دلایلی جالب از علل گریه به همراه روانشناسی گریه

روانشناسی گریه یک موضوع جالب و محبوب است که محققان پژوهش‌های زیادی درباره آن انجام داده‌اند. طبق نتایج تحقیقات جدید، گریه می‌تواند در برقراری آرامش و بهبود حال روحی افراد مؤثر باشد. حتما شما هم با ما هم عقیده هستید که بعد از یک روز کاری سخت یا یک اتفاق ناراحت کننده، ریختن چند قطره اشک، معجزه می‌کند.

اما دلیل این اتفاق چیست و گریه چگونه می‌تواند حال ما را بهتر کند؟ در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا روانشناسی گریه را به طور کامل بررسی کنیم.

آیا گریه کردن خوب است؟

گریه پاسخ طبیعی بدن انسان به طیف وسیعی از احساسات (از غم و اندوه عمیق گرفته تا شادی شدید) است. اما آیا گریه کردن خوب است؟ پاسخ این سؤال تقریبا مثبت به نظر می‌رسد.

گریه یک دریچه ایمنی مهم برای بدن است. چرا که سرکوب احساسات و پنهان کردن آن‌ها می‌تواند باعث ضعف سیستم ایمنی، ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، فشار خون بالا و همچنین اضطراب و افسردگی شود. گریه کردن این احساسات سرکوب‌شده را آزاد می‌کند.

به علاوه، اشک ریختن طولانی مدت باعث آزاد شدن اکسی توسین و اندورفین در بدن می‌شود. این مواد شیمیایی می‌توانند به کاهش درد جسمی و روحی کمک کنند. هنگامی که اندورفین آزاد می‌شود، بدن تا حدودی دچار بی‌حسی می‌شود. اکسی توسین نیز می‌تواند به فرد احساس آرامش یا خوشحالی بدهد.

اگرچه در علوم پزشکی و روانشناسی تصور می‌شود که اشک ریختن حال روحی و جسمی را بهبود بخشیده و آرامش را به فرد بر می‌گرداند، اما گاهی اوقات بعد از گریه کردن احساس بدتری به شما دست می‌دهد. چرا که مشکلی که اشک‌تان را درآورده از بین نرفته است؛ بلکه شما فقط غرور احساسی‌تان را شکسته‌اید.

طبق گفته روانشناسان دانشگاه کوئینزلند، حدود ۷۰ درصد افراد بعد از فروکش کردن گریه می‌گویند که اشک ریختن برای آن‌ها مفید بوده و به آن‌ها تسکین بخشیده است. اما هنگامی که از همین درصد از مردم درباره آخرین باری که گریه کردند پرسیده شد، ۵۱ درصد زنان و مردان بیان کردند که بعد از گریه کردن احساس بهتری دارند؛ در حالی که 30 درصد دیگر چنین عقیده‌ای نداشتند.

این نتایج ضد و نقیض، قضاوت قطعی در مورد اینکه «آیا گریه خوب است یا خیر؟» را دشوار می‌کند.

روانشناسی گریه

انواع گریه کدام اند؟

جالب است بدانید که هر اشک ریختنی ناشی از غم یا خوشحالی زیاد نیست؛ بلکه می‌تواند دلایل دیگری داشته باشد. انواع گریه در روانشناسی عبارت‌اند از:

اشک پایه

این نوع اشک مانند یک لایه محافظتی چشم را می‌پوشاند، مواد مغذی را به ساختارهای خارجی چشم می‌رساند و از چشم در برابر خشک شدن محافظت می‌کند. چشمان شما دائما در حال تولید اشک پایه هستند؛ حتی اگر متوجه نشوید. این اشک‌ها از قرنیه محافظت می‌کنند و به طور مداوم چشم را مرطوب می‌کنند. پس بدیهی است که دلیل این نوع اشک ریختن، غصه یا شادی نیست.

این اشک را بیشتر زمانی مشاهده می‌کنیم که چشم‌ها در معرض گردوغبار و آلودگی قرار می‌گیرند. استفاده طولانی مدت از تلفن همراه و کامپیوتر، وزش شدید باد و مصرف برخی از داروهای ضدآکنه می‌تواند تولید اشک پایه را کاهش داده و باعث خشکی چشم شود.

