تا پایان مقاله با ما همراه شوید. برای راهنمایی بیشتر می‌توانید از مشاوران و همکاران مجرب ما کمک بگیرید.

آموزش گام به گام انجام پایان نامه

انتخاب موضوع مقاله

اولین و مهم‌ترین مرحله در انجام پایان نامه که تاثیر بسیار زیادی در ادامه روند انجام آن می‌گذارد، انتخاب موضوع است. موضوع شما باید جدید و غیر تکراری باشد به طوری که نباید هیچ مقاله‌ قبلی در مورد آن وجود داشته باشد. موضوع می‌تواند به یکی از سوالات علمی که تا کنون جوابی برای آن وجود نداشت، پاسخ دهد. یا می‌توانید موضوع را متناسب با علایق خود انتخاب کنید، تا در هنگام نوشتن مطالب با علاقه و اشتیاق پیش ببرید. علاوه بر علایق شخصی، باید موضوع را نسبت به معیارها و نیازهای جامعه، داشتن دانش مناسب، امکانات تحقیق نظری و عملی انتخاب کنید.

انتخاب استاد راهنما و مشاور

در مرحله بعدی انجام پایان نامه، شما باید یک استاد از دانشکده خود، که در زمینه موضوع انتخابی شما تخصص دارد را به عنوان استاد راهنمای خود انتخاب کنید. در این صورت می‌توانید از او در زمینه ارائه و انجام پروپوزال مشورت بگیرید. همچنین استاد راهنما قبل از ارائه پروپوزال باید آن را تایید کند. شما باید روند پروژه و تحقیقات خود را هر هفته به استاد راهنما گزارش دهید و یا آن را از مطالب خود آگاه سازید. استاد راهنما شما را در خصوص تکراری بودن مطالب و پیشرفت کار راهنمایی می‌کند. دانشجوی ارشد علاوه بر استاد راهنما باید گزارشی از پیشرفت کار خود را هر دو ماه یکبار به دانشکده رشته خود تحویل دهد. سعی کنید در انتخاب استاد خود حوصله به خرج دهید تا بتوانید از کمک‌های استاد خود به خوبی استفاده کنید و روند کار را سریع‌تر پیش ببرید.

ارائه پروپوزال

قبل از اینکه به نگارش پایان نامه خود بپردازید، باید پایان نامه را به عنوان پروپوزال در سایت دانشگاه ارائه کنید. انجام پروپوزال در پایان نامه کارشناسی ارشد، به فرم پیشنهاد پایان نامه گفته می‌شود. برای اینکار باید به سایت مورد نظر دانشگاه خود رفته و فایل پروپوزال خود را آپلود کنید. پروپوزال به معنی تکمیل پایان نامه نیست بلکه یک پیش نویس پژوهشی است که موضوع پایان نامه، اهداف، روش کار، سوابق و پیشینه تحقیق و … را شامل می‌شود و ممکن است تا فصل سوم پایان نامه را دربرگیرد. پس از دریافت و تکمیل پروپوزال آن را به استاد راهنما تحویل می‌دهید. اگر پروپوزال توسط استاد راهنما به تصویب رسید، می‌توانید نوشتن و تهیه پایان نامه کارشناسی ارشد خود را شروع کنید.

پایان نامه برای ارشد
پایان نامه برای ارشد

نگارش پایان نامه

یکی از دلایل زمان‌بر بودن اتمام نگارش پایان نامه، نگارش درست آن است. دانشجوی کارشناسی ارشد می‌تواند پس از تصویب پروپوزال توسط استاد راهنما کار تدوین و نگارش پایان نامه را شروع کند. نوشتن پایان نامه در یک چهارچوب اصولی و منظم اتفاق می‌افتد که در ادامه در مورد آن بحث می‌کنیم. برای اینکه از نگارش خود اطمینان حاصل کنید، بهتر است بعد از نوشتن هر بخش یا فصل، یک فایل از نوشته‌های خود را به استاد راهنما تحویل دهید، تا ایرادات را به شما اطلاع دهد. پس از اتمام تحقیقات و پروژه خود پایان نامه را به صورت کامل در یک فایل به استاد ارائه دهید تا خطرات احتمالی را قبل از دفاع از پایان نامه به شما بازگو کند.

