نقش اعتماد به نفس در موفقیت

اعتماد به نفس و موفقیت در زندگی شانه به شانه هم راه می‌روند. اگر یکی را داشته باشی، آن دیگری را هم داری. البته نگران نباش. اگر همیشه سرشار از اعتماد به نفس نیستی، باید بدانی که این مهارت به دست آمدنی است و می‌توانی به تدریج آن را به چنگ بیاوری و بیشتر و بیشترش کنی.

خیلی‌ها از نقش اعتماد به نفس در موفقیت می‌پرسند. جواب ساده است: هرچقدر روی بالا بردن اعتماد به نفست تمرکز کنی، بیشتر تبدیل به آدمی می‌شوی که به خودش مطمئن است و در نتیجه آن، موفق‌تر خواهی شد. موفقیت بیشتر هم سبب بالا رفتن اعتماد به نفست می‌شود. آن وقت در چرخه کامیابی می‌افتی و هرچه جلوتر می‌روی، اهدافت در زندگی را یکی یکی مال خود می‌کنی.

اعتماد به نفس چیست

اعتماد به نفس چیست

اگر یک تعریف مختصر و راحت از اعتماد به نفس می‌خواهی، باید گفت اعتماد به نفس، باور داشتن به توانایی‌های خود است.

البته بین اعتماد به نفس واقعی با اعتماد به نفس کاذب و یا خودشیفتگی تفاوت زیادی وجود دارد. اعتماد به نفس کاذب و خودشیفتگی نه تنها راه حل نیستند و گره‌ای را باز نمی‌کنند، بلکه خودشان باری روی بارها می‌گذارند و مشکل‌ساز می‌شوند.

ولی وقتی خودت را به درستی باور داشته باشی، هیچ کار یا هدفی وجود ندارد که غیرقابل فتح باشد. حتی اگر به مانعی برخورد کنی که راه حل غلبه بر آن را ندانی، آن قدر به خودت ایمان داری که بتوانی راه از پیش برداشتن آن را یاد بگیری. همچنین اگر در شرایط سخت ناچار به انتخاب شوی، اعتماد به نفس این اجازه را به تو می‌دهد تا به توانایی خودت برای انتخاب بهترین مسیر، ایمان داشته باشی.

چرا اعتماد به نفس مهم است

حتی اگر ندانی چطور یک کار را انجام دهی یا به یک هدف دست پیدا کنی، اعتماد به نفس تو را به جلو هل می دهد و کمک می‌کند راه‌حل رسیدن به جواب را بیابی.

علاوه بر این، بقیه هم متوجه اعتماد به نفس تو خواهند شد. کسانی که اعتماد به نفس بالایی دارند، معمولا در خانواده، جمع‌های دوستانه و حرفه‌ای و در محیط کار، پیش‌رو و رهبر هستند، دیگران جذب آن‌ها می‌شوند و احتمال اینکه حرف‌شان را گوش کنند و به آن‌ها احترام بیشتری بگذارند، زیادتر است.

بنابراین از نقش اعتماد به نفس در موفقیت غافل نشوید.

مزایای اعتماد به نفس بالا چیست

وقتی به تصمیمات و کارهای خودت باور نداشته باشی، زندگی کردن و مواجهه با فراز و نشیب‌ها دشوار می‌شود. وقتی اعتماد به نفست پایین باشد، به جای اینکه خودت فکر کنی و به درون خودت نگاه کنی، چشمت به دهان دیگران است تا آن‌ها برایت تصمیم بگیرند.

این مساله بسیار خطرناک است چون دیگران بیش از اندازه در تصمیمات تو نقش خواهند داشت و حرف آخر را در زندگی خودت نمی‌زنی.

البته خیلی خوشایند است که الگو و راهنما داشته باشی و در سربالایی‌های زندگی کسانی را داشته باشی که در انتخاب مسیر درست و ادامه دادن راه کمکت کنند، اما لازم است که تصمیم نهایی را تو بگیری و حرف آخر را تو بزنی. مزیت اعتماد به نفس بالا این است که از تصمیم‌هایت راضی خواهی بود، حتی اگر کسانی که دور و برت هستند، با آن‌ها موافق نباشند.

اگر اعتماد به نفس نداشته باشی، خیلی راحت تحت تاثیر آدم‌هایی قرار می‌گیری که به نظر می‌رسد می‌دانند دارند چه کار می‌کنند. آن وقت بر اساس چیزی که یک نفر دیگر فکر می‌کند درست است، تصمیم می‌گیری نه بر اساس چیزی که واقعا مناسب شرایط خاص تو است.