اشک رفلکس

اشک‌های رفلکس به دلیل سوزش چشم پدیدار می‌شوند. این سوزش می‌تواند ناشی از ذرات خارجی، گازهای شیمیایی محرک، اسپری فلفل، عطرهای قوی، دود، گاز اشک‌آور، چراغ‌های پرنور یا خرد کردن پیاز باشد. همچنین خوردن غذاهای تند، استفراغ، سرفه، خمیازه کشیدن یا استفاده طولانی از کامپیوتر نیز ممکن است باعث ریزش اشک‌های رفلکسی شود.

پس نتیجه می‌گیریم که هدف این نوع گریه محافظت و پاکسازی چشم است؛ نه تخلیه احساسات.

اشک احساسی

اشک‌های احساسی به دنبال استرس عاطفی، عصبانیت، ناراحتی، درد جسمی یا حتی خوشحالی شدید به وجود می‌آیند. این نوع گریه برای تثبیت خلق‌وخو انجام می‌شود و لزوماً با احساسات منفی همراه نیست. به همین دلیل است که بسیاری از مردم بعد از گریه کردن احساس بهتری دارند.

اشک‌های احساسی ممکن است با قرمزی چشم یا صورت، سرفه، اسپاسم بالاتنه، افزایش ضربان قلب و تنگی نفس نیز همراه باشند. برخلاف اشک‌های پایه و رفلکس،اشک‌های احساسی می‌توانند به طور ارادی توسط فرد مهار شوند. به عبارت دیگر، افراد هر زمان که بخواهند می‌توانند گریه احساسی خود را متوقف کنند.

گریه در خواب

فواید گریه چیست؟

محققان دریافته‌اند که گریه می‌تواند هم برای بدن و هم برای ذهن انسان مفید باشد. این فواید از بدو تولد با اولین گریه نوزاد آغاز می‌شوند. فواید گریه عبارت‌اند از:

کاهش فشارهای روانی

 گریه یکی از بهترین مکانیسم‌های بدن برای تسکین خود است. گریه سیستم عصبی پاراسمپاتیک (PNS) را فعال می‌کند. این کار باعث می‌شود تا بدن استراحت کرده و تسکین یابد. اما این اتفاق فوراً رخ نمی‌دهد؛ بلکه ممکن است چندین دقیقه طول بکشد تا اثرات آرامش‌بخش گریه را احساس کنید.

همانطور که می‌دانید، گریه فقط در پاسخ به مسائل غم‌انگیز اتفاق نمی‌افتد. گاهی اوقات ممکن است افراد به دلیل شادی، ترس یا اضطراب بیش از حد، ناگهان شروع به گریه کنند. گریه به این روش در بازگرداندن تعادل احساسی مؤثر است؛ چرا که باعث تخلیه احساسات قوی می‌شود.

کاهش اضطراب و مدیریت استرس

استرس عضلات بدن را منقبض کرده و باعث افزایش تنش می‌شود. در مقابل، گریه کردن احساسات سرکوب‌شده را تخلیه می‌کند و استرس را کاهش می‌دهد. به عبارت دیگر، بدن ما با گریه کردن از حالت برانگیخته و مضطرب به حالت آرامش باز می‌گردد.

همچنین جالب است بدانید که هورمون‌های مرتبط با استرس در اشک یافت می‌شوند. این یعنی فرد می‌تواند از طریق گریه کردن، مقداری از استرس را از بدن خارج کند و احساس بهتری داشته باشد.

گریه از استرس

ایجاد همدلی و پیوند عاطفی

هنگامی که جلوی شخص دیگری گریه می‌کنیم، در واقع جنبه آسیب‌پذیرتر و حساس‌تر خود را به او نشان می‌دهیم. معمولا انسان‌ها فقط در مقابل افرادی که به آن‌ها اعتماد دارند احساسات واقعی خود را نشان می‌دهند. به همین دلیل وقتی بین دوستان و اعضای خانواده گریه می‌کنیم، ناخواسته پیوند عاطفی خود را با آن‌ها تقویت کرده و به آن‌ها نزدیک‌تر می‌شویم.

