زندگی بعد از طلاق {بعد از جدایی چکار کنیم؟}
طلاق مثل ازدواج میتواند زندگی را تغییر دهد. اگر بچه داشته باشید، زندگی بعد از طلاق ممکن است برایتان سختتر باشد، چون مجبور هستید بعضی از روزها را بدون آنها سپری کنید.
همانطور که در حال سازگار شدن با زندگی جدید خود هستید، احتمالا ترکیب پیچیدهای از افکار و احساسات منفی را تجربه میکنید که میتوانند از خشم تا احساس آرامش متغیر باشند. به بیان ساده، طلاق میتواند زندگی شما را به آشوب بکشد، اما باید به خاطر داشته باشید که به معنی پایان زندگی نیست و حتی میتواند نشانه یک شروع جدید باشد.
مهمترین سوال افرادی که طلاق میگیرند این است که بعد از جدایی چکار کنیم و چطور به زندگی عادی برگردیم. گام مهمی که باید برای پشت سر گذاشتن این رویداد مهم بردارید، مراقبت از نیازهای جسمی و عاطفی خودتان است.
ما در این مقاله از ایده آل مگ به مهمترین نکاتی که باید به آنها توجه کنید، اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
زندگی بعد از طلاق چگونه خواهد بود؟
اگرچه طلاق و جدایی بد است، اما مراحل آن نسبتا قابل پیشبینی است. البته ممکن است بعضی از این مراحل برای شما رخ ندهد یا آنها را به ترتیب متفاوتی طی کنید:
- احساس دوگانگی: در این مرحله که میتواند قبل از طلاق شروع شود، فراز و فرودهای مثبت و منفی زندگی مشترک خود را مرور کرده و دقیقا نمیدانید که تصمیم درست چیست. آیا باید جدا شوید یا به زندگی خود ادامه دهید؟
- مرور خاطرات دلنشین: در این مرحله طلاق اتفاق افتاده و شما شروع به یادآوری خاطرات دلپذیر خود میکنید. باید مراقب باشید که این کار باعث نشود مسائلی را که باعث جدایی شدهاند، نادیده بگیرید.
- تلاش برای بررسی و درک همه چیز: دائما رفتار خود و همسرتان را از جنبههای مختلف بررسی میکنید تا علت دقیق طلاق را پیدا کنید. تا زمانی که به یک درک کامل از علت جدایی نرسید، در این مرحله میمانید.
- بیحسی: این مرحله که میتواند از چند ساعت پس از طلاق تا چند هفته ادامه یابد، فقط برای بعضی از افراد رخ میدهد. در مرحله بیحسی، فرد از واقعیت جدا شده و وضعیت فعلی خود را انکار میکند.
- اندوه و سوگواری: در این مرحله شروع به نشخوار فکری میکنید و به دلیل خاتمه پیدا کردن زندگی مشترک خود دچار غم و اندوه میشوید.
- چانهزنی: نمیتوانید بپذیرید که رابطه شما به پایان رسیده است و امید دارید که اوضاع به حالت قبل برگردد.
- تغییر رسانههای اجتماعی: وقتی عکسهای مشترکتان را در شبکههای اجتماعی میبینید به سختی میتوانید طلاق خود را بپذیرید. علاوه بر بهروزرسانی شبکههای اجتماعی، باید از هدیهها، لباسها و سایر دلبستگیهای فیزیکی که شما را به یاد همسرتان میاندازد، جدا شوید.
- بازگشت: دلشکستگی میتواند دوباره شما را به هم نزدیک کند. اگر تصمیم گرفتید با هم کنار بیایید، حتما مشکلاتی را که باعث جدایی شما شدهاند، به دقت بررسی و حل کنید.چ
- مقایسه: در این مرحله شما با فرد جدیدی آشنا میشوید، اما دائما او را با همسر سابق خود مقایسه میکنید؛ یعنی هنوز به طور کامل زندگی قبلی خود را فراموش نکردهاید.
- حرکت رو به جلو: شما با موفقیت مسائل مرتبط با طلاق را پشت سر گذاشتهاید و آماده هستید که یک زندگی جدید را شروع کنید. ممکن است هنوز هم گاهی اوقات احساس خشم یا افسردگی داشته باشید، اما شدت و تکرار این مسائل بسیار کم است.
