اگر در خانه و یا در یک مرکز غیر درمانی بهداشتی در حال مراقبت از بیماران کرونا است هستید، توصیههای زیر را دنبال کنید تا از خود و دیگران محافظت کنید. بیاموزید که وقتی که شخصی علائم کرونا دارد یا وقتی شخصی به ویروس مبتلا شده است چه باید بکنید و چگونه مراقبت از بیماران کرونا را انجام دهید. این اطلاعات همچنین باید هنگام مراقبت از افرادی که آزمایش آنها مثبت بوده اما علائم نشان نمیدهند، دنبال شود.
* توجه: بزرگسالان مسن و افراد در هر سنی که مشکلات پزشکی زمینهای جدی دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند. افراد در معرض بیشتر خطر بیماری باید به محض شروع علائم با پزشک خود تماس بگیرند.
فهرست مطالب
برای مراقبت از بیماران کرونا، پشتیبانی لازم را ارائه دهید
کمک کنید تا نیازهای اساسی بیمار کرونایی را تأمین کنید
- مطمئن شوید که فردی که مریض است مایعات زیادی بنوشید و استراحت کند.
- به فردی که مریض است، راهنمایی کنید تا دستورالعمل پزشک و مراقبت خود را دنبال کند.
- برای اکثر افراد، علائم چند روز به طول میانجامد و معمولاً افراد بعد از یک هفته احساس بهتری دارند.
- ببینید آیا داروهای بدون نسخه برای تسکین تب به فرد کمک میکنند یا نه.
- مطمئن شوید که فردی که مریض است مایعات زیادی بنوشید و استراحت کند.
- به آنها در خرید مواد غذایی، پر کردن نسخهها و گرفتن سایر موارد مورد نیاز آنها کمک کنید. در صورت امکان موارد تحویل از طریق خدمات تحویل را در نظر بگیرید.
- از حیوانات خانگی خود مراقبت کنید و در صورت امکان تماس بین شخص بیمار و حیوان خانگی خود را محدود کنید.
- مراقب علائم هشدار دهنده باشید
- شماره تلفن پزشک خود را در دست داشته باشید.
- اگر فرد بیمارتر شد، با پزشک تماس بگیرید.
هنگام مراقبت از بیماران کرونا از خودت محافظت کنید
تماس را محدود کنید
کرونا در بین افرادی که در تماس نزدیک قرار دارند از طریق قطرات تنفسی پخش میشود، که هنگام صحبت شخصی، سرفه یا عطسه ایجاد میشود. دوری از دیگران به جلوگیری از انتشار کرونا کمک میکند. فرد مراقب، در صورت امکان، نباید کسی باشد احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری کرونا را دارد.
کسی که بیمار است باید ایزوله شود
بیمار باید خود را در خانه از دیگران جدا کند. برای مراقبت از بیماران کرونا یاد بگیرید چه موقع و چگونه جداسازی کنید.
- در صورت امکان، شخصی که مریض است، از اتاق خواب و حمام جداگانه استفاده کند. در صورت امكان، كسى را كه بيمار باشد، در «اتاق بيمار» يا منطقه خود و دور از ديگران بماند. سعی کنید حداقل دو متر از فرد بیمار فاصله بگیرید.
- فضای مشترک: اگر مجبورید فضای خود را به اشتراک بگذارید، اطمینان حاصل کنید که اتاق از جریان هوای مطلوبی برخوردار است.
- برای افزایش گردش هوا، پنجره را باز کنید.
- بهبود تهویه به دفع قطرات تنفسی از هوا کمک میکند.
- از مراجعه به بازدید کنندگان خودداری کنید. از مراجعه حضوری، به ویژه بازدید افرادی که در معرض خطر بیشتری برای بیماری شدید هستند، خودداری کنید.
مراقبان بعد از مراقبت از بیماران کرونا باید قرنطینه شوند
مراقبان و هرکسی که با کسی که کرونا دارد، تماس نزدیک داشته باشد باید در خانه بماند. از طریق این لینک یاد بگیرید چه موقع و چگونه قرنطینه کنید.
در اتاقها یا مکانهای جداگانه غذا بخورید
- از هم جدا بمانید: فردی که مریض است، در صورت امکان، باید در اتاق خود بخورد (یا تغذیه شود).