افزایش روحیه

یکی دیگر از فواید گریه این است که می‌تواند روحیه را بالا ببرد. هنگامی که گریه می‌کنیم، ریتم تنفس‌مان سریع‌تر می‌شود. تنفس هوای تازه و به خصوص خنک می‌تواند به تنظیم دمای مغز کمک کند. خنک شدن مغز برای بدن و ذهن خوشایند است. در نتیجه، خلق‌وخو و روحیه‌مان بعد از گریه کردن بهبود می‌یابد.

تسکین درد

گریه کردن‌های طولانی باعث آزاد شدن اکسی توسین و مواد مخدر درون‌زا (اندورفین) در بدن می‌شوند. این مواد شیمیایی خوب می‌توانند به کاهش دردهای جسمی و روحی کمک کنند. یکی از تأثیرات اندورفین کاهش درد و بی‌حس شدن تقریبی بدن است. اکسی توسین نیز قادر است به فرد احساس آرامش القا کند.

ابزاری برای جذب پشتیبانی، مراقبت و رسیدن به اهداف

اگر احساس ناراحتی می‌کنید، گریه راهی است تا به اطرافیان خود بفهمانید که به حمایت نیاز دارید. اگر دقت کنیم می‌بینیم که این روش از کودکی به همراه انسان بوده است. کودکان در هنگام ناراحتی گریه می‌کنند تا توجه والدین را به خود جلب کنند. در بزرگسالی نیز همینطور است؛ گریه باعث می‌شود تا دیگران به شما توجه و حمایت بیشتری نشان دهند. در نتیجه، مورد پشتیبانی آن‌ها قرار خواهید گرفت.

فواید گریه

نتیجه مطالعات روی تاثیرات مفید گریه چیست؟

طبق نظرسنجی‌ها، 60 تا 70 درصد مردم معتقدند که گریه کردن مزایای روانی به همراه دارد. رایج‌ترین مزیت روانی گریه از نظر مردم، رهایی از تنش و احساس تسکین است. علم روانشناسی نیز این مزیت گریه را تأیید کرده است.

با این حال، هنگامی که تأثیرات گریه در محیط آزمایشگاهی (مثلاً با پخش کردن یک فیلم غم‌انگیز) بررسی می‌شود، مردم به ندرت گزارش می‌دهند که گریه کردن برایشان فواید روانی فوری به همراه داشته است. حتی در بیشتر پژوهش‌های آزمایشگاهی غم و اندوه افرادی که بعد از دیدن ویدیوی غم‌انگیز گریه می‌کنند نسبت به کسانی که بدون گریه کردن فیلم را مشاهده می‌کنند، بیشتر می‌شود.

چرا گریه می کنیم

یک پژوهش فیزیولوژیکی جدید نشان داده است که گریه هم دارای اثرات برانگیزاننده (مانند افزایش ضربان قلب) و هم دارای اثرات آرامش‌بخش (مانند کند شدن تنفس) است. نکته مهم این است که اعمال شدن تأثیرات آرامش‌بخش گریه 2 تا 3 دقیقه بیشتر از اثرات برانگیزاننده آن طول می‌کشد. این یافته‌ها مهر تأییدی بر این حقیقت هستند که اثر آرامش‌بخش گریه دیرتر از اثر برانگیزاننده آن به وجود می‌آید.

یکی دیگر از دلایلی که می‌تواند باعث بی‌فایده بودن گریه یا حتی بدتر شدن حال داوطلبان پژوهش شده باشد، این است که گریه کردن در محیط آزمایشگاهی با گریه کردن در محیط اجتماعی متفاوت است. به عنوان مثال، محیط‌های آزمایشگاهی معمولا فاقد حمایت اجتماعی هستند.

همچنین گریه در آزمایشگاه اغلب مستلزم فیلم‌برداری یا تماشای غریبه‌ها است. این شرایط ممکن است در افراد احساسات منفی (مانند خجالت) ایجاد کند؛ که فواید گریه را خنثی خواهد کرد.

