غذاهای طبع گرم کدامند؟ آیا غذاهای طبع گرم ویژگی خاصی دارند؟
شما میتوانید با تغذیهای که با مزاجتان سازگار است، از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری کنید. همچنین میتوانید بیماریهایی که با آنها درگیر شدهاید را به این وسبله درمان کنید. در همین راستا، شناخت غذاهای طبع گرم برای افرادی که از مزاج گرم و تر یا گرم و خشک برخوردار هستند، اهمیت زیادی دارد!
مزاجشناسی در طب سنتی جایگاه ویژهای دارد و شناخت درست آن، کمک زیادی به افزایش سطح سلامتی کلی شما دارد. این شاخه تاکید میکند که افرادی با مزاج گرم، باید به مصرف غذاهایی روی بیاورند که با بدن آنها سازگاری کامل دارند.
لیست غذاهای طبع گرم شامل غذاهای گرم و تر و گرم و خشک را در این مقاله از مجله اینترنتی ایده آل مگ مشاهده کنید تا بهتر بتوانید غذاهای مناسب طبع خودتان را انتخاب کنید. اگر میخواهید با مصرف غذا و خوراکیهای مناسب مانع از بروز چاقی و اضافه وزن شوید، حتما تا پایان با ما همراه باشید.
افراد گرم مزاج چه کسانی هستند؟
افرادی که دارای مزاج گرم هستند، به دو دسته مزاج صفراوی (گرم و خشک) و مزاج دموی (گرم و تر) تقسیم میشوند. افرادی که مزاج گرم دارند، معمولا رنگ صورت آنها به نسبت دیگران، سرختر یا به اصطلاح گلگون مانند بوده و هیکل و جثه آنها، درشتتر و چهارشانهتر است.
صورت این افراد بزرگ بوده و شکل هندسی آن به دایره نزدیک بوده و لب، دهان و چشمهای آنها درشتتر از دیگر اعضای صورت است. پوست افراد گرم مزاج، نرم، مرطوب و با حرارت بوده و معمولا جنس موهای آنها چرب و ضخیم است.
خواب این افراد به طور معمول عمیق است. همچنین تن صدای آنها نیز کمی بلندتر از حد معمول بوده و کمی پر حرف هستند. این افراد که بسیار هم خوش مشرب هستند، در شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب، بی تحمل شده و میزان تعریق آنها افزایش مییابد. شایان به ذکر است که این افراد شجاع و فرمانبردار بوده و نشاط را در دیگران ایجاد میکنند.
افراد گرم مزاج چه خصوصیاتی دارند ؟
از ویژگیها و خصوصیات افراد گرم مزاج میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- موهای پرپشت با رنگ تیره دارند.
- دارای رنگ پوست گندمی و سبزه هستند.
- رگهای متورم دارند.
- مفاصل درشت و قویای دارند.
- نسبت قد به سرشانه شان از سایر افراد، کمتر است.
- درگیری فکری زیادی دارند.
- سر و اندامهایشان سنگین است.
- از عاداتهای روتین آنها میتوان به دهان دره، کش و قوس بدن و کشیدن دستها به اطراف اشاره کرد.
- فشار خون بالایی دارند.
- ساعت خواب زیادی دارند.
ویژگیهای غذاهای طبع گرم
- در حرارت بالا پخته میشوند.
- دارای کالری زیادی هستند.
- معمولا مزه تند و تلخی دارند.
- اغلب رنگ آنها، قرمز یا نارنجی است.
غذاهای گرم را در فصل تابستان مصرف نکنید. این غذاها برای درمان بیماریهای سرد مورد استفاده قرار میگیرند که از آنها میتوان به کم خونی، اسهال، لرز و درجه حرارت پایین، خستگی بیش از حد و… اشاره کرد.
مصرف غذاهای گرم به رفع سردی بدن کمک میکند، همچنین سبب تقویت بدن، حذف سموم در محیط داخلی بدن و گرم شدن معده نیز میشود.
آیا غذاهای دارای طبع گرم مغذی هستند؟
پرانرژی بودن و ارزش غذایی بالای غذاهایی که طبع گرم دارند، ثابت نشده است. به طور معمول، با مصرف غذاهای طبع گرم در بدن انرژی و حرارت تولید میشود.
در صورتی که فرد، مزاج سرد داشته باشد، مصرف غذاهای گرم به صورت عکس عمل کرده و انرژی و حرارت را بدن کاهش میدهد. به همین علت است که انرژی و توان برخی از افراد با مصرف غذاهای سرد نیز افزایش مییابد.
غذاهای با طبع گرم
در ادامه با لیست غذاهایی که طبع گرم دارند، همراه ما باشید.
از غذاهایی که طبع گرم دارند، میتوان به قیمه، سبزی پلو، شیرین پلو، مرصع پلو، دم پختک، حلیم گندم، آش شله قلمکار، اشکنه، آبگوشت، نخود آب، سمنو، کاچی، کباب کوبیده، تاس کباب، کباب برگ، بریانی، کوفته ریزه، فلافل نخود، خوراک لوبیا قرمز، کله جوش، کوکو سبزی، دلمه بادمجان، خوراک کنگر، فسنجان بادام و نیمروی پیاز تخم مرغ اشاره کرد.