- ظروف و وسایل آشپزخانه را با استفاده از دستکش و آب گرم بشویید: هر نوع ظروف، لیوان یا وسایل نقرهای را که توسط شخص بیمار استفاده شده است را با دستکش حمل کنید. آنها را با صابون و آب گرم یا در ماشین ظرفشویی بشویید.
- دستها را بعد از جدا کردن دستکش یا دست زدن به وسایل مورد استفاده تمیز کنید.
از به اشتراک گذاشتن موارد شخصی خودداری کنید
- به اشتراک نگذارید: ظروف، لیوان، وسایل نقره، حوله، ملافه یا لوازم الکترونیکی (مانند تلفن همراه) را با شخص بیمار به اشتراک نگذارید.
چه زمانی باید ماسک یا دستکش بپوشید
کسی که مریض است
- فردی که مریض است، باید در هنگام نزدیکی سایر افراد در خانه و خارج از خانه (از جمله قبل از ورود به مطب پزشک) ماسک بپوشد.
- این ماسک کمک میکند تا فردی که مریض است از انتشار ویروس به دیگران جلوگیری کند. این قطرات تنفسی را در دسترس و از دسترس دیگران قرار میدهد.
- ماسکها را نباید روی کودکان خردسال زیر ۲ سال، هر کسی که در تنفس مشکل دارد، یا قادر به پوشاندن پوشش بدون کمک نیست. قرار داد.
فرد مراقب
- هنگام تماس با خون، مدفوع یا مایعات بدن بیمار مانند بزاق، مخاط، استفراغ و ادرار دستکش بپوشید. دستکشها را درون سطل زباله انداخته شده و دستها را سریعاً بشویید.
- مراقب باید از شخص بیمار بخواهد قبل از ورود به اتاق ماسک بپوشد.
- فرد مراقب ممکن است هنگام مراقبت از شخصی که مریض است، ماسک بپوشد.
- برای جلوگیری از بیمار شدن، حتماً اقدامات پیشگیرانه روزمره را انجام دهید: دستها را به طور مرتب تمیز کنید. از دست زدن به چشم، بینی و دهان خودداری کنید. و سطوح را هموراه تمیز و ضد عفونی کنید.
دستان خود را مرتبا تمیز کنید
- دستها را بشویید: دستان خود را اغلب به مدت حداقل ۲۰ ثانیه با صابون و آب بشویید. به همه افراد در خانه بگویید که همین کار را انجام دهند، خصوصاً بعد از نزدیکی شخصی که بیمار است.
- ضدعفونی کننده دستی: اگر صابون و آب به راحتی در دسترس نیست، از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید که حداقل ۷۰ درصد الکل داشته باشد. تمام سطوح دستان خود را با ضدعفونی کننده بپوشانید و آنها را به هم بزنید تا خشک شوند.
- دست نزنید: از لمس چشم، بینی و دهان خود با دستهای آلوده خودداری کنید.
تمیز کرده و سپس ضد عفونی کنید
در اطراف خانه
- هر روز سطوح و وسایل “لمسی بالا” را تمیز و ضدعفونی کنید: این شامل میز کار، سوئیچها و قفلها، دسته، میز، توالت، شیر آب، سینک و لوازم الکترونیکی است.
- در صورت کثیف بودن محل یا مورد آن را با صابون و آب تمیز کنید. سپس از مواد ضدعفونی کننده خانگی استفاده کنید.
- برای اطمینان از استفاده ایمن و موثر از محصول، دستورالعملهای موجود در برچسب را رعایت کنید. بسیاری از محصولات توصیه میکنند سطح را برای چند دقیقه مرطوب نگه دارید تا میکروبها از بین بروند. بسیاری از افراد همچنین استفاده از دستکش را توصیه میکنند که از جریان هوای مطلوبی برخوردار بوده و بعد از استفاده محصول را پاک یا شستشو دهید.
- بیشتر ضدعفونی کنندههای خانگی باید مؤثر باشند.
- برای تمیز کردن وسایل الکترونیک، دستورالعملهای سازنده را برای کلیه محصولات تمیز کردن و ضد عفونی کننده دنبال کنید. اگر این دستورالعملها در دسترس نیست، از دستمال مرطوب بر پایه الکل یا اسپری حاوی حداقل ۷۰٪ الکل استفاده کنید.
