معرفی 15 مورد از گیاهان دارویی برای سردرد

حدود 50 تا 75 درصد بزرگسالان در طول سال سردرد را تجربه می‌کنند. در ایران، تقریبا 10 میلیون نفر از میگرن و تعداد بیشتری از مردم از سردرد تنشی رنج می‌برند. اکثر این افراد برای تسکین درد به سراغ دارو می‌روند، اما بعضی از آن‌ها استفاده از گیاهان دارویی برای سردرد را ترجیح می‌دهند.

سال‌ها قبل از معرفی پزشکی مدرن، درمان سردرد با گیاهان دارویی در سراسر جهان متداول بوده است. اگرچه اثربخشی این گیاهان به خوبی مطالعه نشده است، اما بسیاری از آن‌ها به سرعت در حال جلب حمایت جامعه پزشکی هستند.

در مقاله امروز ایده آل مگ قرار است درباره بهترین داروی گیاهی برای سردرد صحبت کنیم. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

بهترین درمان گیاهی برای سردرد میگرنی

میگرن سردردی است که معمولا باعث درد شدید ضربان‌دار در یک طرف سر می‌شود و اغلب با حالت تهوع، استفراغ و حساسیت شدید به نور و صدا همراه است.

بهترین داروهای گیاهی برای درمان سردردهای میگرنی

حمله میگرن ممکن است از چند ساعت تا چند روز ادامه داشته باشد و درد آن چنان شدید باشد که در فعالیت‌های روزانه شما اختلال ایجاد کند. بهترین گیاهان دارویی برای سردرد میگرنی عبارتند از:

سنبل الطیب

سنبل الطیب گل‌های سفید و صورتی دارد و بومی اروپا و آسیا است، اما در حال حاضر در سایر نقاط جهان از جمله آمریکای شمالی هم یافت می‌شود.

سنبل الطیب و گیاهان داروی برای سردرد

استفاده از سنبل الطیب به یونان و روم باستان و زمان بقراط برمی‌گردد. از این گیاه برای درمان بسیاری از مشکلات مثل بی‌خوابی، سردرد، تپش قلب، لرزش و اضطراب استفاده می‌شده است.

سنبل الطیب به کاهش علائم قبل از قاعدگی کمک می‌کند. 90 درصد زنان سندرم پیش از قاعدگی (PMS) را تجربه می‌کنند که علائم آن در بعضی از افراد به قدری شدید است که زندگی روزمره را مختل می‌کند. علائم PMS عبارتند از: سردرد، نفخ، خستگی، نوسانات خلقی، اضطراب و افسردگی.

از ریشه سنبل الطیب به شکل چای و مکمل استفاده می‌شود. برای تهیه چای سنبل الطیب، دو تا سه گرم (یک تا دو قاشق چای‌خوری) از ریشه آن را داخل آب داغ بریزید و 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.

استفاده از سنبل الطیب برای کوتاه‌مدت بی‌خطر است، اما ممکن است بعضی از افراد عوارض جانبی آن را تجربه کنند، شامل: سرگیجه، ناراحتی معده، خشکی دهان و خواب‌آلودگی در طول روز.

عوارض جانبی شدیدی که باید در صورت مشاهده آن‌ها به پزشک مراجعه کنید عبارتند از: کهیر یا بثورات پوستی، تورم زبان یا لب‌ها، نوسانات خلقی، گیجی، ضربان قلب سریع، زرد شدن پوست یا چشم، فراموشی و ادرار تیره.

در دوران بارداری و شیردهی از سنبل الطیب استفاده نکنید.

زنجبیل

هنگام معرفی بهترین گیاهان دارویی برای سردرد باید به نام زنجبیل اشاره کرد. زنجبیل بومی جنوب شرقی آسیا است و بیش از 2 هزار سال است که در طب چینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از این گیاه پرخاصیت از زمان‌های قدیم در طب هندی و عربی هم رایج بوده است.

خواص زنجبیل

به طور سنتی، زنجبیل برای درمان سردرد، دل درد، حالت تهوع، سرماخوردگی، آنفولانزا و مشکلات عصبی استفاده می‌شود.

خواص ضدالتهابی، ضدویروسی، ضدقارچی و ضدباکتریایی زنجبیل به خوبی ثابت شده است؛ علاوه بر این، در یک مطالعه مشاهده شد که اثربخشی پودر زنجبیل با سوماتریپتان (داروی رایج میگرن) قابل مقایسه است، اما نسبت به آن عوارض جانبی کمتری دارد.