علت گریه بی اختیار

تاثیرات گریه روی بدن چگونه است؟

هنگامی که گریه می‌کنید اتفاقات خاصی در بدن شما رخ می‌دهد. این اتفاقات هم در روانشناسی گریه زنان و هم روانشناسی گریه مرد مشترک‌اند. در ادامه خواهیم دید که گریه کردن چه تأثیراتی بر بدن می‌گذارد:

  1. ترشح هورمون از غدد درون ریز که ریزش اشک را به همراه دارد

بعد از اینکه در فرد واکنش احساسی به وجود آمد، سیستم غدد درون‌ریز (مسئول تولید هورمون از طریق مجموعه‌ای از غدد) هورمون‌ها را به ناحیه چشم می‌فرستند. این هورمون‌ها باعث ترشح اشک می‌شوند تا چشم‌های فرد اشک‌آلود شود.

  1. بدن وارد حالت مبارزه می‌شود

هنگامی که فرد در پاسخ به واکنش احساسی خود گریه می‌کند، هورمون استرس (کورتیزول) توسط مغز ترشح‌شده و بدن را به حالت مبارزه یا گریز می‌فرستد. این باعث می‌شود که نسبت به آنچه در اطراف شما می‌گذرد آگاه‌تر شوید. حتی ممکن است اتفاقات ناخوشایندی را از گذشته به خاطر بیاورید.

  1. فرد در گلوی خود احساس گرفتگی می‌کند

هورمون کورتیزول تنفس را کند کرده و در گلو تنش ایجاد می‌کند. به همین دلیل بسیاری از افراد هنگام گریه کردن احساس می‌کنند که توده‌ای در گلویشان گیر کرده است. نام تخصصی این اتفاق «احساس گلوبوس یا غم باد» بوده و به دنبال تنش و التهاب در گلو رخ می‌دهد.

  1. برخی سموم به همراه اشک دفع می‌شوند

هنگامی که گریه می‌کنیم، بدن برخی از سموم را به همراه اشک دفع می‌کند. با اشک‌های احساسی، ماده‌ای شیمیایی به نام لوسین-انکفالین آزاد می‌شود. این ماده نوعی اندورفین است که درد را کاهش می‌دهد و به بهبود روحیه کمک می‌کند. این اتفاق یک سم‌زدایی فوق‌العاده مهم محسوب می‌شود؛ چرا که به کاهش فوری استرس و رفع انقباض عضلات کمک می‌کند.

روانشناسی گریه مرد

تاثیرات منفی گریه کدام اند؟

به طور کلی، گریه‌های کوتاه مدت تأثیر منفی خاصی بر بدن نمی‌گذارند؛ مگر اینکه فرد از لحاظ احساسی از گریه کردن خود پشیمان یا خجالت‌زده شود. اما جالب است بدانید که گریه کردن طولانی مدت می‌تواند برای بدن مضراتی داشته باشد.

مثلاً می‌تواند باعث سوزش چشم شود و به بینایی آسیب برساند. وقتی که گریه می‌کنیم، چشمان ما با ترشح اشک خود را تمیز می‌کنند. این اتفاق به خودی خود بد نیست؛ چرا که موجب پاک شدن چشم از آلودگی‌ها خواهد شد. اما در صورتی که فرد برای مدت طولانی به اشک ریختن ادامه دهد، این ویژگی می‌تواند خطرآفرین باشد.

آنزیم لیزوزیم یک ماده شیمیایی قدرتمند و ضد باکتریایی است که در اشک یافت می‌شود. این آنزیم به مبارزه با عفونت کمک می‌کند. گریه طولانی مدت و مداوم می‌تواند باعث التهاب چشم شود؛ چرا که ترشح بیش از حد مواد ضد باکتریایی موجود در اشک، باکتری‌های مفید چشم را نیز از بین می‌برد.

به علاوه، گریه طولانی مدت یا مکرر می‌تواند آنقدر کورتیزول تولید کند که به مغز آسیب برساند. این اتفاق بیشتر در کودکان و نوزادان رخ می‌دهد. البته این به آن معنا نیست که نوزاد هرگز نباید گریه کند یا بزرگسالان باید دائما نگران باشند. فقط کافی است از طولانی شدن مدت زمان گریه جلوگیری کنید.

استرس بدن (عاملی که باعث گریه می‌شود) همچنین می‌تواند باعث ایجاد سردرد میگرنی در افراد مستعد شود. جالب اینجا است که افرادی که به دلایل غیراحساسی مانند خرد کردن پیاز گریه می‌کنند، دچار سردرد میگرنی نمی‌شوند. فقط گریه احساسی می‌تواند میگرن را تحریک کند.