در صورت امکان برای انجام این کارها از اطرافیان کمک بگیرید و اگر اشتباه کردید، به جای سرزنش کردن خود به آن به عنوان یک تجربه نگاه کنید.
چگونه بعد از طلاق دوباره شروع کنیم و به زندگی عادی برگردیم؟
جدایی میتواند چالشبرانگیز باشد. خروج از یک رابطه یا ادامه دادن زندگی بعد از طلاق ممکن است برایتان دشوار باشد و به ایجاد احساسات منفی مثل خشم، ناامیدی و… منجر شود.
1. احساسات خود را بپذیرید
هیچکس با این فرض که روزی طلاق خواهد گرفت، ازدواج نمیکند. اگرچه طلاق رایج است، اما معمولا همه مطمئن هستند که ازدواج آنها دوام خواهد داشت؛ بنابراین، طلاق ممکن است برای شخص شبیه یک شوک باشد، به طوری که زندگی بعد از جدایی را با چالشهای جدی روبرو کند.
کاملا طبیعی است که افسوس بخورید و آرزو کنید که ای کاش اوضاع به گونهی دیگری رقم میخورد یا دائما از خودتان بپرسید که آیا میتوانستید کاری برای جلوگیری از طلاق انجام دهید یا خیر. حتی ممکن است کمی احساس سردرگمی کنید و قبول طلاق برایتان دشوار باشد.
اگرچه این احساسات طبیعی هستند، اما واقعیت این است که ازدواج شما به پایان رسیده است. چسبیدن به گذشته یا آیندهای که دوست داشتید در کنار همسرتان داشته باشید، مانع بهبودی میشود و زندگی بعد از طلاق را برای شما سخت میکند.
سعی کنید به آرامی مسیر افکار خود را تغییر دهید. وقتی افکار منفی یا همراه با حسرت به ذهنتان خطور میکند، به خودتان بگویید: «زندگی ممکن است آنطور که من برنامهریزی میکنم پیش نرود، اما در هر صورت میتوانم به احساس رضایت و آرامش دست پیدا کنم.»
اینکه احساساتتان را بپذیرید و به خودتان اجازه سوگواری بدهید، در درازمدت به بهبودی شما کمک میکند. اگرچه ممکن است احساسات منفی آزاردهنده به نظر برسند، اما روند بهبودی بدون پذیرش آنها شروع نمیشود.
پذیرش معمولا یک شبه اتفاق نمیافتد؛ بنابراین اگر به زمان نیاز دارید، نگران نباشید. مهمترین چیز این است که با جدایی و طلاق کنار بیایید و با خودتان مهربانانه رفتار کنید.
2. احساسات منفی خود را تحریک نکنید
خشم یک احساس قدرتمند است. اگر احساس میکنید در حق شما ظلم شده است، غلبه بر احساس خشم شدید ممکن است دشوار باشد؛ با این حال، ضروری است که راه سالمی برای کنار آمدن با چنین احساساتی پیدا کنید.
برای مثال، وسوسه نشوید که همسر سابق خود را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید. تماشای ادامه زندگی او مطمئنا به خشم یا اندوه شما دامن میزند.
شما نمیتوانید گذشته را تغییر دهید، اما این قدرت را دارید که آینده خود را بسازید؛ بنابراین وقت آن است که به آینده نگاه کرده و روی آن تمرکز کنید.
3. آرامش خود را حفظ کرده و ارتباط قاطعانه را تمرین کنید
ممکن است در زندگی بعد از طلاق با فکر کردن به همسر سابق خود احساس ناراحتی و عصبانیت کنید، اما زمانی که به هر دلیلی مجبور هستید با او در تماس باشید، سعی کنید این احساسات را به طور موقت کنار بگذارید.
این توصیه به معنی نادیده گرفتن احساسات نیست. فقط به آنها اجازه ندهید که روی بحث و رابطه شما تاثیر بگذارند. رعایت نکات زیر به کنترل احساسات منفی کمک میکند:
- مکالمات خود را به موارد ضروری محدود کنید، مانند مراقبت از کودک یا هر موضوع مالی که در نظر گرفتهاید.
