پروتز سینه چیست ؟ مزایا، عوارض و مراقبت ها
داشتن سینه هایی خوش فرم و زیبا یکی از معیار های زیبایی در بانوان است که باعث ایجاد حس اعتماد به نفس می شود. پروتز سینه یک جراحی کم خطر با نتیجه بسیار عالی است . از پروتز سینه برای تغییر در اندازه ، شکل و خط سینه افرد استفاده می شود.
در جراحی پلاستیک ترمیمی ، می توان ایمپلنت سینه را برای بازگرداندن ظاهر طبیعی سینه پس از ماستکتومی، برای اصلاح نقایص مادرزادی و بدشکلی های دیواره قفسه سینه یا از نظر زیبایی، برای بزرگ شدن و خوش فرم شدن سینه استفاده کرد.
امروزه انوع مختلفی از پروتز سینه وجود دارد. پروتز یا ایمپلنت های سالین نوعی از پروتز سینه است که بوسیله آب نمک استریل پر می شود. در صورت نشت پوسته ایمپلنت ، محتویات نمکی آن فرو میریزد و نمک آن جذب شذه و به صورت طبیعی توسط بدن دفع می شود . پارگی پروتز های سالین برای بدن خطری ایجاد نمی کند. ساختار پروتز های سالین بسیار طبیعی است و باعث ایجاد هیچ گونه ظاهر غیر طبیعی در بدن فرد نمی شود .
پروتزهای سیلیکونی گونه ایی دیگر از ایمپلنت های سینه است که با ژل سیلیکون پر شده اند. این ژل کمی بیشتر شبیه به بافت طبیعی سینه است. در صورت پارگی پروتز سیلکونی محتویات آن فرو نمی ریزد. پروتز کامپوزیتی نیز نوعی دیگر از پروتز سینه است که از رشته های پلی پروپیلن ، روغن سویا یا مواد دیگر پر می شود. امروزه این نوع پروتز موارد استفاده کمتری دارد .
انواع پروتز سینه
باتوجه به درخواست بیمار و صلاح دید پزشک می توان یکی از مدل های ایمپلنت را انتخاب کرد . در حال حاضر پروتز ها باتوجه به میزان برجستگی به سه دسته تقسیم می شوند :
- پروتز با برجستگی کم Low profile
- پروتز با برجستگی زیاد High profile
- پروتز با برجستگی خیلی زیاد Ultra high profile
انواع پروتز سینه از نظر شکل
- ایمپلنت گرد (Round) : افرادی که خواهان داشتن سینه هایی برجسته تر از حالت نرمال هستند ، گزینه مناسبی برای این نوع پروتز هستند . این نوع پروتز برای پر شدن کامل قطب فوقانی سینه طراحی شده است و ظاهری نرم و گرد دارد .
- ایمپلنت قطره اشکی (Tear drop) : این نوع پروتزها بر بافت کپسول تکیه می کنند تا به سطح بافت پروتز متصل شوند و به این گونه پروتز را در جای خود نگه می دارد . این نوع ایمپلنت مناسب افرادی است که خود بافت سینه ی خیلی کمی دارند یا اصلا ندارند . همچنین افرادی که سینه های نامتقارن دارند و یا دچار افتادگی سینه هستند کاندیدای مناسبی برای استفاده از پروتز های قطره اشکی می باشند .
بهترین برندهای پروتز سینه
با توجه به پیشرفت هایی که در حوزه تولید ایمپلنت سینه اتفاق افتاده است ، امروزه برندهای گوناگونی با کیفیت بالا در دسترس عموم قرار دارد.
- برند منتور یکی از با کیفیت ترین پروتز های موجود است که نتیجه مناسبی را به همراه می آورد . این برند آمریکایی دو نوع ایمپلنت سالین ( نمکی ) و سیلیکونی تولید می کند که هردوی آنها از کیفیت بالایی برخوردار هستند و ظاهری طبیعی را به ارمغان می آورند .
- برند پلی تک یک برندی آلمانی است که در سال 1986 تاسیس شد . برند پلی تک یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان پروتز در اروپا است . این شرکت علاوه بر ایمپلت های سینه ، ایمپلنت های بافت نرم برای مردان و همچنین ایمپلنت های عضله و عضله سرینی را تولید و عرضه می کند .
- برند ناگور نیز یکی از تولید کنندگان پروتز سینه در قالب های سالین ( نمکی ) و سیلیکونی می باشد که محصولاتش را با کیفیت بالایی عرضه می کند.
کاندید مناسب پروتز سینه
چندین معیار وجود دارد تا جراح پلاستیک شما را به عنوان یک کاندید مناسب برای پروتز سینه در نظر بگیرد .
- باید از سلامت جسمانی خوبی برخوردار باشید، این بدان معناست که هیچ عفونت فعال، سرطان درمان نشده یا بیماری جدی نداشته باشید.
- در صورت وجود هرگونه بیماری پزشک خود را مطلع سازید.
- اگر سینه های شما افتاده، شل، نامتقارن یا فاقد حجم کافی است شما یک کاندیدای عالی برای ایمپلنت سینه هستید.
- اکثر جراحان ترجیح می دهند که سیگار نکشید یا مقدار قابل توجهی الکل مصرف نکنید تا نتایج جراحی شما را تحت تاثیر قرار ندهد.
- تا مدت کوتاهی باید به استراحت بپردازید و هیچ گونه وسیله سنگین یا ورزش سنگینی انجام ندهید بنابراین باید فرصت مناسب برای استراحت را داشته باشید.
- برای انجام پروتز سینه باید حداقل 18 سال سن داشته باشید.