گریه کردن طولانی مدت همچنین باعث دهیدراته یا کم‌آب شدن بدن می‌شود. اگر فرد بعد از گریه کردن آب کافی ننوشد دچار مشکلاتی مانند خستگی، خشکی دهان و لب، سردرد، گیجی، یبوست و … خواهد شد.

افسردگی شدید چیست و مهم ترین علائم آن کدامند ؟

ویدئوی روانشناسی گریه

برای فهم عمیق‌تر روانشناسی گریه ویدیوی زیر را تماشا کنید:

چه زمانی گریه کردن حالمان را بدتر می کند؟

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه داشت، دیدگاه ذهنی فرد نسبت به گریه کردن است. اگر عقیده دارید که گریه کردن فقط برای اشخاص ضعیف است، پس به احتمال زیاد بعد از گریه کردن (به خصوص در حضور دیگران) احساس بدتری خواهید داشت.

مورد دوم این است که گریه کردن انرژی زیادی می‌برد و بدن را خسته می‌کند. از این رو، اگر احساس خستگی می‌کنید بهتر است گریه نکنید. چرا که احتمالا از فواید آن بهره‌مند نخواهید شد و فقط خودتان را خسته‌تر خواهید کرد. اگر خسته‌اید اما نمی‌توانید جلوی اشک‌های خود را بگیرید، حتما بعد از گریه کردن مقداری آب بنوشید و استراحت کنید.

طبق مطالعات، گریه کردن ممکن است وضعیت احساسی افراد مبتلا به اضطراب یا اختلالات خلقی را بدتر کند. همچنین اگر احساس تنهایی می‌کنید، بهتر است گریه نکنید. اگر در حین اشک ریختن از حمایت اجتماعی نزدیکان خود بهره‌مند نشوید ممکن است حالتان بدتر شود.

و در آخر باید بدانید که گریه کردن مشکلات را برطرف نمی‌کند. پس اگر مشکلی دارید که باید فوراً حل شود، بهتر است گریه نکنید. زیرا با این کار فقط وقت خود را هدر داده‌اید؛ در حالی که می‌توانستید از زمان خود برای تصمیم‌گیری و حل مشکل استفاده کنید.

درمان گریه

علت گریه های بی دلیل چیست؟

اگر سبک زندگی پرمشغله‌ای دارید یا در چند ماه گذشته یکی از عزیزان خود را از دست داده‌اید، ممکن است به طور اتفاقی و بدون دلیل گریه‌تان بگیرد. این اتفاق طبیعی است. نوسانات هورمونی، اضطراب، استرس و اندوه شدید رایج‌ترین دلایل گریه بی‌اختیار محسوب می‌شوند. اما عوامل دیگری نیز وجود دارند که باعث گریه بی‌دلیل می‌شوند. در ادامه، 5 علت گریه بی اختیار را بررسی می‌کنیم:

افسردگی

افسردگی می‌تواند علائم زیادی داشته باشد؛ از جمله:

  • مشکل در به خواب رفتن یا پریدن از خواب
  • تغییر اشتها
  • دشواری در تمرکز
  • خستگی
  • از دست دادن انگیزه نسبت به فعالیت‌های مورد علاقه
  • تجربه انواع دردهای جسمی
  • ناامیدی
  • گریه کردن بی‌دلیل یا بیش از حد
  • فکر کردن به خودکشی

اگر همه یا برخی از علائم بالا را دارید، توصیه می‌شود با یک روانشناس صحبت کنید.

اضطراب

اضطراب یک اختلال روانی پیچیده است که باعث احساس نگرانی شدید، وحشت و ترس از وقوع یک اتفاق می‌شود. این اختلال می‌تواند با علائم جسمی و رفتاری نیز همراه باشد. مانند:

  • تغییر اشتها
  • استفاده بی‌رویه از قرص‌های آرام‌بخش
  • پناه بردن به مواد مخدر و نوشیدنی‌های الکلی
  • اعتماد به نفس پایین
  • داشتن افکار منفی نسبت به خود، اطرافیان و زندگی
  • ضعف سیستم ایمنی
  • تنگی نفس
  • معده درد غیرعادی
  • سردرد
  • افزایش وزن
  • عرق کردن دست و پا
  • فشار خون بالا
  • لکنت زبان
  • گریه کردن در خواب

گریه در خواب از نظر روانشناسی به دلیل ترس و اضطراب رخ می‌دهد. اختلال اضطراب نیز درست مانند افسردگی نیاز به درمان دارد. پس اگر همه یا برخی از علائم بالا را در خود مشاهده می‌کنید، بهتر است در اسرع وقت با یک روانشناس مشورت کنید.