نتایج یک مطالعه دیگر هم نشان داد که پودر زنجبیل برای درمان افراد مبتلا به میگرن ایمن و موثر است و پس از دو ساعت می‌تواند درد را به طور چشمگیری کاهش دهد.

برای آشنایی بیشتر با فواید زنجبیل می‌توانید 10 تا از خواص زنجبیل برای مردان را بخوانید.

از زنجبیل به شکل چای یا مکمل استفاده می‌شود. برای تهیه چای زنجبیل، آن را پوست گرفته و خرد کنید. یک قابلمه متوسط را با دو لیوان آب پر کنید. برش‌های زنجبیل را در آب قرار دهید و بگذارید 10 تا 20 دقیقه بجوشد. آب را از روی حرارت بردارید و در صورت تمایل به آن عسل و آب لیموترش اضافه کنید.

اگرچه زنجبیل فواید زیادی دارد، اما باید مراقب تداخلات دارویی آن باشید. برای مثال، افرادی که از داروی وارفارین استفاده می‌کنند، باید قبل از امتحان کردن زنجبیل با پزشک خود مشورت کنند.

بابا آدم جنگلی

باتربور (butterbur) یکی از بهترین گیاهان دارویی برای سردرد است. باتربور یا بابا آدم جنگلی در مناطق مرطوب و باتلاقی اروپا، آسیا و آمریکای شمالی یافت می‌شود. در گذشته، مردم از برگ‌های این گیاه برای بسته‌بندی و نگهداری کره در هوای گرم استفاده می‌کردند؛ به همین دلیل، به آن باتربور گفته می‌شود.

بابا آدم جنگلی

در طول تاریخ، از این گیاه برای اهداف مختلف استفاده شده است. دیوسکوریدس، پزشک یونانی، از باتربور برای درمان زخم پوست استفاده می‌کرد. از آن زمان، این گیاه در درمان آسم، آلرژی، سرفه، تب، مشکلات گوارشی و درد کاربرد داشته است. معمولا از عصاره خالص ریشه باتربور به شکل قرص برای درمان سردرد و میگرن استفاده می‌شود.

نعناع فلفلی

برگ نعناع فلفلی و اسانس آن مصارف دارویی و آشپزی دارد. از آنجا که نعناع فلفلی به عنوان یک شل‌کننده عضلانی و مُسکن عمل می‌کند، ممکن است انواع خاصی از سردرد را کاهش دهد. علاوه بر درمان سردرد، این گیاه به درمان دندان درد، مشکلات گوارشی و حالت تهوع هم کمک می‌کند.

نعناع فلفلی و گیاهان داروی برای سردرد

منتول موجود در روغن نعناع جریان خون را افزایش می‌دهد، احساس خنکی ایجاد می‌کند و درد را کم می‌کند. در یک مطالعه روی 35 فرد مبتلا به میگرن، مالیدن روغن نعناع روی پیشانی و شقیقه‌ها توانست پس از دو ساعت به تسکین درد کمک کند.

در مطالعه دیگری مشاهده شد که استفاده از قطره‌ روغن نعناع در داخل بینی می‌تواند شدت و دفعات سردرد را کاهش ‌دهد و به اندازه لیدوکائین (مُسکن رایج درد) موثر باشد.

اگرچه هیچ مدرک علمی تایید شده‌ای در مورد فواید چای نعناع فلفلی وجود ندارد، اما تجربه نشان داده است که عطر آن در بهبود سردرد موثر است. اگر درمان سردرد با گیاهان دارویی را ترجیح می‌دهید، برای تهیه چای نعناع فلفلی چهار تا پنج برگ آن را به دو لیوان آب داغ اضافه کنید، روی ظرف را بپوشانید و پنج دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.

چای نعناع فلفلی برای اکثر مردم بی‌خطر است، اما ممکن است بعضی از افراد با نوشیدن آن علائم سوزش سر دل را تجربه کنند.

گل مینا

گل مینا هم از موارد دیگری است که می‌توان نام آن را در لیست گیاهان دارویی برای سردرد قرار داد. برای اولین بار در یونان باستان، در اوایل قرن پنجم قبل از میلاد، از گل مینای دارویی یا بابونه گاوی برای درمان انواع بیماری‌ها نظیر تب، تورم و التهاب استفاده شده است. این گیاه در تسکین سردرد هم کاربرد داشته است.