- برای رابطه خود مرز تعیین کنید. مشخص کنید که رابطه شما از طریق تلفن است یا پیامک یا ایمیل و هر چند وقت یکبار باید با هم در تماس باشید.
- از فحاشی، توهین و هرگونه اظهارات آزاردهنده خودداری کنید.
- مطمئن شوید که هر دوی شما برای صحبت کردن و گوش دادن به طرف مقابل وقت دارید.
4. به سراغ دوستان و خانواده خود بروید
در زندگی بعد از طلاق به احتمال زیاد به فضایی برای تخلیه خشم و غم نیاز خواهید داشت. برخورداری از حمایت و کمک دیگران برای بیان این احساسات میتواند تفاوت بزرگی در زندگی و بهزیستی شما ایجاد کند؛ علاوه بر این، توانایی شما برای مقابله با استرس ناشی از طلاق را افزایش میدهد.
به عنوان مثال، برای پیدا کردن محل زندگی یا مراقبت از فرزندانتان به شما کمک کنند. اگر اطرافیان شما خودشان در گذشته طلاق را تجربه کرده باشند، بهتر میتوانند شرایط شما را درک کنند.
درخواست کمک یا حمایت نشانه ضعف نیست. وقتی این کار را انجام میدهید، احتمالا متوجه میشوید که نزدیکان شما مشتاق کمک کردن هستند.
فقط به یاد داشته باشید که نیاز نیست احساسات خود را با افرادی که شما را قضاوت میکنند یا حالتان را بدتر میکنند، در میان بگذارید. سعی کنید فقط با افرادی ارتباط برقرار کنید که با شما مهربان هستند.
5. به گسترش دایره دوستان خود فکر کنید
شاید شما و همسر سابقتان دوستان مشترک زیادی داشته باشید و عجیب نیست که در زندگی بعد از طلاق آنها به سمت یکی از زوجین گرایش پیدا کنند.
ممکن است آنقدر ارتباط نزدیکی با این افراد داشته باشید که دوستی شما پس از طلاق هم ادامه پیدا کند، اما همیشه اینطور نیست؛ به همین دلیل، احتمال دارد پس از پایان ازدواج، احساس تنهایی و حتی گوشهگیری کنید.
ایجاد پیوندهای جدید با افراد دیگر میتواند به کاهش احساس تنهایی و ایجاد فرصتهای پایدار برای ارتباط اجتماعی کمک کند.
معاشرت با افراد جدید به معنی صرف زمان کمتر برای فکر کردن به خاطرات و احساسات منفی است. هر چقدر زمان بیشتری را صرف منفیبافی کنید، دیرتر بهبود مییابید.
- برای پیدا کردن دوستان جدید راهکارهای زیر را امتحان کنید:
- در گروههایی که فعالیتهای داوطلبانه انجام میدهند، عضو شوید.
- آخر هفتهها همکار خود را به نوشیدن قهوه، صرف ناهار یا پیادهروی دعوت کنید.
- در کلاسهای هنری، ورزشی و… شرکت کنید.
- به گروههایی که از افراد مطلقه حمایت میکنند، بپیوندید.
6. دوباره با خودتان ارتباط برقرار کنید
حتی اگر قبلا فکر میکردید که خودتان را به خوبی میشناسید، احتمالا متوجه میشوید که طلاق این حس را زیر سوال میبرد.
وقتی نیمی از یک زوج هستید، از دست دادن این نقش باعث میشود بعد از طلاق از خودتان بپرسید که من چه کسی هستم؛ بنابراین باید با هویت فردی خود ارتباط برقرار کنید.
سرگرمیها و علایق خود را فهرست کنید. به هر حال، ممکن است بعد از ازدواج مجبور شده باشید بعضی از علایق خود را به دلیل همخوانی نداشتن با زندگی مشترک کنار بگذارید.
به زندگیای که قبل از ازدواج داشتید، فکر کنید. امیدها و رویاهای شما چه بود؟ آیا دوست داشتید به مکانهای خاصی بروید یا چیزهای جدیدی را امتحان کنید؟
اکنون که در زندگی بعد از طلاق بهسر میبرید، وقت خوبی است که دوباره به سمت علایق سابق خود برگردید و آنچه که شما را خوشحال میکند، دوباره کشف کنید.