به این ترتیب، بعد از ناکامی‌های متعدد، تازه به نقش اعتماد به نفس در موفقیت پی می‌بری.

چطور اعتماد به نفس بالا به دست بیاوریم

خبر خوب اینکه هیچکس با اعتماد به نفس بالا به دنیا نمی‌آید. همه ما این قابلیت را داریم که فارغ از جایی که در آن بزرگ می‌شویم یا سر کار می‌رویم، اعتماد به نفس زیادی به دست بیاوریم.

اما اصلی‌ترین راه به دست آوردن اعتماد به نفس، تلاش کردن و شکست خوردن است. شاید یک کم متناقض به نظر برسد، اما با تلاش کردن و ناکام ماندن، باور به خودت افزایش پیدا می‌کند.

نکته کلیدی اینجا است: بالا بودن اعتماد به نفس به معنی بی‌عیب و نقص بودن نیست؛ به این معنی نیست که هیچوقت تصمیم اشتباه نمی‌گیری. بالا بودن اعتماد به نفس یعنی تو به توانایی‌های خودت ایمان داری. راه دستیابی به این ایمان، تلاش زیاد، زمین خوردن و بلند شدن و دوباره تلاش کردن است. مهم نیست چند بار شکست می‌خوری، مهم این است که بعد از هر بار شکست خوردن، دوباره سرپا بایستی. سرنوشت محتوم این مسیر، موفقیت است.

به عبارت دیگر، باید پشتکار و استقامت داشته باشی؛ باید پوست کلفت داشته باشی. وقتی در زندگی به یک مانع سخت می‌رسی و بارها تلاش می‌کنی تا سرانجام آن را از سر راه برمی‌‌داری و موفق می‌‌شوی، در طی این مسیر عملا قوی‌تر شده‌ای و اعتماد به نفست بالاتر رفته است؛ آن وقت به این تشخیص می‌رسی که توانایی رسیدن به اهدافت را داری.

در این صورت است که به طور عملی، نقش اعتماد به نفس در موفقیت را حس می‌کنی.

نقش اعتماد به نفس در موفقیت

نقش اعتماد به نفس در موفقیت

در ادامه، نقش‌هایی که اعتماد به نفس برای رسیدن به موفقیت دارد را بررسی می‌کنیم:

1. اعتماد به نفس، انگیزه‌بخش موفقیت حرفه‌ای است

اگر رویای موفقیت بی حد و حصر در حرفه‌ات را داری، به دریایی از اعتماد به نفس نیاز داری. البته عامل اصلی در پیشرفت شغلی، داشتن تجربه است ولی در نهایت، برای موفقیت شغلی، باید اعتقاد شدیدی به توانایی‌های خودت داشته باشی. علاوه بر این، وقتی به خودت ایمان داشته باشی، انگیزه پیدا می‌کنی و فشار می‌آوری که پیشرفت کنی و به اهداف والاتری برسی.

یادت باشد: اگر تو به خودت ایمان نداشته باشی، هیچکس دیگری هم به تو ایمان نخواهد داشت. نقش اعتماد به نفس در موفقیت آن‌قدر زیاد است که اگر می‌بینی اعتماد به نفست پایین است، آن‌قدر ادای آدم‌های مطمئن را دربیاور تا خودت هم باورت شود و موفق شوی.‌

2. اعتماد به نفس ارتباط بین اعضای تیم را بهتر می‌کند

اعتماد به نفس بالا فقط برای خودت الهام‌بخش نیست، بلکه به آن‌هایی که با تو کار می‌کنند هم انرژی می‌دهد و برایشان الهام‌بخش است. اگر جزیی از یک تیم هستی، وقتی به خودت و توانایی‌هایت ایمان داشته باشی، راحت‌تر و بهتر با بقیه اعضای تیم ارتباط برقرار می‌کنی و به آن‌ها انگیزه و الهام می‌بخشی. آن‌ها هم اعتماد به نفس تو را می‌بینند و واکنش مثبت‌تری نشان می‌دهند.

3. اعتماد به نفس بالا در مذاکره نقش حیاتی دارد

اگر لازمه کارت این است که شرایط سخت و پیچیده را مدیریت کنی، با دیگران چانه بزنی، مذاکره کنی و قرارداد ببندی، آن وقت خیلی مهم است که اعتماد به نفست بالا باشد.