اختلال دوقطبی

افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دارای نوسانات خلقی غیرقابل پیش‌بینی هستند. در کنار این نوسانات خلقی، ممکن است طغیان احساسات و گریه کردن بی‌اختیار نیز رخ بدهد. سایر علائم اختلال دوقطبی عبارت‌اند از:

  • دوره‌های غیرمعمول عصبانیت و پرخاشگری
  • گاهی اعتماد به نفس بیش از حد، گاهی احساس بی‌ارزشی
  • گریه کردن بی‌دلیل و غم مکرر
  • کم خوابیدن
  • رفتارهای عجولانه غیرمعمول
  • دوره‌های غیرمعمول خوش‌خلقی
  • سردرگمی و بی‌توجهی
  • حواس‌پرتی و مشکلات حافظه
  • تغییر در اشتها
  • سستی جسمی و روحی
  • پرش سریع از یک ایده به ایده دیگر
  • فکر کردن به مرگ یا خودکشی

توجه داشته باشید که تشخیص اختلال دوقطبی برای افراد غیرمتخصص کمی دشوار است. از این رو، اگر خود یا اطرافیانتان علائم این اختلال را دارید، باید توسط روانشناس مورد معاینه قرار بگیرید.

گریه در خواب

نوسانات هورمونی

تغییرات هورمونی یکی از علل رایج گریه کردن بی‌اختیار محسوب می شود. به عنوان مثال، افرادی که باردار هستند یا در دوره پیش از قاعدگی به سر می‌برند، راحت‌تر گریه می‌کنند. تغییرات هورمونی همچنین می‌تواند بخشی از یک بیماری زمینه‌ای مانند اختلال دیسفوریک پیش از قاعدگی باشد. سایر علائم این اختلال عبارت‌اند از:

  • تغییرات خلقی غیرمعمول
  • افسردگی و اضطراب
  • تغییر اشتها
  • نفخ
  • درد شکم
  • سردرد و بدن‌درد

شروع این اختلال معمولا حدود یک هفته قبل از قاعدگی اتفاق می‌افتد.

ناخویشتن داری عاطفی

بیماری‌های عصبی نیز می‌توانند باعث گریه بی‌دلیل شوند. اگر گریه نتیجه یک اختلال مغزی باشد، هیچ دلیل خاصی برای آن نمی‌توان یافت. یکی از این اختلالات ناخویشتن داری عاطفی (PBA) است که در آن فرد به طور ناگهانی شروع به خنده یا گریه می‌کند. این اختلال بسیار جدی است و در صورت عدم درمان، می‌تواند عوارض زیر را به همراه داشته باشد:

  • آسیب مغزی
  • تومور مغزی
  • زوال عقل
  • اسکلروز چندگانه
  • بیماری پارکینسون
  • سکته

از این رو، لازم است برای درمان گریه های ناگهانی ناشی از اختلال ناخویشتن داری عاطفی حتما به متخصصین روان‌درمانی مراجعه کنید.

دلیل گریه کردن

کلام آخر

گریه یک ابزار اجتماعی برای جلب همدلی است؛ یک سیستم ارتباطی که به دیگران می‌گوید «من به کمک و حمایت شما احتیاج دارم». گریه کردن همچنین باعث تخلیه احساسات فرد می‌شود و او را از لحاظ احساسی آرام‌تر می‌کند. روانشناسی گریه و تحقیقات پیرامون آن هنوز در حال گسترش است. با این وجود، شواهد اخیر نشان می‌دهد که اشک‌های ما بسیار مهم‌تر و مفیدتر از آن چیزی هستند که دانشمندان قبلاً تصور می‌کردند.

3.7 | (12)
منبع time medicalnewstoday verywellhealth
ممکن است شما دوست داشته باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x