علایق خود را پیدا کرده و بخشی از وقت خود را به آنها اختصاص دهید. فرقی ندارد که به چه چیزی علاقه دارید، سعی کنید روی لذت بردن از زندگی تمرکز کنید.
وقت گذاشتن برای کشف خود باعث میشود که شما نیازهای مهمتان را شناسایی کنید و با توجه به شرایط خود راهی برای برآورده کردن آنها بیابید.
روی پر کردن وقت خود با چیزهایی که از آنها لذت میبرید، تمرکز کنید. این کار به ترمیم روحیه شما کمک کرده و روند بهبودی را تسریع میکند.
7. روتینهای جدید را امتحان کنید
احساس بیهدفی که اغلب در زندگی بعد از طلاق به وجود میآید، میتواند زمان زیادی را برای فکر کردن در مورد سناریوهای مختلف در اختیار شما بگذارد و باعث احاطه شدن شما با احساسات ناراحتکننده شود.
تغییر روتین و برنامه منظم روزانه به مقابله با احساس تنهایی و سایر احساسات ناخواسته کمک میکند و در عین حال احتمال نشخوار فکری و سایر الگوهای غیرمفیدی که از ناراحتی عاطفی ناشی میشوند، را کاهش میدهد.
پیروی از برنامهای که همیشه داشتهاید، مشکلی ایجاد نمیکند؛ با این حال، ایجاد الگوهای جدید میتواند روند ترمیم احساسات را تقویت کند. راهکارهای زیر میتوانند در این زمینه مفید باشند:
- شادی را در کارهای کوچکی که به طور روزمره انجام میدهید پیدا کنید، مانند مطالعه کتاب یا استراحت کردن برای صرف چای.
- یک روتین خودمراقبتی شخصی ایجاد کرده و مراقبت از خود را به یک عادت روزانه تبدیل کنید.
- خانه یا اتاق خواب خود را به فضایی تبدیل کنید که مناسب شما باشد.
- یک روتین آرامبخش برای قبل از خواب ایجاد کنید.
- بخشی از وقت خود را به یوگا، پیادهروی یا سایر فعالیتهای بدنی که احساس خوبی در شما ایجاد میکنند، اختصاص دهید.
8. از سرزنش کردن خودداری کنید
در بیشتر موارد، عوامل مختلفی در شکست ازدواج نقش دارند. به جزء مواردی که شریک زندگی شما بدرفتار باشد، احتمالا هر دوی شما در بروز این مشکل نقش داشتهاید.
علاوه بر این، مراقب عزت نفس خود باشید. اگر موضوع طلاق از سوی همسر شما مطرح شده باشد، احتمالا عزت نفس شما ضربه جدی خورده است؛ حتی ممکن است احساس بیارزش بودن کنید. اینکه نتوانستید زندگی مشترک خود را حفظ کنید، به این معنی نیست که در آینده نمیتوانید ازدواج موفقی داشته باشید.
ممکن است علت طلاق بیشتر به همسرتان و مسائل او مربوط باشد، پس خودتان را سرزنش نکنید. انتقاد از خود فقط کار را سختتر میکند. اکنون زمان آن فرا رسیده است که با خودتان مهربان باشید و مراقبت از خود را تمرین کنید.
9. مراقب روابط جدید خود باشید
ترس از دوست داشتنی نبودن یا پیدا نکردن عشق دوباره ممکن است شما را به صورت شتابزده به سمت یافتن یک رابطه جدید سوق دهد. در برابر این وسوسه مقاومت کنید تا بتوانید در آینده بر اساس عشق یک رابطه جدید را شروع نکنید، نه بر اساس ترس.
ممکن است از نظر شما پیدا کردن عشق و صمیمیت جدید برای پر کردن ساعات تنهایی و تسکین زخمهای قلب یک راه عالی به نظر برسد.
اما اگر مشکلات مربوط به طلاق بهبود پیدا نکرده باشند، شروع یک رابطه جدید به شما هیچ کمکی نمیکند. در این شرایط، ایجاد رابطه جدید مضرات زیادی دارد که مهمترین آنها شامل موارد زیر میشود:
- شما دائما فرد جدید را با همسر سابق خود مقایسه میکنید.