کسی که به خودش یا توانایی‌هایش اطمینان نداشته باشد، نمی‌تواند احترامی که لازمه کارش است را به دست بیاورد. آن وقت دیگران هم به او اطمینان نخواهند داشت. در این وضعیت، چطور می‌تواند بقیه را به انجام کاری وادار کند که باید انجام دهند؟

4. از اشتباهاتت درس می‌گیری

همه بالاخره اشتباه می‌کنند. وقتی اشتباه کردی، باید با آن کنار بیایی. این بخشی از ذات انسان است. آدم‌های موفق از اشتباهاتی که در زندگی انجام می‌دهند، درس می‌گیرند. اما این در مورد آدم‌هایی صدق می‌کند که اعتماد به نفس بالایی داشته باشند. اگر این طور نباشی، خودت را سخت‌گیرانه مورد قضاوت قرار می‌دهی و در نهایت تسلیم می‌شوی.

در این صورت، به جایی که از نقش اعتماد به نفس در موفقیت خودت حرف بزنی، باید با حسرت شاهد موفقیت بقیه باشی.

5. با اعتماد به نفس بالا، در مقابل چالش‌ها استقامت به خرج می‌دهی

زندگی پر از چالش است. دو راهی پیش رو این است که یا استقامت به خرج می‌دهی، تلاش می‌کنی و مبارزه را ادامه می‌دهی تا به دستاورد بزرگی برسی یا تسلیم می‌شوی و درجا می‌زنی.

آدم‌هایی که اعتماد به نفس سرشاری دارند، برای گذر از چالش‌ها زحمت می‌کشند چون آن‌قدر به خودشان اطمینان دارند که این کار را انجام بدهند. هرچه اعتماد به نفس بیشتری داشته باشی، بیشتر در مقابل چالش‌ها تلاش می‌کنی، بیشتر از نقش اعتماد به نفس در موفقیت خودت لذت می‌بری و زندگی بهتری خواهی داشت.

گروهی از افراد که با اعتماد به نفس بالا، دست روی دست هم گذاشته اند و متحد شده اند

6. اعتماد به نفس مسری است و به دور و بری‌هایت سرایت می‌کند

اگر در کنار یک آدم واقعا با اعتماد به نفس بوده باشی، خوب می‌دانی که شخصیت او چطور می‌تواند مسری باشد و به بقیه هم سرایت پیدا کند. وقتی در شرایط کاری مهمی قرار داری، اعتماد به نفس بالای تو می‌تواند روی دور و بری‌هایت نیز اثر بگذارد و باعث شود نتیجه کار گروهی، درخشان‌تر و بزرگ‌تر باشد.

7. بیشتر ریسک می‌کنی، بیشتر موفق می‌شوی

اگر به خودت و توانایی‌هایت اعتقاد داشته باشی، احتمال اینکه در زندگی و کار دست به ریسک بزنی، بیشتر است. آدم‌هایی که ریسک می‌کنند و به جایی که دوست دارند، می‌رسند، اعتماد به نفس بالاتری دارند تا آن‌هایی که خودشان را از هر موقعیتی که حس می‌کنند ترسناک است، کنار می‌کشند و دوست ندارند از محدوده امن خود خارج شوند.

تصور کن اگر در گذشته ریسک کرده بودی، الان کجا قرار داشتی؟ حالا این نوع تفکر را برای آینده‌ات به کار بگیر. واقعا دلت می‌خواهد همیشه به این فکر کنی که «چی می‌شد اگه…»؟

8. انتقاد را به چشم یک رفتار سازنده می‌بینی

اگر اعتماد به نفس بالایی داشته باشی، آماده پذیرش انتقادات سازنده خواهی بود. هرکسی که به خودش شک دارد و از عزت نفس پایینی برخوردار است، خیلی سخت با انتقاد کنار می‌آید، حالا این انتقاد سازنده باشد یا نه. این مساله چه در زندگی و چه در کار، دردسرساز خواهد شد. در مقابل، وقتی اعتماد به نفس داری، از انتقادات سازنده استفاده می‌کنی تا رشد کنی.