خواص گل مینا

گل مینا بومی کوه‌های بالکان است، اما اکنون تقریبا در سراسر جهان یافت می‌شود. ساکنان اروپای شرقی به‌ طور سنتی از این گیاه برای درمان سردرد، نیش حشرات و سایر دردها استفاده می‌کردند. بعدها کاربرد آن به درمان میگرن، سرگیجه، التهاب و مشکلات تنفسی گسترش پیدا کرد.

معمولا برگ‌ها، گل‌ها و ساقه‌های گل مینا خشک شده و از آن‌ها برای تهیه انواع مکمل و عصاره استفاده می‌شود. در بعضی از فرهنگ‌ها خوردن برگ‌های خام آن رایج است. از این گیاه می‌توان به شکل چای هم استفاده کرد.

استفاده از گل مینا ممکن است با عوارض جانبی جزئی مثل نفخ، آفت دهان و حالت تهوع همراه باشد؛ همچنین احتمال دارد در صورت قطع مصرف، عوارض جانبی متوسطی را تجربه کنید که عبارتند از: مشکلات خواب، افزایش سردرد و درد مفاصل.

زنان باردار و افرادی که از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، باید از مصرف گل مینا خودداری کنند.

داروهای گیاهی برای سردرد عصبی

سردرد تنشی یا عصبی یک درد خفیف تا متوسط است که اغلب به صورت احساس سفتی یا فشار در اطراف سر توصیف می‌شود. سردرد تنشی شایع‌ترین نوع سردرد است، اما علت آن به خوبی شناخته نشده است. استرس شایع‌ترین محرک گزارش شده برای سردرد تنشی است.

بسیاری از مردم از گیاهان دارویی برای سردرد تنشی استفاده می‌کنند که در ادامه مطلب به معرفی بعضی از آن‌ها می‌پردازیم.

آویشن

مصریان باستان از آویشن به عنوان مایع مومیایی استفاده می‌کردند. در یونان باستان، از این گیاه به عنوان بخور در معابد استفاده می‌شد و آن را به آب حمام اضافه می‌کردند.

آویشن و سایر گیاهان داروی برای سردرد

بقراط که قبل از میلاد مسیح زندگی می‌کرد و امروزه به عنوان «پدر طب غربی» شناخته می‌شود، آویشن را برای درمان بیماری‌های تنفسی توصیه می‌کرد.

تیمول، یکی از روغن‌های اصلی آویشن، می‌تواند آنزیم سیکلواکسیژناز-2 یا COX-2 را که مسئول بروز التهاب در بدن است، مهار کند. کارواکرول روغن دیگری است که در آویشن یافت می‌شود و تاثیر مشابهی بر سیتوکین‌های التهابی دارد.

خواص ضدالتهابی آویشن ممکن است به تسکین درد کمک کند. مطالعات نشان داده‌اند که مکمل‌های آویشن مثل ایبوپروفن باعث تسکین دردهای قاعدگی می‌شوند. بعضی از افراد هم از آویشن به شکل چای یا به صورت موضعی برای درمان درد روماتیسم استفاده می‌کنند.

به نظر می‌رسد که اسانس آویشن در تسکین سردردهای تنشی موثر است. کافی است چند قطره از اسانس آن را روی شقیقه‌ها و پیشانی خود بمالید و کمی صبر کنید تا اثرات آرام‌بخش آن ظاهر شوند.

برای بهره‌مندی از فواید آویشن، می‌توانید از آن به شکل چای هم استفاده کنید. برگ‌های تازه آویشن را به یک لیوان آب داغ اضافه کنید و بگذارید پنج تا هشت دقیقه دم بکشد. برای استفاده از پودر آویشن باید یک قاشق چای‌خوری از آن را داخل یک لیوان آب داغ بریزید.

چای سفید

بسیاری از طرفداران استفاده از گیاهان دارویی برای سردرد نوشیدن چای سفید را در رفع این مشکل آزاردهنده موثر می‌دانند.