- به سختی میتوانید نسبت به رابطه جدید خود متعهد بمانید.
- ممکن است نیازهای خود را به نفع نیازهای فرد جدید کنار بگذارید.
بدون شک تنهایی میتواند ترسناک باشد، به خصوص اگر هرگز تنها زندگی نکرده باشید؛ اما این احتمال وجود دارد که حتی در تنهایی هم رضایت و شادی را پیدا کنید.
10. در مورد جدایی خود صحبت کنید
طلاق میتواند تاثیر پایداری روی سلامت عاطفی و روانی شما داشته باشد. اگر متوجه شدید که با افسردگی یا اضطراب دست و پنجه نرم میکنید، به دنبال کمک باشید. اینکه به تنهایی رنج بکشید، مضر است و شما را به یک مسیر منفی سوق میدهد.
توانایی کنترل احساسات شدید یک مهارت ارزشمند است، به خصوص زمانی که احساسات خوبی را تجربه نمیکنید. سعی کنید روشهای مثبت مراقبت از خود را یاد گرفته و اجرا کنید.
تکلیف بچهها چه میشود؟
اگرچه طلاق برای همه کودکان استرسزا است، اما بعضی از آنها نسبت به این موضوع حساستر هستند و بعضی دیگر سریعتر با آن کنار میآیند. رایجترین تاثیرات طلاق روی کودکان شامل موارد زیر میشود:
- خشم: کودک ممکن است به دلیل تغییراتی که در زندگی او رخ داده و اطلاعات زیادی از آنها ندارد، دچار خشم و عصبانیت شود. این مشکل در بین نوجوانان و کودکانی که در سن مدرسه هستند، شدیدتر است.
- انزواطلبی: این احتمال وجود دارد که فرزند شما به یک فرد خجالتی و مضطرب تبدیل شود و از معاشرت با دوستان خود خودداری کند.
- مشکلات تحصیلی: بچههای طلاق بیش از دیگران دچار افت تحصیلی میشوند یا به ترک تحصیل فکر میکنند.
- تغییر الگوی خواب و تغذیه: تحقیقات نشان میدهد که طلاق والدین میتواند خواب کودک را مختل کند و با گذشت زمان احتمال ابتلا به چاقی را افزایش دهد.
- افسردگی: بچههای طلاق بیش از سایرین در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند، به خصوص در سنین نوجوانی.
اگر شما و همسر سابقتان بچه دارید، اکنون باید یاد بگیرید که چگونه در این شرایط جدید فرزندتان را تربیت کنید. این شرایط برای طولانیمدت ادامه دارد و به همین دلیل توجه به کودکان ضروری است.
راهکارهای زیر آسیبهای ناشی از طلاق را کاهش داده و به شما در تربیت فرزندتان کمک میکنند:
یک برنامه فرزندپروری مشترک ایجاد کنید
شواهد حاکی از آن است که اگر والدینی که از هم طلاق گرفتهاند برای ترتیب فرزندشان با یکدیگر همکاری کنند، وضعیت کودک بهبود مییابد.
بررسی 40 مطالعه مختلف نشان میدهد کودکانی که حداقل 35 درصد از وقت خود را با هر یک از والدین سپری میکنند، از نظر سلامت عاطفی، رفتاری و جسمی وضعیت مطلوبتری دارند و روابطشان با هر دو والد بهبود پیدا میکند.
ایجاد یک برنامه موثر اختلاف نظرها را در مورد اینکه در تعطیلات آخر هفته، تعطیلات تابستانی و… کودک پیش کدامیک از والدین باشد، به حداقل میرساند؛ همچنین به شما کمک میکند که از همان ابتدا یک الگوی ارتباطی محترمانه را ایجاد کنید.
سعی کنید روی بهترین چیزها برای فرزندتان تمرکز کنید، نه اینکه بین شما و همسر سابقتان چه کسی برنده است. به عنوان مثال، ممکن است همسر سابقتان در محلهای زندگی کند که فرزندتان به مدرسه میرود؛ بنابراین، شاید منطقیتر باشد که کودک در فصل مدرسه زمان بیشتری را در آنجا بگذراند و در تابستان بیشتر پیش شما باشد.