اتاق خواب و حمام
- اگر از یک اتاق خواب و حمام جداگانه استفاده میکنید: فقط در هنگام نیاز، اطراف آن را که در صورت نیاز بیمار، تمیز کنید. مانند زمانی که منطقه آلوده است. این به محدود کردن تماس شما با بیمار کمک میکند.
- اگر احساس رضایت داشته باشد، فردی که مریض است میتواند فضای خود را تمیز کند. به شخصی که بیمار است، وسایل تمیز کردن شخصی مانند بافت، حولههای کاغذی، تمیز کنندهها و ضدعفونی کنندههای ثبت شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست را بدهید.
- در صورت به اشتراک گذاشتن حمام: فردی که مریض است باید بعد از هر بار استفاده، آنجا را ضد عفونی کند. اگر این امکانپذیر نیست، شما ماسک بپوشید و تا زمانی که ممکن است بعد از به حمام رفتن فرد بیمار صبر کنید و سپس آنجا را ضدعفونی کنید.
لباسها را بشویید و خشک کنید
- لباسهای کثیف را تکان ندهید.
- هنگام دست زدن به لباسهای کثیف، از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید.
- لباسهای کثیف شخص بیمار را میتوان با لباسهای دیگر افراد شستشو داد.
- مطابق دستورالعمل موارد را بشویید. از گرمترین تنظیم آب استفاده کنید.
- دستکش را برداشته و دستها را سریعاً بشویید.
- لباسها را خشک و در صورت امکان گرم کنید.
- دستها را بعد از قرار دادن لباس در خشککن بشویید.
- نگهدارنده و آویزهای لباس را تمیز کردن و ضدعفونی کنید. دستها را بعد از آن بشویید.
از سطل زباله سربسته استفاده کنید
- دستکشهای یکبار مصرف و سایر موارد آلوده را در یک سطل زباله سربسته قرار دهید.
- هنگام دور انداختن کیسههای زباله و دست زدن و دور ریختن زباله از دستکش استفاده کنید. دستها را بعد از آن بشویید.
- همه دستکشهای یکبار مصرف، ماسکها و سایر موارد آلوده را در یک سطل زباله اندود شده قرار دهید.
- در صورت امکان، ظرف زباله اندود شده را برای شخصی که بیمار است، اختصاص دهید.
در هنگام مراقبت از بیماران کرونا به فکر سلامتی خود باشید
- مراقبان باید در خانه مراقب باشند و ضمن مراقبت از شخص بیمار، علائم کرونا را برای خود نیز رعایت کنند.
- علائم این بیماری شامل تب، سرفه و تنگی نفس است اما سایر علائم نیز ممکن است وجود داشته باشد. تنفس مشکل علامت هشدار جدیتری است که شما به مراقبت پزشکی احتیاج دارید.
- مراقبان بعد از اتمام مراقبت باید به خانه خود ادامه دهند. مراقبان میتوانند ۱۴ روز پس از آخرین تماس نزدیک خود با فردی که بیمار است (براساس مدت زمان لازم برای ابتلا به بیماری) خانه خود را ترک کنند یا ۱۴ روز پس از آنکه بیمار مریض باشد، معیارهای پایان دادن به انزوا در خانه را داشته باشد.
- اگر در تنفس مشکل دارید، با اورژانس تماس بگیرید.
- قبل از مراجعه به پزشک یا اتاق اورژانس خود تماس بگیرید و علائم خود را به آنها بگویید. آنها به شما خواهند گفت که چه کار کنید.
چه موقع به دنبال مراقبتهای اضطراری پزشکی باشید؟
به دنبال علائم هشدار دهنده اضطراری برا بیمار مبتلا شده به کرونا باشید. اگر شخصی در حال نشان دادن هر یک از این علائم زیر است، فوراً به دنبال مراقبتهای پزشکی فوری باشید:
- مشکل تنفس
- درد مداوم یا فشار در سینه
- سردرگمی
- عدم توانایی بیدار شدن یا بیدار ماندن
- لب یا صورت مایل به آبی
* این لیست همه علائم ممکن نیست. لطفاً هنگام مراقبت از بیماران کرونا، در مواجهه با سایر علائم شدید و نگرانکننده با پزشک خود تماس بگیرید.