دیه کبودی اعضای بدن در سال 1403 چقدر است؟

دیه کبودی اعضای بدن در قانون مجازات‌های اسلامی تعیین شده و قابل پرداخت است. البته تشخیص کبودی و شدت آن، فقط بر عهده پزشکی قانونی است.

هرگاه در یک نزاع یا تصادف، فردی موجب ایجاد کبودی روی یکی از نقاط فرد دوم باشد، ملزم به پرداخت دیه به او خواهد بود. کبودی می‌تواند شامل سیاه شدن یا قرمز شدن پوست هم باشد.

در این مقاله از مجله اینترنتی ایده آل مگ قصد داریم به بررسی دیه کبودی اعضای بدن بپردازیم. اگر شما هم علاقمند به مسائل حقوقی هستید، حتما تا پایان با ما همراه باشید.

کبودی چیست و در چه مواردی شامل دیه می‌شود؟

خارج شدن رنگ پوست از  حالت عادی خود بر اثر وارد شدن یک ضربه فیزیکی، کبودی نام دارد. البته سیاه شدن و قرمز شدن پوست، شامل کبودی نمی‌شوند.

کبودی چیست و شامل چه مواردی می شود

می‌توان گفت که کبود شدن چیزی بین قرمز و سیاه شدن رنگ پوست است. اگر ضربه شدید باشد، سیاه شدگی رخ می‌دهد و اگر ضربه خفیفی به فرد وارد شود، رنگ پوست قرمز می‌شود. کبودی در مرز بین این دو قرار دارد.

اگر بخواهیم خیلی ساده به کبود شدن اشاره کنیم، باید بگوییم که وقتی رنگ پوست بر اثر وارد شدن یک ضربه به رنگ بادمجان درآمد، می‌توان آن را کبود شدن نامید.

کبود شدن شامل پرداخت دیه می‌شود و فرقی نمی‌کند در کدام نقطه از بدن رخ بدهد؛ بهرحال فرد خاطی ملزم به پرداخت مبلغ مشخصی به فرد آسیب دیده است.

دیه کبودی صورت چقدر است؟

مهم‌ترین نوع کبودی، کبود شدن صورت است؛ زیرا در معرض دید قرار دارد و به سختی قابل پوشیده شدن است. بنابراین بدیهی است که دیه آن از دیه کبودی اعضای بدن (سایر اعضا) بیشتر است.

بر اساس قانون مجازات‌های اسلامی، مبلغ دیه کبودی صورت، معادل سه هزارم دیه کامل انسان است. بنابراین و با توجه به این‌که دیه سال 1403 برابر با یک میلیارد و 200 میلیون تومان است، برای کبود شدن صورت مبلغ 3 میلیون و 600 هزار تومان دیه در نظر گرفته می‌شود.

این قانون شامل کبودی اعضای مختلف صورت از قبیل دیه کبودی چشم، لب‌ها، پیشانی و … هم می‌شود. به عبارتی دیگر، هر نقطه از صورت که کبود شود، دیه آن برابر با سه هزارم دیه کامل خواهد بود. از این رو دیه زن و مرد در این مقوله چون کمتر از 30 درصد دیه کامل است، برابر است. 

همچنین بخوانید: دیه زن در سال 1403

دیه سیاه شدن صورت چقدر است؟ 

همان‌طور که اشاره کردیم، سیاه شدن، مرحله شدیدتری از کبودی است و بنابراین، طبیعی است که دیه بیشتری هم داشته باشد.

بر اساس قانون مجازات‌های اسلامی، دیه کبود شدن هر نقطه از صورت برابر با 6 هزارم دیه کامل (7 میلیون و 200 هزار تومان در سال 1403) خواهد بود.

دیه قرمز شدن صورت چقدر است؟

قرمز شدن صورت خفیف‌تر از کبودی است و مقدار دیه آن هم کمتر خواهد بود. بر اساس قانون مجازات‌های اسلامی، برای قرمز شدن پوست صورت بر اثر ضربه، یک و نیم هزارم دیه کامل (معادل یک میلیون و 800 هزار تومان در سال 1403) در نظر گرفته خواهد شد.

دیه کبودی اعضای بدن چقدر است؟

اعضای دیگر بدن در مقایسه با صورت، کمتر در معرض دید قرار دارند و از طرفی دیگر، پوشاندن آن‌ها هم ساده‌تر است. بنابراین مقدار دیه‌ای که برای کبودی این اعضا تعیین شده، از دیه کبودی صورت کمتر است.

دیه کبودی اعضای بدن چقدر است

باز هم بر اساس قانون مجازات‌های اسلامی، دیه کبودی هر کدام از اعضای بدن (به غیر از صورت) معادل یک و نیم هزارم از دیه کامل انسان (معادل یک میلیون و 800 هزار تومان در سال 1403) است.

این مبلغ شامل دیه کبودی دست، دیه کبودی پا و به طور کلی سایر اعضای بدن هم می‌شود. به عبارتی دیگر، هیچ تفاوتی نمی‌کند که کبود شدن در کدام عضو (به غیر از صورت) رخ داده باشد.

دیه سیاه شدن اعضای بدن چقدر است؟ 

در این‌جا هم مانند صورت، سیاه شدن شدیدتر از کبودی است و مبلغ دیه آن، بیشتر خواهد بود. بر اساس قانون مجازات‌های اسلامی، دیه سیاه شدن هر یک از اعضای بدن، برابر با سه هزارم دیه کامل (3 میلیون و 600 هزار تومان در سال 1403) خواهد بود.

دیه قرمز شدن اعضای بدن چقدر است؟ 

در صورتی که ضربه وارد شده منجر به قرمز شدن هر عضو از بدن (به غیر از صورت) شده باشد، دیه آن معادل هفتاد و پنج صدم از یک هزارم دیه کامل (معادل 900 هزار تومان) خواهد بود.

جدول دیه کبودی اعضای بدن در سال 1403

بر اساس آن‌چه که تاکنون بیان شد، جدول دیه کبودی اعضای مختلف بدن انسان در سال 1403 به صورت زیر است:

نوع آسیب مبلغ دیه در سال 1403
کبودی صورت 3 میلیون و 600 هزار تومان
سیاه شدن صورت 7 میلیون و 200 هزار تومان
قرمز شدن صورت 1 میلیون و 800 هزار تومان
کبودی اعضای بدن 1 میلیون و 800 هزار تومان
سیاه شدن اعضای بدن 3 میلیون و 600 هزار تومان
قرمز شدن اعضای بدن 900 هزار تومان

کلام آخر

کبود شدن یکی از آسیب‌هایی است که در نزاع‌های خیابانی یا تصادف‌های سبک، به تکرار رخ می‌دهد. قانون مجازات‌های اسلامی، برای کبود شدن هر کدام از اعضای بدن، به صورت جداگانه دیه مقدر کرده است.

در این مقاله به بررسی دیه کبودی اعضای بدن پرداختیم. در صورتی که همچنان در این رابطه سوال یا ابهامی دارید، حتما در بخش نطرات با ما در میان بگذارید تا در اولین فرصت، پاسخ‌گوی شما عزیزان باشیم.

3.3 | (11)
ممکن است شما دوست داشته باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest

141 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
141
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x