آرامش کودک را در اولویت قرار دهید
درگیری شدید بین والدین باعث افزایش ناراحتی کودکان میشود و خصومت آشکار، مانند فریاد زدن و تهدید یکدیگر، با مشکلات رفتاری در کودکان مرتبط است؛ حتی تنش جزئی هم ممکن است ناراحتی کودک را افزایش دهد.
وقتی شما و همسر سابقتان فرزند مشترک دارید، مجبور هستید که تا حدی ارتباط خود را حفظ کنید. اگر در این زمینه با مشکل مواجه شدید، از مشاور کمک بگیرید.
ملاقات با والد دیگر را ممنوع نکنید
اگر حضانت فرزند را به دست آوردید، مانع ملاقات او با والد دیگر نشوید. به یاد داشته باشید که همسر سابق شما هنوز هم والد بیولوژیکی فرزندتان است و به اندازه شما حق دارد.
وقتی کودک به هر دو والد دسترسی داشته باشد، دوران کودکی خود را به طور عادی سپری میکند، حتی اگر والدین با هم زیر یک سقف زندگی نکنند.
کودکان را درگیر دعوای خود نکنید
اینکه از بچهها بخواهید فقط یکی از والدین را انتخاب کنند یا از آنها برای رساندن پیغام به همسر سابقتان استفاده کنید، کار درستی نیست. کودکانی که خود را میان دعوای والدین گرفتار میبینند، بیشتر دچار افسردگی و اضطراب میشوند.
روابط سالم را حفظ کنید
ارتباط مثبت والدین و وجود درگیری کمتر بین آنها به کودک کمک میکند که بهتر و سریعتر با زندگی بعد از طلاق کنار بیاید.
قوانینی برای نظم و انضباط وضع کنید
متناسب با سن کودک قوانین مشخصی را وضع کنید و در صورت لزوم برای سرپیجی از آنها تنبیه مناسبی در نظر بگیرید. نتایج یک مطالعه تحقیقاتی نشان میدهد که نظم و انضباط موثر در زندگی بعد از طلاق باعث کاهش بزهکاری و بهبود عملکرد تحصیلی میشود.
به نوجوانان توجه بیشتری داشته باشید
اگر والدین به کارهایی که نوجوانان انجام میدهند و افرادی که با آنها معاشرت دارند دقت بیشتر داشته باشند، احتمال بروز مشکلات رفتاری در آنها کمتر میشود؛ یعنی کمتر دچار افت تحصیلی میشوند و کمتر به سراغ مواد مخدر میروند.
فرزندان خود را توانمند کنید
کودکانی که به توانایی خود برای مقابله با تغییرات شک دارند و خود را قربانی و درمانده میبینند، بیشتر در معرض مشکلات مرتبط با سلامت روان قرار دارند. به فرزند خود بیاموزید که اگرچه پذیرش طلاق والدین دشوار است، اما او قدرت روانی برای مقابله با این مشکل را دارد.
مهارت سازگاری و مقابله را به کودک بیاموزید
کودکانی که با مهارتهای مقابلهای مثل مهارتهای حل مسئله و مهارتهای شناختی آشنا هستید، بهتر میتوانند با شرایط زندگی بعد از طلاق کنار بیایند. به کودک خود بیاموزید که چگونه افکار، احساسات و رفتارهای خود را به شیوهای سالم مدیریت کند.
به بچه ها کمک کنید احساس امنیت کنند
ترس از رها شدن و نگرانی در مورد آینده کودکان را دچار اضطراب شدید میکند. سعی کنید به گونهای رفتار کنید که کودک متوجه شود دوستداشتی بوده و جایش امن است. این کار هم وابستگی بیش از حد کودک را کاهش میدهد و هم از مشکلات مرتبط با سلامت روان جلوگیری میکند.
آموزش ببینید
برنامههای زیادی وجود دارند که میتوانند به والدین برای کاهش تاثیر طلاق بر کودکان کمک کنند. اگر در زندگی بعد از طلاق برای کمک به فرزندتان دچار مشکل شدید، به مراکز مشاوره مراجعه کنید تا مهارتهای لازم را یاد بگیرید.