فواید چای سفید

منشاء چای سفید همان گیاهی است که از آن چای سیاه و سبز گرفته می‌شود؛ اما چون در روند آماده‌سازی آن کمترین میزان فرآوری انجام می‌شود، طعم و خواص آن با سایر انواع چای متفاوت است. چای سفید مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد که از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

چای سفید در مقایسه با سایر انواع چای حاوی کافئین کمتری است؛ در نتیجه، بهتر از آن‌ها می‌تواند به هیدراته نگه داشتن بدن کمک کند که این امر باعث حفظ انرژی می‌شود. از سوی دیگر، به دلیل فرآوری کم دارای بالاترین غلظت ال-تیانین است (اسید آمینه‌ای که هوشیاری را افزایش می‌دهد و اثر آرام‌بخش دارد).

یک مطالعه آمریکایی نشان داد که ال-تیانین می‌تواند سطح هوشیاری را افزایش و خستگی را کاهش دهد. سایر تحقیقات هم نشان داده‌اند که ترکیب ال-تیانین با مقدار کم کافئین به کاهش سطح اضطراب کمک می‌کند؛ به‌علاوه، مشخص شده است که این اسید آمینه می‌تواند حافظه را بهبود ببخشد.

ال-تیانین موجود در چای سفید استرس روحی و جسمی را کاهش می‌دهد و از طریق افزایش تولید سروتونین و دوپامین باعث بهبود خلق و خو می‌شود؛ به همین دلیل، می‌توان از آن به عنوان یکی از گیاهان دارویی برای سردرد تنشی نام برد.

زیرفون

چای لیندن یا زیرفون صدها سال که به دلیل خواص آرام‌بخش خود مورد توجه بوده است. در طب سنتی و در فرهنگ‌های مختلف از چای زیرفون برای درمان فشار خون بالا، کاهش اضطراب و بهبود هضم استفاده می‌شود.

چای زیرفون

بعضی مطالعات نشان داده‌اند که این گیاه اثرات گابا آمینوبوتیریک اسید (GABA) را تقلید می‌کند و از این طریق باعث آرامش می‌شود؛ همچنین مشخص شده است که آنتی اکسیدان‌های چای لیندن درد را کاهش می‌دهند.

برای تهیه چای زیرفون، قسمت‌های خشک گیاه را در یک لیوان آب داغ به مدت 5 تا 10 دقیقه دم کنید؛ علاوه بر این، می‌توانید از چای کیسه‌ای آن استفاده کنید.

توصیه می‌شود مصرف چای زیرفون به حداکثر سه لیوان در روز محدود شود. اگر به زیرفون یا گرده‌های آن حساسیت دارید، از مصرف این چای خودداری کنید.

اکالیپتوس

اکالیپتوس درختی همیشه سبز است که به دلیل داشتن خواص دارویی مورد استفاده بسیاری از افراد قرار می‌گیرد. از اکالیپتوس در بسیاری از محصولات برای کاهش علائم سرفه، سرماخوردگی و احتقان استفاده می‎شود؛ همچنین در کرم‌ها و پمادهایی که دردهای عضلانی و مفصلی را کاهش می‌دهند، وجود دارد.

فواید اکالیپتوس

اعتقاد بر این است که اکالیپتوس به کنترل علائم استرس کمک می‌کند. در یک مطالعه روی 62 فرد سالم، استنشاق روغن اکالیپتوس با کاهش اضطراب قبل از جراحی مرتبط بود. اکالیپتوس حاوی اکالیپتول است که مشخص شده است خواص ضداضطرابی دارد.

علاوه بر این، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد اکالیپتوس به درمان سردرد کمک کند. در یک مطالعه قدیمی، استنشاق روغن اکالیپتوس درد را تسکین و فشار خون را کاهش داد.

روغن اکالیپتوس یکی از بهترین روغن‌های ضروری برای سردرد است؛ چون فشار سینوسی را کاهش می‌دهد؛ همچنین دارای خواص نیروبخشی است که می‌تواند وضوح ذهنی را افزایش داده و باعث شل شدن عضلات منقبض صورت شود؛ در نتیجه زمانی که از سردرد ناشی از استرس یا خستگی رنج می‌برید، استفاده از آن مفید است.

به نظر می‌رسد زمانی که روغن اکالیپتوس با روغن نعناع فلفلی و یک حامل ترکیب می‌شود، تاثیر آن روی سردرد افزایش می‌یابد. برای استفاده از روغن اکالیپتوس، دو قطره از آن را به روغن حامل (مثل روغن نارگیل) اضافه کنید و برای چند دقیقه روی شقیقه‌ها یا پشت گردن خود ماساژ دهید.

