کلاهبرداری در اینترنت: مراقب این روش‌های کلاهبرداران باشید

اینترنت چنان بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی ما شده‌ که گاهی اوقات فراموش می‌کنیم همه کسانی که در فضای مجازی با آنها روبرو هستیم، نه تنها با ما هم عقیده نیستند، بلکه ممکن است یک کلاهبردار و سارق حرفه‌ای باشند.

دنیای مجازی همچون دنیای واقعی هر نوع قشر و مسلکی را در خود جای داده، از انسان‌های شریف و نخبه گرفته تا افراد خطاکار و شرور همگی به بعد چهارم زندگی دست یافته‌اند.

هر قدر هم تلاش کنیم که کلاهی سرمان نرود، سارقان مجازی در تکاپو هستند تا در یک چشم به هم زدن ما را قربانی خود کنند. در ادامه با ایده آل مگ همراه باشید تا راه‌های مقابله با کلاهبرداری‌های اینترنتی را بیاموزیم.

فیشینگ، متداول‌ترین کلاهبرداری اینترنتی

در این روش، کلاهبردار در زمانی که ثبت نام برای یک چیز جدید داغ است، یک سایت جعلی دقیقا شبیه سایت اصلی طراحی کرده و از طریق سیم‌کارت‌های بی‌نام و نشان پیامک‌های حاوی لینک ثبت‌نام را برای شما ارسال می‌کند.

به محض کلیک روی لینک موجود در پیامک وارد صفحه‌ای جعلی مشابه صفحه اصلی بانک‌ شده و با وارد کردن شماره کارت، رمز دوم و CVV2 فرصت برداشت از حساب را در اختیار مجرم می‌گذارید.

اما چه کار کنیم که به دام فیشینگ نیفتیم:

  1. فقط به صفحاتی اعتماد کنید که https هستند و علامت قفل سبز رنگ کنار لینک صفحه درگاه پرداخت را دارند.
  2. چنانچه درگاه پرداخت، کیبورد مجازی دارد و ترتیب کلیدها در کیبورد با رفرش تغییر نمی‌کند، به کلاهبرداری اینترنتی شک کنید.
  3. پیام‌های ثبت‌نام هیچ‌گاه از طریق شماره‌های شخصی ارسال نمی‌شود.

مقابله با کلاهبرداری اینترنتی با رسید جعلی

مقابله با کلاهبرداری اینترنتی با رسید جعلی

  1. پس از دریافت رسید پرداخت، حتما موجودی حساب خود را چک کنید و درصورت عدم واریز به حساب، اجناس یا خدمت موردنظر را تحویل ندهید؛ اسم و شماره کارت شما در رسید به معنی درست بودن رسید نیست.
  2. شماره پیامک واریز بانک را با شماره سایر پیامک‌ها چک کنید؛ کلاهبرداران با استفاده از شماره جعلی، پیامک واریز ارسال می‌کنند.
  3. حتما پیامک واریز بانک را فعال کنید و اگر خدمات پیامکی ندارید، از طریق دستگاه خودپرداز موجودی خود را چک کنید.

مقابله با کلاهبرداری با دستگاه اسکیمر

در روش کلاهبرداری اسکیمر، کلاهبردار اینترنتی با قرار دادن مدارهای مغناطیسی در کارتخوان‌ها و عابربانک‌ها، اطلاعات کارت‌های بانکی را بدست می‌آورد و با ساخت کارت جعلی اقدام به برداشت از حساب می‌کند.

برای پیشگیری از افتادن در دام اسکیمر، هنگام استفاده از عابر بانک یا کارت‌خوان، قسمت وارد کردن کارت و صفحه ورودی رمز را بررسی کنید. وجود هرگونه سوراخ، دستکاری یا آسیب دستگاه، چسب یا نوار اطراف قسمت ورودی کارت و هم‌چنین تغییر رنگ کیبورد دستگاه عاملی برای شک کردن به اسکیمر است و از کار کردن با آن دستگاه خودداری کنید.

مقابله با کلاهبرداری اینترنتی

 

  1. رایانه ها و دستگاه های تلفن همراه خود را به روز نگه دارید. داشتن جدیدترین نرم‌افزارهای امنیتی، مرورگر وب و سیستم عامل بهترین دفاع در برابر ویروس‌ها و سایر تهدیدات آنلاین است. به‌روزرسانی‌های خودکار را روشن کنید تا به محض آنلاین شدن، جدیدترین اصلاحات را دریافت کنید.
  2. رمزهای عبور قوی تنظیم کنید. یک رمز عبور قوی حداقل هشت کاراکتر طول دارد و شامل ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک، اعداد و کاراکترهای خاص است.
  3. اطلاعات شخصی را شخصی نگه دارید. هکرها می‌توانند از پروفایل‌های رسانه‌های اجتماعی برای کشف رمزهای عبور شما و پاسخ به سوالات امنیتی در ابزارهای بازنشانی رمز عبور استفاده کنند. تنظیمات حریم خصوصی خود را قفل کنید و از ارسال مواردی مانند تولد، آدرس، نام و غیره خودداری کنید. مراقب درخواست‌های ارتباط از طرف افرادی باشید که نمی‌شناسید.
  4. همیشه از وای‌فای خانگی خود با رمز عبور محافظت کنید. هنگام اتصال به شبکه‌های Wi-Fi عمومی، مراقب اطلاعاتی که از طریق آن ارسال می‌کنید، باشید.
  5. رمز کارت را هر چند وقت یک بار عوض کنید و رمز کارت را روی کارت ننویسید و پس از اتمام خرید آنلاین از سایت خارج شوید.
  6. از رمز دوم پویا استفاده کنید.
  7. در صورت برنده شدن در قرعه‌کشی فقط شماره شبای خود را برای دریافت هدیه در اختیار دیگران قرار دهید.
امتیاز شما به این پست
ممکن است شما دوست داشته باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x