9. اعتماد به نفس بالا، شخصیت یگانه‌ای به تو می‌دهد

اگر به خودت اعتماد داشته باشی، نگران این نیستی که دیگران در مورد تو چه جور فکر می‌کنند. این مساله به شدت رهایی‌بخش و قدرت‌بخش است و به تو اجازه می‌دهد شخصیت یگانه‌ای پیدا کنی که بدرخشد.

تو همیشه می‌توانی فقط خودت باشی. هیچ فایده‌ای ندارد خودت را تغییر دهی تا یک نفر دیگر را راضی کنی، چون همیشه یک نفر پیدا می‌شود که ناراضی باشد. به خودت اعتماد داشته باش و بگذار شخصیتت بدرخشد.

10. می‌توانی علایق واقعی‌ات را کشف کنی

همیشه دوست داشته‌ای یک کاری را انجام دهی اما هیچوقت اعتماد به نفس لازم را نداشته‌ای که آن را استارت بزنی؟ تصور کن چه علایق جذابی در زندگی داشته‌ای اما سراغ هیچکدام نرفته‌ای چون جسارت لازم را نداشته‌ای.

به دست آوردن اعتماد به نفس، درهای یک دنیای کاملا جدید و پر از تجربه‌های هیجان‌انگیز را به رویت باز می‌کند. برو و علایقت را کشف کن، قبل از اینکه دیر شود.

11. اعتماد به نفس بالا برای رهبری حیاتی است

فردی که بالای یک قله ایستاده و دستهایش را به نشانه پیروزی باز کرده است. اعتماد به نفس بالا برای رهبری حیاتی است

دوست داری رهبر و پیشرو باشی، مردم را به هیجان بیاوری و به آن‌ها انگیزه بدهی تا کاری را که می‌خواهی، انجام دهند؟ این فقط وقتی اتفاق می‌افتد که سرشار از اعتماد به نفس باشی. مردم تنها دنبال رهبرانی می‌روند که به آن‌ها اعتماد داشته باشند و تحسین‌شان کنند.

اگر می‌خواهی مردم دنباله‌روی تو باشند و به تو اعتماد داشته باشند، اولین قدم موقع شروع، این است که اعتماد به نفس خودت را زیاد کنی، چون دیگران این ویژگی را به عنوان یکی از نقاط قوت اصلی رهبر و پیشروی خود می‌شمارند.

12. خودت را ابراز کن

اگر نظر و عقیده‌ای داری، باید آن را ابراز کنی. مشکل اینجا است که اگر اعتماد به نفست پایین باشد و به دیدگاه خودت ایمان نداشته باشی، هیچوقت نمی‌توانی حرفت را به زبان بیاوری.

اعتماد به نفس کمک می‌کند تا نظر ویژه خودت را بیان کنی، بدون اینکه نگران باشی مردم درباره آن چه فکر می‌کنند و چه واکنشی نشان می‌دهند.

13. اعتماد به نفس برای شبکه‌سازی مهم است

خیلی وقت‌ها در زندگی لازم است تا شبکه خودت را داشته باشی. وقتی اعتماد به نفست پایین باشد، شبکه‌سازی می‌تواند یک کار به شدت خجالت‌آور و معذب کننده باشد.

برای اینکه مهارت‌های شبکه‌سازی تو توسعه پیدا کند، به این فکر کن که دوست داشتی چطور آدمی باشی، دوست داشتی در چشم دیگران چطور به نظر برسی؟ بعد تبدیل به آن آدم شو. اگر لازم است، آن‌قدر ادایش را دربیاور تا در آخر واقعا تبدیل به آن آدم شوی.

در نهایت، روی ساختن اعتماد به نفس خودت کار کن تا شبکه اطرافیانت را هم بسازی.

14. اعتماد به نفس باعث شکوفایی خلاقیت می‌شود

به خواننده‌ها و بازیگران معروف فکر کن. همه‌شان از حداقل اعتماد به نفس لازم برای اجرای موفق و درخشیدن برخوردار هستند. وقتی پر از اعتماد به نفس باشی، این احساس در هر کاری که در زندگی‌ات انجام می‌دهی، می‌درخشد و خودش را نشان می‌دهد.

اگر می‌خواهی دست به خلاقیت بزنی و تخیلات و ابتکاراتت شکوفا شود، اول اعتماد به نفست را بساز تا در ادامه به این اهداف نیز دست پیدا کنی.

امتیاز شما به این پست
منبع www.momsgotmoney.com www.lifecoachingforwomen.co.uk
ممکن است شما دوست داشته باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x