فهرست مطالب
نشانه های کبد چرب
مقالهای که سایت ایده آل مگ در این بخش راجع به سلامت ارائه داده است علائم و نشانه های کبد چرب و عوامل تاثیر گذار بر این بیماری است، کبد چرب غیر الکلی جزء شایع ترین بیماری های کبدی است که حدود ۴۰ درصد از ایرانیها به این بیماری مبتلا هستند، عواملی که این بیماری را ایجاد میکنند مطالعه خواهیم کرد و در مییابیم که چگونه مراقب سلامتی خودمان باشیم، علاوه بر عوامل خارجی تاثیر گذار بر این بیماری که در مقاله ذکر خواهد شد، عامل وراثت هم میتواند باعث این بیماری باشد، اما نگران نباشید، اگر همواره امید و انگیزه را در خود ثابت نگه داشته و حتی تشدیدش کنید هیچ بیماریای نمیتواند شما را از پای در بیاورد.
کبد چرب چیست؟
پیش از بررسی علائم و نشانه های کبد چرب نیاز است تا بدانیم، کبد چرب چیست؟ کبد همچون دیگر اعضای بدن نقش بسزایی در سلامتی بدن دارد، در واقع نقش یک صافی را در بدن ایفا میکند بطوری که همهی خوراکیها و نوشیدنیهایی که وارد بدن میشوند باید از این صافی عبور کنند و تصفیه شوند تا ضرری برای بدن نداشته باشند، اگر کارکرد کبد مختل بشود نمیتواند نقش خود را به خوبی ایفا کند که در این صورت سلامت و آرامش فرد در معرض خطر قرار میگیرد. اختلالات کبدی به دلایل مختلفی روی میدهند که متعاقبا شرح داده میشود. بطور معمول کبد دارای چربی است اما اگر به میزان ۱۰ و یا ۱۵ درصد از وزن آن، چربی مشاهده شود، فرد دارای کبد چرب است و باید تحت مراقبتهای ویژهای باشد. کبد چرب دارای انواع زیر است:
- کبد چرب الکلی: این مورد در اثر مصرف زیاد الکل به وجود میآید که در کشوری مثل آمریکا که مصرف الکل در آن شایعتر است افراد بیشتری به این نوع از کبد چرب مبتلا هستند.
- کبد چرب غیر الکلی: این نوع اختلال کبدی شایعترین نوع اختلالات چربی کبد است که اگر کنترل و درمان نشود به بیماریهای پیشرفته تری تبدیل میشود. کبد چرب غیر الکلی یا nafld زمانی اتفاق میافتد که چربیهای جمع شده در کبد بخاطر مصرف الکل نباشد.
- استاتو هپاتیت غیر الکلی و الکلی: استاتو هپاتیت غیر الکلی نوعی nafld است، اگر چربی کبد بیش از ۵ درصد باشد به آن nash میگویند.
تشخیص درست نشانه های کبد چرب
- پرخوری و اضافه وزن: خوردن بیش از حد و در نهایت اضافه وزن و چاقی و نداشتن تحرک کافی عامل بسیاری از بیماریهاست، کبد چرب هم از این گروه بیماریها مستثنا نیست، البته همه افراد چاق به این بیماری مبتلا نیستند اما چاقی افراد میتواند نشانهای از این بیماری باشد.
- تیرگی ادرار: رنگ تیره ادرار به دلیل فیلتر نشدن مواد سمی به وسیله کبد است، اگر غلظت بسیار و بوی ناخوشایند داشته باشد و همچنین دفع آن با سوزش و درد همراه باشد باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید.
- عوض شدن رنگ چشمها و صورت: سندرم چربی کبد به صورتهای مختلفی بر چهره تاثیر میگذارد، مثل زرد شدن چشمها و پوست صورت، یا ایجاد برآمدگی زرد در اطراف چشمها و یا احساس خارش در این ناحیه که به آن (یرقان) و یا زردی میگویند. همچنین ایجاد رگهای عنکبوتی خونی روی پوست که به وضوح قابل مشاهده است. ظاهر شدن این علائم روی پوست باید عزم شما را برای مراجعه به پزشک بیشتر جزم کند، چرا که احتمال ابتلای به این بیماری بیشتر میشود.