دارچین

دارچین یکی از بهترین گیاهان دارویی برای سردرد تنشی است. در گذشته، این ماده کمیاب و ارزشمند بود و به عنوان هدیه‌ای مناسب برای پادشاهان در نظر گرفته می‌شد؛ اما این روزها مقرون به صرفه است و به طور گسترده در اکثر سوپرمارکت‌ها به فروش می‌رسد.

دارچین و سایر گیاهان داروی برای سردرد

از این گیاه می‌توانید به شکل ادویه یا چای استفاده کنید. روش‌های مختلفی برای تهیه چای دارچین وجود دارد. یکی از ساده‌ترین راه‌ها این است که یک قاشق چای‌خوری دارچین آسیاب شده را به یک لیوان آب داغ اضافه کنید؛ همچنین می‌توانید چوب دارچین را به مدت 10 تا 15 دقیقه داخل یک لیوان آب جوش قرار دهید.

درمان سردردهای معمولی با داروهای گیاهی

اگر در طول روز به دلایل مختلف دچار سردرد می‌شوید، می‌توانید از گیاهان زیر برای تسکین آن کمک بگیرید:

مریم گلی

مریم گلی گیاهی است چندساله متعلق به خانواده نعناعیان که ارتباط نزدیکی با رزماری دارد. مریم گلی از دیرباز در طب سنتی مورد توجه بوده و برای درمان طیف گسترده‌ای از بیمار‌ی‌ها از جمله سرفه، آسم، برونشیت، التهاب، افسردگی، اختلالات گوارشی و بیماری‌های دیگر استفاده شده است.

فواید مریم گلی

از روغن مریم گلی در رایحه درمانی برای تسکین سردرد استفاده می‌شود. روغن مریم گلی را با روغن نارگیل رقیق کنید و آن را به آرامی روی شقیقه‌ها و پشت گردن خود ماساژ دهید.

چای این گیاه دارویی هم می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. برای تهیه دمنوش مریم گلی، کافی است یک لیوان آب جوش را روی یک قاشق غذاخوری برگ مریم گلی بریزید و اجازه دهید دم بکشد. با مصرف این چای نه تنها آب بدن‌تان تامین می‌شود، بلکه سردردتان هم تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

بابونه

بابونه یک دمنوش گیاهی تسکین‌دهنده است که می‌توان آن را در لیست گیاهان دارویی برای سردرد قرار داد. چای بابونه با کاهش التهاب، استرس و اضطراب به درمان سردرد کمک می‌کند.

فواید بابونه

هر وقت دچار سردرد شدید، یک قاشق چای‌خوری بابونه را داخل دوم سوم لیوان آب جوش بریزید و 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.

اگر از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنید یا پیوند عضو انجام داده‌اید، قبل از نوشیدن چای بابونه با پزشک خود صحبت کنید.

کسانی که از سردردهای ناشی از سرماخوردگی و سینوزیت رنج می‌برند، می‌توانند برای تسکین سریع‌تر از اسانس بابونه استفاده کنند. استنشاق بخار حاوی این اسانس باعث رفع گرفتگی بینی و درمان سردرد می‌شود. چند قطره اسانس بابونه رقیق شده در روغن حامل را به آب داغ اضافه کرده و بخار آن را تنفس کنید.

زنان باردار نباید از اسانس بابونه استفاده کنند، چون خطر سقط جنین را به همراه دارد.

تخم گشنیز

همه قسمت‌های گشنیز خوراکی هستند، اما مردم بیشتر از تخم گشنیز و برگ‌های تازه آن در آشپزی استفاده می‌کنند.

خواص تخم گشنیز

محققان با انجام یک مطالعه حیوانی متوجه شدند که گشنیز می‌تواند به تسکین درد کمک کند. در تحقیق دیگری که روی 68 فرد مبتلا به سردرد انجام شد، مصرف 15 میلی‌لیتر شربت تخم گشنیز به مدت یک ماه توانست اثربخشی داروی میگرن را افزایش دهد.

تخم گشنیز را روی حرارت ملایم و بدون افزودن روغن تفت دهید. به محض اینکه توانستید بوی آن را استشمام کنید، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید خنک شود. تخم گشنیز را می‌توانید بجوید یا به انواع غذاها مثل خورشت یا سوپ اضافه کنید.