مراحل نگارش پایان نامه

صفحه عنوان در انجام پایان نامه  (Title page)

عنوان در نگارش پایان نامه نباید صفحه زیادی را  به خود اختصاص دهد اما همین یک صفحه ارزش یک پایان نامه را بالا می‌برد.‌ عنوان پایان نامه باید خاص و محدود باشد. سعی کنید آن را دقیق‌تر و محدودتر بیان کنید. به طوری که تنها محتوای پایان نامه را شرح دهد. محتوای عنوان موضوع پایان نامه، نام نویسنده و استاد راهنما، نام دانشگاه‌ها و … را شامل می‌شود.

صفحه تقدیم  (Dedicated page)

این صفحه در انجام مقاله، به نویسنده بستگی دارد و یک بخش اجباری نیست. می‌توانید یک یا دو صفحه را به صفحه تقدیم اختصاص دهید.

صفحه سپاسگزاری  (Acknowledgment)

این صفحه برای تشکر از استادان و متخصصان مقاله اختصاص دارد و کاملا اختیاری است.

مقدمه

در این بخش باید توضیحی در مورد هدف‌های مورد نظر، روش‌ها،‌ نحوه انجام تحقیق و اشاره مختصری به نتیجه داده شود.

متن پایان نامه

متن کلی انجام پایان نامه در کارشناسی ارشد شامل ۵ فصل است که هر فصل از مقدمه کوتاه، متن و نتیجه‌گیری تشکیل می‌شود. معمولا فصل آخر را به نتیجه‌گیری در مورد مطالب پایان نامه اختصاص می‌دهند.

پیوستها در انجام پایان نامه

متن اصلی پایان نامه باید بدون اطلاعات غیر ضروری نظیر اسم برنامه‌های نرم افزاری یا چگونگی به دست آوردن معادلات رياضي و اثبات آن‌ها و داده‌هاي تجربي باشد. اگر می‌خواهید چنین اطلاعاتی را به ثبت برسانید، می‌توانید در بخش پیوست‌ها به آن‌ها اشاره کنید.

نتیجه گیری  (Conclusions)

در آخر پایان نامه می‌توانید نتایج‌ خود را از موضوع پایان نامه و پژوهش‌های خود بنویسید.

دفاع از پایان نامه

پس از اتمام مراحل گفته شده در نگارش پایان نامه، نوبت به دفاع از پایان نامه می‌رسد. این مرحله از نظر داشتن دانش کافی در مورد پایان نامه خودتان، اهمیت زیادی دارد زیرا که در این جلسه اعضای گروهی وجود دارند که در مورد موضوع و پروژه شما سؤال می‌کنند و شما باید از مطالب و نتایج پایان‌ نامه خود دفاع کنید و دلایل محکمی برای اثبات درستی آن‌ها ارائه کنید. در این مرحله باید آمادگی کافی را داشته باشید و با آرامش کافی تمام تلاش خود را برای کسب نمره بیشتر انجام دهید‌.

جمع بندی انجام پایان نامه

برای اینکه دانشجوی ارشد بتواند مدرک خود را با نمره بالا کسب نماید، باید پایان نامه خود را با روند اصولی و مهم پیش بگیرد. اولین و مهم‌ترین کار در هنگام شروع پایان نامه انتخاب موضوع و سپس ارائه پروپوزال است. پروپوزال شما باید موضوع، روش‌های تحقیق و روند پژوهشی خود را شامل شود. بخش بعدی انجام پایان نامه ارشد به دانشجو بستگی دارد. می‌توانید پایان نامه را برای نگارش و تالیف به افراد مجرب ما بسپارید، تا در مدت کوتاهی پایان نامه خود را تمام کنید. توصیه ما به شما این است که نوشتن پایان نامه را از ترم سوم کارشناسی ارشد شروع کنید. سفارش مقاله نیز راهی است که بسیاری از دانشجویان انتخاب می‌کنند.

برای اطلاع از شرایط تبدیل پایان نامه به کتاب، استخراج کتاب از پایان نامه و هزینه چاپ کتاب از پایان نامه با ما در ارتباط باشید.

امتیاز شما به این پست
ممکن است شما دوست داشته باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x