- درد شکم و آب آوردن آن: اگر در قسمت بالایی شکم (سمت راست) احساس درد داشتید و استفراغهایی همراه با خون را شاهد بودید و یا اینکه احساس کردید مایعات بسیاری در درون شکمتان جمع شده که تنفس شما را مشکل کرده باید به پزشک مراجعه کنید چرا که این علائم میتوانند از جدیترین نشانه های کبد چرب باشند.
- افرادی که میلی به غذا خوردن ندارند و مدام در حال تهوع و استفراغ هستند احتمالا به بیماری کبد چرب دچار شدهاند.
دیگر نشانه های کبد چرب
- خستگیها و دردهای عضلانی افراطی و ضعف بدن
- کک و مکها و لکهایی که روی صورت وجود دارند.
- احساس رفلاکس و ترشی معده
- جوشهای صورت و بازوها و پشت کمرتان بطور غیر طبیعی
- ضعف مچ پا و پیچ خوردنهای ناگهانی و مکرر
- احساس کردن مزه تلخ و ناخوشایند دهان بعد از خواب صبحگاهی و مشاهده بارهای زرد رنگ روی زبان.
- ریزش موها بصورت شدید
- سوزن سوزن و یا به عبارتی سر شدن دست و پا
برای مطالعه: علائم پوکی استخوان و راه های پیشگیری از آن
تشخیص و درمان کبد چرب
اگر این نشانهها و علائم را احساس کردید و بعد از مراجعه به پزشک تشخیص داده شد که در حال مبتلا شدن به این بیماری هستید، (که البته آرزو میکنم اینطور نباشد) باید به کنترل و درمان آن بپردازید. پس از تشخیص نشانه های کبد چرب میتوانید با استفاده از روشهای درمان خانگی و گیاهی و یا داروهای پزشکی درمان شوید، مجله اینترنتی ایده آل مگ شما را با این روشها آشنا میکند.
درمان خانگی کبد چرب
در این بخش به توضیح درمان خانگی کبد چرب میپردازیم، استفاده مرتب از داروهای گیاهی برای درمان میتواند روش بسیار موثری برای درمان باشد، و خاطرتان باشد که فقط پیوستگی استفاده از این نوع داروهاست که منجر به بهبود شما میشود.
- سرکه سیب: سرکه سیب خام (یک قاشق غذا خوری) را با یک لیوان آب گرم حل کنید و روزانه دوبار قبل از غذا خوردن استفاده کنید و به مدت چند ماه این کار را تکرار کنید تا کبد چربتان بهبود یابد.
- لیموی ترش: لیموی ترش ویتامین c فوقالعادهای دارد که آنزیمی به عنوان گلوتاتیون تولید میکند که می تواند اثرات بدی که بر کبد وارد میشوند را خنثی کند. آب لیمو ترش را گرفته و نصف آن را دو یا سه بار در روز استفاده کنید و به مدت چندین هفته تکرار کنید.
- چای سبز: چای سبز به کاهش وزن کمک میکند که استفاده از آن برای سلامت کبد موثر است.
- زردچوبه: درمان کبد چرب به کمک زردچوبه به این صورت است: یک چهارم از قاشق چای خوری زردچوبه را در دو لیوان آب حل کرده و آن را بجوشانید و دوبار در روز مصرف کنید و به مدت چند هفته استفاده کنید و همچنین میتوانید نصف قاشق چای خوری را با یک لیوان گرم شیر حل کرده و و یکبار در روز استفاده کنید و یا اینکه میتوانید از کپسولهای زرد چوبه یا مکملها استفاده کنید.
و در آخر…
مطالب این مقاله سیمای کلی بیماری کبد چرب را برای شما ترسیم کرد، باشد که با توجه به این موارد و همچنین مطالب دیگر در بخش سلامت مجله ایده آل مگ، تندرست و سلامت باشید، امروزه به دلیل هزینههای زیاد امور پزشکی افراد سعی میکنند بیشتر از داروها و درمانهای خانگی و گیاهی استفاده کنند و در موارد خیلی پیشرفته به پزشک مراجعه کنند، به این منظور این مقاله مواردی از داروهای خانگی و گیاهی را برای شما شرح داد، در صورت نیاز و درخواست مسائل مربوط به ما اطلاع بدهید که باعث دلگرمی بیشتر ما میشود.