چه کسانی نباید پروتز سینه انجام بدهند ؟
هر فردی که از لحاظ روحی و جسمی سالم است می تواند گزینه مناسبی برای پروتز سینه باشد ، با این حال شما کاندیدای مناسبی برای پروتز سینه نیستید اگر :
- باردار یا شیرده هستید.
- مبتلا به سرطان سینه هستید و یا ماموگرافی غیر طبیعی دارید.
- بیماری خاصی دارید که انجام پروتز سینه باعث به خطر افتادن سلامتی شما بشود.
- انتظارات غیر واقعی از نتایج پس از جراحی دارید.
اگر چه اکثر زنان می توانند واجد شرایط پروتز سینه باشند، اما بسیار مهم است که در طول مشاوره با جراح خود صادق باشید. حتی اگر ایمپلنت سینه برای شما مناسب نباشد، او ممکن است یک روش جایگزین را برای کمک به شما در دستیابی به اهداف زیبایی توصیه کن .
مزایای پروتز سینه
- باعث افزایش سایز و بهبود شکل سینه می شود.
- احساس رضایت بیشتری از بدن خود می کنید.
- احساس اعتماد به نفس بیشتری دارید.
- عزت نفس خود را بهبود بخشیده اید.
- احساس شادی و رضایت بیشتری از زندگی خود خواهید داشت.
- باعث بهبود کیفیت روابط شما خواهد شد.
عوارض پروتز سینه
مانند هر عمل جراحی دیگری ، خطرات مرتبط با بی هوشی در این عمل نیز وجود دارد اما باتوجه به پیشرفت علم پزشکی و توانایی متخصصین بی هوشی این خطرات بسیار کم هستند و تقریبا احتمال وقوع آنها صفر می باشد .
- احتمال مشاهده تورم و خون مردگی در ناحیه برش پس از جراحی پروتز سینه وجود دارد که جای نگرانی ندارد و طبیعی است.
- تغییر در احساس سینه یا نوک آن ، که موقتی خواهد بود و پس از مدتی از بین می رود و حس سینه به حالت طبیعی بر می گردد.
- تجمع مایع یا سروما که مایعی شفاف گونه است و گاهی اوقات پس از جراحی در بدن مشاهده می شود.
- ایجاد خونریزی و عفونت که احتمال وقوع آن کم تر از 1 درصد است.
- گاهی سیستم ایمنی، پروتز را به عنوان یک عامل خطر شناخته و در این صورت باید هرچه سریع تر پروتز از بدن خارج شود.
- جای زخم به علت وجود بخیه در ناحیه برش خورده، که پس از مدتی با توجه به قدرت ترمیم پوست از بین خواهد رفت. همچنین می توان از روش های کلینیکی مانند لیزر برای از بین بردن جای زخم استفاده کرد.
مراقبت های پس از پروتز سینه
پس از عمل پروتز سینه لازم است به صورت مرتب به پزشک خود مراجعه کنید . معمولا مراجعه به پزشک باید در هفته اول ، دو هفته ، یک ماه و سه ماه بعد از عمل صورت گرفته و پس از آن هر 6 ماه یک بار به پزشک مراجعه شود .
- پس از گذشت سه سال ، پزشک از بیمار می خواهد تا هر سال آزمایش MRI انجام بدهد.
- پانسمان سینه هر روز باید تعویض شود ، در صورت وجود ترشحات زیاد ممکن 2 یا 3 بار در روز به تعویض پانسمان نیاز باشد. برای راحتی بیشتر می توانید از پانسمان های آماده استفاده کنید. نحوه تعویض پانسمان توسط پزشک یا دستیار پزشک به شما آموزش داده خواهد شد.
- پس از عمل باید از سوتین های مخصوص به منظور کاهش تورم استفاده کنید.
- از مصرف داروهای رقیق کننده خون نظیر آسپرین خودداری کنید زیرا باعث افزایش تورم و کبودی می شوند.
- طبق دستور پزشک ، داروهای خود را به صورت دقیق استفاده کنید و از مصرف هر گونه دارو به صورت خودسرانه بپرهیزید.
- چهار روز پس از عمل می توانید با آب ملایم دوش بگیرید ، توجه داشته باشید که نباید به جای بخیه و سینه ها فشاری وارد کنید .
- تا سه ماه نباید روی شکم بخوابید.
- پس از دو هفته بخیه های شما جذب می شوند و پس از آن می توانید از کرم های ترمیم کننده استفاده کنید.
- دو روز پس از عمل می توانید فعالیت های روزمره خود مانند مسواک زدن و … را از سر بگیرید.
- یک هفته پس از عمل می توانید به سرکار خود برگردید.
- از روز دوم می توانید پیاده روی سبک داشته باشید اما دویدن تا دو هفته پس از عمل ممنوع است.
- تا دوماه استخر رفتن و ورزش هایی که بالا تنه را درگیر می کند ممنوع می باشد.
- تا یک ماه نباید به مدت طولانی خم شوید.
- یک ماه پس از عمل می توانید پرواز هوایی داشته باشید.
- ضربه و فشار سنگینی نباید به سینه وارد شود.
آیا پروتز سینه دائمی است ؟
ماندگاری پروتز سینه به طور معمول بین 10 تا 25 سال است. طول عمر دقیق پروتز های سینه مشخص نیست و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. گاهی اوقات پروتز با مشکل جدی روبرو می شود و نیاز به تعویض پیدا می کند، در غیر این صورت ممکن است فرد به صورت مادام العمر هم از پروتز خود به خوبی استفاده کند.