از خوراکیهای طبع گرم نیز میتوان به بستنی سنتی، سوهان، حلوا اشاره کرد.
لیست غذاهای طبع گرم و تر
از غذاهای گرم و تر میتوان به خورشت کرفس، خورشت قورمه سبزی، خوراک نخود، کلم پلو، آبگوشت، فسنجان گردو، کوکوی تره، کوکوی کرفس، دلمه کلم برگ یا برگ مو، فلافل و خاگینه اشاره کرد.
چه غذاهایی برای افراد دارای مزاج گرم و تر مناسب است؟
به طور کلی غذاهایی که دارای طبع سرد و خشک هستند، برای افراد گرم و تر مزاج مناسب است. از این غذاها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
روغن
- روغن کرچک
- روغن زیتون
- روغن آفتابگردان
حبوبات
- باقالی خشک
- جو
- ذرت
- عدس
- ماش
- ارزن
- باقالی خشک
نوشیدنی
- قهوه
- چایی سنتی
سبزیجات
- گیشنیز
- ترشک
- ریواس
میوهها
- آلبالو
- ازگیل
- انار ترش
- بالنگ
- انبه
- زالزالک
- تمر هندی
- زرشک
- سنجدزیتون
- زغال اخته
- گریپ فروت
- لیمو عمانی
- نارنج
- هلو
- انجیر
- توت
- شاه توت
- تمشک
- گیلاس
- موز
- انگور
- گلابی
- خرما
لبنیات
- کشک
- قره قروت
- شیر گوسفند
مغزهای گیاهی
- بلوط
- شاه بلوط
- شاهدانه
فراوردههای حیوانی
- گوشت گاو
- سیرابی
- قلوه گوسفند
چه غذاهایی برای افرادی که مزاج گرم و تر دارند نامناسب است؟
به طور معمول غذاهای دارای طبع گرم برای این افراد مضر است. در ادامه به معرفی بعضی از مواد خوراکی که دارای طبع گرم هستند، میپردازیم:
- گوشت گوسفند، بره، بوقلمون، اردک
- جگر
- رشته فرنگی ماکارونی
- انواع کیکها و بیسکویتها
- تخم اردک و مرغابی
- زیتون
- زنجبیل تازه
- پیاز
- سیر
- نعنا
- شوید
- فلفل سیاه
- زنجبیل خشک شده
- رازیانه
- آویشن
- عصاره انبه
- آب انگور
- آب گرم
- عسل
- شکر
- نمک
- دمنوشهای با طبع گرم
- بیشتر غذاهای شور و شیرین
- سبزیهایی شامل پونه، پیازچه و تربچه، ترخون، تره، شاهی، جعفری، ریحان، سوسنبر، شاهتره، شبدر، شنبلیله، شوید، کرفس، کنگر فرنگی، مارچوبه، نعنا، کلم برگ، گل کلم و برگ چغندر.
لیست غذاهای با طبع گرم و خشک
از مواد خوراکی طبع گرم و خشک میتوان به پیاز، موسیر، سیر، فلفل سبز، نعنا، پونه، پیازچه، ترخون، شنبلیله، ریحان، جعفری، خرما و شیره خرما، زنجبیل، زعفران، چای سیاه و چایی سبز، بادام، پسته، فندق، گردو، شیر شتر و گوشت شتر، لپه، انبه، نخود و بادام هندی اشاره کرد.
مصرف غذاهای طبع گرم به چه افرادی توصیه می شود؟
مصرف غذاهایی که طبع گرم به کسانی که سردی بدن دارند یا دارای مشکلاتی در یانگ هستند، توصیه میشود. افرادی که در یانگ، دچار مشکل هستند، با مشکلاتی مانند اسهال، احساس ناراحتی بعد از خوردن یا نوشیدن خوراکیهای طبع سرد، کمبود انرژی، درد معده، ورم، احتباس معده، درد مفاصل دست و پنجه نرم میکنند.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی غذاهای طبع گرم پرداختیم . همچنین لیست غذاهای غذاهای طبع گرم وتر غذاهای طبع گرم و خشک را در اختیار شما قرار دادیم.
مزاج خود را بشناسید و با توجه به آن، غذاهای متناسب با آن را مصرف کنید تا از بروز بیماریها جلوگیری کنید. امیدواریم که نکات گفته شده در این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. متشکریم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید.
سوالات متداول
طعم شیرین، تلخ، شور و تند خوراکیها نشان از طبع گرم آنها بوده و خوراکیهایی که ترش مزه هستند، معمولا طبع سرد دارند.
بله از مصرف زیاد غذاهای گرم بپرهیزید، درست است که این مواد خوراکی دارای ارزش غذایی بالایی هستند، اما مصرف بیش از حد آنها سبب بروز مشکلاتی در عملکرد بدن میشود.