بنفشه

از سایر گیاهان دارویی برای سردرد می‌توان به بنفشه اشاره کرد که گیاهی است علفی و بوته‌ای با برگ‌های قلبی شکل. این گیاه بومی اروپا و آسیا است و در قسمت‌های شمالی ایران می‌روید.

خواص دارویی بنفشه

اسید سالیسیلیک موجود در برگ بنفشه هم یک مُسکن عالی است و هم خاصیت ضد‌التهابی دارد. این ماده می‌تواند همانند آسپرین به درمان سردرد و دردهای ناشی از التهاب کمک کند؛ به همین دلیل، توجه بسیاری از طرفداران درمان سردرد با دمنوش های گیاهی را به خود جلب کرده است.

دمنوش بنفشه در کمترین زمان ممکن آماده می‌شود. کافی است کمی از برگ‌های تازه یا خشک شده این گیاه را به یک لیوان آب جوش اضافه کرده و بعد از پنج دقیقه از صافی رد کنید.

در دوران بارداری و شیردهی از مصرف چای بنفشه اجتناب کنید.

گل راعی

گل راعی (هوفاریقون) یک گیاه دارویی است که گل‌هایی به رنگ زرد و به شکل ستاره دارد. در طب سنتی، گل راعی در درمان بسیاری از مشکلات نظیر افسردگی، سردرد، بی‌خوابی و اختلالات دوران قاعدگی کاربرد دارد. آنتی اکسیدان‌ها و فلاونوییدهای موجود در این گیاه می‌توانند التهاب، تورم و درد بدن را برطرف کنند.

خواص گل راعی

از گل راعی به شکل دمنوش، قرص و همچنین به صورت موضعی استفاده می‌شود. برای تهیه دمنوش گل راعی، باید مقداری از آن را همراه با آب روی شعله گاز قرار دهید و اجازه دهید 15 تا 20 دقیقه دم بکشد.

گل راعی با بعضی از داروها تداخل دارد. اگر دارو مصرف می‌کنید، در مورد بی‌خطر بودن این گیاه با پزشک مشورت کنید؛ به‌علاوه، توصیه می‌شود استفاده از این گیاه را از دو هفته قبل از عمل جراحی قطع کنید.

کلام پایانی

دمنوش‌ها، روغن‌های موضعی و مکمل‌های گیاهی زیادی برای درمان سردرد وجود دارد و طب سنتی استفاده از گیاهان مختلفی را برای تسکین این درد آزاردهنده پیشنهاد می‌کند.

درست مانند داروها، گیاهان هم می‌توانند عوارض جانبی قابل توجهی داشته باشند. بعضی از آن‌ها ممکن است با سایر داروها تداخل داشته باشند یا در صورت استفاده نادرست خطرناک و حتی کشنده باشند. اگر بیماری زمینه‌ای دارید یا از داروی خاصی استفاده می‌کنید، قبل از مصرف هر نوع مکمل یا گیاه دارویی با پزشک خود مشورت کنید.

همچنین استفاده از تجربه دیگران می‌تواند کمک‌کننده باشد. اگر تا به حال از گیاهان دارویی برای سردرد استفاده کرده‌اید، خوشحال می‌شویم که تجربیات خود را با ما و سایر خوانندگان مجله در میان بگذارید.

سوالات متداول

آیا استفاده از اسانس گیاهان در دوران بارداری مجاز است؟

استفاده از بعضی از اسانس‌ها یا روغن‌های ضروری در دوران بارداری می‌تواند به جنین آسیب برساند. اگر می‌خواهید در دوران بارداری یا شیردهی استفاده از اسانس برای درمان سردرد را امتحان کنید، آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

چگونه از سردرد پیشگیری کنم؟

کلید پیشگیری از سردرد این است که بفهمید چه چیزی در بروز آن نقش دارد. برای مثال اگر متوجه شدید بعضی از بوها باعث سردرد شما می‌شوند، دوری از آن‌ها می‌تواند کمک‌کننده باشد.

کدام گیاهان دارویی برای سردرد میگرنی مناسب‌اند؟

بسیاری از گیاهان نظیر سنبل الطیب، زنجبیل، نعناع فلفلی، باتربور و گل مینا به درمان سردرد میگرنی کمک می‌کنند.

3.5 | (2)
منبع healthline thehealthsite
ممکن است شما دوست داشته باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x