از روانشناس کمک بگیرید
وقتی استرس کمتری داشته باشید، بهتر میتوانید به کودک خود کمک کنید. خودمراقبتی را تمرین کنید و با کمک روانشناس راههای سازگاری با تغییرات را بیاموزید.
همچنین اگر علیرغم بهکارگیری راهکارهای فوق مشکلات خلقی یا رفتاری فرزندتان ادامه داشت، از متخصص کمک بگیرید. این کار به کودک در کنار آمدن با احساساتش کمک میکند.
چه زمانی درخواست کمک کنیم؟
سازگاری با زندگی بعد از طلاق میتواند از چند هفته تا چند سال طول بکشد. در طول این مدت، ممکن است طیف وسیعی از احساسات را تجربه کنید؛ همچنین احتمال دارد به مشکلاتی مانند استرس، اضطراب و افسردگی مبتلا شوید.
اگر به خودتان زمان دادهاید و هنوز در تلاش برای کنار آمدن با طلاق هستید، به کمک حرفهای نیاز دارید. مشاوره میتواند مهارتها و مکانیسمهای مقابلهای مناسب را به شما بیاموزد تا روند بهبودی تسریع شود.
افسردگی بعد از طلاق
بیشتر مردم غم و اندوه را با افسردگی مرتبط میدانند، اما غم و اندوه فقط یکی از چند نشانه افسردگی است. سایر علائم افسردگی عبارتند از: کاهش اشتها، مشکلات خواب، خستگی، گریه کردن بیاراده، احساس ناامیدی و فکر کردن به خودکشی یا اقدام به آن.
اگر علائم افسردگی برای بیش از دو هفته ادامه داشت، با پزشک خود تماس بگیرید و اگر هنگام مراجعه به مطب به حمایت نیاز داشتید، کسی را همراه خودتان ببرید. علائم اصلی و همچنین همه داروها و مکملهای مصرفی خود را بنویسید و در اختیار پزشک قرار دهید.
با توجه به علائم و شرایط شما احتمالا پزشک یک یا چند مورد از روشهای زیر را تجویز میکند:
- داروی ضدافسردگی
- داروی ضداضطراب
- روان درمانی
همچنین ممکن است موارد زیر را توصیه کند:
- هنر درمانی
- درمانهای جایگزین، مانند طب سوزنی یا انواع ماساژ درمانی
تکنیکهای آرامشبخش مانند یوگا یا ورزش
کلام پایانی
کنار آمدن با این واقعیت که ازدواج شما به هر دلیلی به بنبست رسیده است، زمانبر بوده و اغلب با احساسات منفی زیادی همراه است که باید در طول مسیر با آنها مقابله کنید.
احساس گناه، شرم و اندوه تنها چند نمونه از این احساسات آزاردهنده هستند که در زندگی بعد از طلاق تجربه میکنید؛ بنابراین، ضروری است که راهی برای کنار آمدن با این احساسات منفی و ناسالم بیابید تا بتوانید دوباره یک زندگی شاد را تجربه کنید.
به این فکر کنید که طلاق فقط پایان یک فصل از زندگی شما است. همانطور که که بستن یک کتاب به شما این امکان را میدهد که به سراغ کتاب دیگری بروید، پایان ازدواج شما هم میتواند مسیر جدیدی به سمت یک زندگی روشن و رضایتبخش باشد.
اگر به تنهایی قادر نبودید با مشکلات ناشی از طلاق کنار بیایید و با تغییرات جدید زندگی سازگار شوید، برای دریافت کمک به مشاور مراجعه کنید تا مهارتهای لازم را بیاموزید.
سوالات متداول
پذیرش احساسات، کمک گرفتن از خانواده و دوستان صمیمی، پیدا کردن دوستان جدید، کشف علایق و پرداختن به آنها و همچنین مراجعه به روانشناس میتواند به حل مشکلات زندگی بعد از جدایی کمک کند.
خشم، گوشهگیری، افسردگی، افت تحصیلی و تغییر الگوی خواب و تغذیه از مشکلات رایجی هستند که در بین بچههای طلاق دیده میشوند.
اگر نمیتوانید به تنهایی مشکلات زندگی بعد از طلاق را حل کنید، افسرده هستید یا برای تربیت فرزندتان به راهنمایی نیاز دارید، به مشاور مراجعه کنید.